به گزارش سلام نو به نقل از مهر، دبیر کمیته علمی کشوری کرونا درباره موضوعات مطرح شده در نشست اخیر کمیته علمی کشوری کرونا توضیحاتی ارائه کرد.
حمیدرضا یماتی با اشاره به بررسی دو داروی پاکلووید و مولنوپیراویر پس از ارائه گزارش گروه اقتصاد سلامت در جلسه کمیته علمی، اظهار کرد: بر اساس مطالعات اخیر در معتبرترین مجلات دنیا در مورد اثرات این داروها، بسیاری از بررسی هایی انجام شد و مقرر شد مسیر قانونی خود را طی کند.
وی با اشاره به جلسه این هفته کمیته علمی کشوری کرونا افزود: آخرین گزارشهای مربوط به کرونا در جهان و ایران بررسی شد و مشخص شد که میزان ابتلا، بستری شدن و مرگ و میر ناشی از کرونا در بیشتر کشورهای جهان رو به کاهش است. . اگرچه چندین کشور، از جمله کره جنوبی، ژاپن و استرالیا، افزایش ابتلا را گزارش کردهاند، با روندی نزولی در موارد ابتلا، بستری شدن در بیمارستان و مرگ.
سویه غالب ویروس کرونا در جهان کدام است؟
جماعتی با بیان اینکه سویه غالب ویروس کرونا در اکثر کشورهای جهان BA.5 است، افزود: در هند سویه جدید BA.2.75 شناسایی شده و روند ابتلا به آن افزایش یافته اما میزان مرگ و میر در این کشور افزایش یافته است. در این سویه افزایش نیافته است، اما شیوع آن، باروری بالایی دارد و شباهت زیادی به BA.5 دارد. سویه BA.5 میزان مرگ و میر بالایی ندارد و این فرآیند تحت تأثیر عوامل مختلفی مانند گسترش واکسیناسیون، ایمنی ناشی از عفونت در امواج قبلی کرونا قرار دارد.
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا یادآور شد: خوشبختانه در کشور شاهد افزایش واکسیناسیون بودهایم، اما لازم است همه واجدین شرایط تقویتکننده بگیرند زیرا فصل سرما در پیش است و احتمال یک یا دو موج وجود دارد. از بیماری در ماه های باقی مانده سال وجود دارد. به همین دلیل توصیه ما تزریق یادآور و افزایش ایمنی ارگانیسم در جامعه است.