ابتلا به کرونا در ایران چهار برابر شده است



به گزارش سلام نو به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، دبیر کمیته علمی کشوری کرونا با اشاره به افزایش بیماران سرپایی و بستری کرونا در کشور گفت: موارد ابتلا و بستری شدن کرونا در ایران نسبت به هفته قبل حدود 4 برابر افزایش یافته است که تزریق را ضروری می کند. لازم به ذکر است واکسن ضد ویروس کرونا و رعایت نکات بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک، فاصله گذاری فیزیکی و تهویه مناسب ضروری است.

حمیدرضا یماتی با اشاره به هفتاد و چهارمین جلسه دیروز این کمیته گفت: در این جلسه آخرین اطلاعات سویه های Omicron به ویژه BA.4 و BA.5 در جهان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مشخص شد که در اکثر کشورهای جهان در اروپا از جمله فرانسه، انگلیس، آلمان، آمریکای شمالی، آمریکای جنوبی، نیوزلند، استرالیا، ترکیه، قطر، ژاپن و اکثر کشورهای آسیایی، تعداد موارد مثبت و مرگ و میر ناشی از Omicron رو به افزایش است.

وی افزود: در بررسی‌ها مشخص شد که پدیده «عفونت مجدد» به کرونا در سویه‌های جدید اومیکرون برخلاف سایر انواع که 3 ماه بود به حدود 4 هفته رسید. اگر فردی به زیرسویه BA.1 آلوده باشد، می تواند 4 هفته بعد به همان زیرسویه یا زیرسویه دیگری از Omicron از جمله BA.2 یا BA.4 یا BA.5 آلوده شود. در انواع قبلی، سیستم ایمنی فرد از عفونت مجدد جلوگیری می کرد، اما در مورد زیر واحدهای Omicron تا حد زیادی وجود ندارد و عفونت تا 4 هفته پس از عفونت امکان پذیر است.

دبیر کمیته علمی ملی کرونا خاطرنشان کرد: زیر سویه BA.2.75 در هند شناسایی و گزارش شده است و سازمان بهداشت جهانی تاکید دارد که این زیرسویه باید بررسی و پایش شود و در حال حاضر هیچ اطلاعی مبنی بر ایجاد بیماری این زیرسویه نداریم. شدت آن در مقایسه با سایر زیرشاخه ها، omicron است یا خیر، اما با توجه به یافته ها، چنین مشکلی صحت ندارد.

بیشتر بخوانید  صداوسیما مصاحبه گر استخدام می کند

شناسایی 16 هزار مورد آبله میمونی در جهان

وی با بیان اینکه تاکنون بیش از 16 هزار مورد ابتلا به آبله میمونی در جهان شناسایی شده است، یادآور شد: با توجه به افزایش مبتلایان به این بیماری، سازمان جهانی بهداشت هشدار داد که این امر باید مورد توجه قرار گیرد. کشور باید اقدامات لازم از جمله تهیه واکسن را انجام دهد تا در صورت کشف این بیماری در کشور تهیه شود. دبیر کمیته علمی کشوری کرونا تصریح کرد: در جلسه دیروز نماینده سازمان غذا و دارو گزارشی از پایان تاریخ انقضای واکسن‌ها و داروها ارائه کرد که این روند در دنیا نیز در حال انجام است. شرکت های فایزر و آسترازنکا واکسن ها، یعنی پس از 6 ماه طبق پروتکل ها، استراتژی ها و ارزیابی های واکسن، مدت زمان ماندگاری پس از آزمایش های تخصصی و پایداری را می توان تا 6 ماه یا بیشتر افزایش داد، بنابراین افزایش ماندگاری واکسن ها موضوع جدیدی نیست و در مورد همه واکسن ها روندی وجود دارد که پس از 6 ماه با ارزیابی های کارشناسی سازمان غذا و دارو می توان ماندگاری واکسن ها را تغییر داد.

جیاماتی ادامه داد: تا کنون چندین بار بر اساس مطالعات و بررسی های انجام شده مدت زمان ماندگاری واکسن فایزر تغییر کرده است و می توان مدت ماندگاری آن را 6 یا 9 ماه افزایش داد و این موضوع جدیدی نیست. در مورد سایر واکسن ها، این فرآیند چندین بار توسط سازمان های غذا و داروی کشورهای مختلف انجام شده است.

وی به مطالعات و آزمایشات اولیه بر روی حیوانات برای تولید واکسن کرونا بر اساس زیرسویه‌های جدید اشاره کرد و خاطرنشان کرد: زیر سویه‌های جدید Omicron ممکن است نسبت به واکسن‌های قبلی کمتر موثر باشد و به همین دلیل ارزیابی‌هایی در دنیا و کشورمان انجام شد. کشور است و نیاز به توسعه واکسن مبتنی بر سویه Omicron ضروری به نظر می رسد و در حال تحقیق و تولید است. در ایران نیز چندین شرکت تولید واکسن وارد این فرآیند شده اند.

بیشتر بخوانید  ترافیک سنگین و بارش باران در محورهای شمالی -

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت: بیشترین تاثیر واکسن ها در کاهش بستری و مرگ و میر ثبت شده است اما اکنون بحث پیشگیری از بیماری با استفاده از واکسن مطرح است و تمرکز بیشتر روی تقویت سیستم ایمنی است. از غشای مخاطی و سیستم تنفسی. شرکت های خاصی به منظور کاهش شدت بیماری و مرگ و میر و همچنین پیشگیری از کرونا که پیشرفت جدیدی در جهان محسوب می شود، به سمت تولید واکسن های استنشاقی یا خوراکی رفته اند.

دیدگاهتان را بنویسید