آیا می دانید مصرف قرص ریتالین چه خطراتی دارد؟


قرص ریتالین قرص ریتالین بخوریم؟

با دلگرم کننده به روز باشید مضرات ریتالین درباره قرص های خواب آور بیشتر بدانید.

ریتالین و عوارض مصرف این قرص

تاریخچه ریتالین (اثرات و عوارض مصرف آن)

متیل فنیدیت (MPH) با نام تجاری ریتالین در سال 1954 توسط شرکت داروسازی Novartis به بازار دارویی جهان معرفی شد. در ابتدا برای درمان افسردگی، خواب آلودگی در طول روز و سندرم خستگی مزمن استفاده می شد. به تدریج با پیشرفت علم و آزمایش های مختلف مشخص شد که این دارو می تواند در درمان کودکان مبتلا به ADHD استفاده شود. همه چیز از دانشگاه های آمریکا و استرالیا شروع شد.

نام های رایج آمفتامین ها

نام های رایج عبارتند از ICE، SPEED، Mitsibushi، Cristal، Ecstasy و ترکیبی از آمفتامین های جایگزین به نام MDMA به نام اکستازی.

قرص های ریتالین دارای خواصی شبیه آمفتامین هستند (همان قرصی که به اکستازی معروف است). آمفتامین ها گروهی از داروها هستند که از نظر ساختاری با انتقال دهنده های عصبی نوراپی نفرین، اپی نفرین و دوپامین مرتبط هستند و به عنوان “سمپاتومیمتیک” یا “محرک های سیستم عصبی مرکزی” نیز شناخته می شوند. آمفتامین ها معمولاً به شکل پودر سفید و گاهی سفید مایل به قهوه ای روشن یا سفید چرکی هستند.

عوارض مصرف قرص ریتالین

چه کسانی این مواد را مصرف می کنند؟

آمفتامین (ریتالین) اغلب برای بهبود عملکرد، کاهش خواب و ایجاد سرخوشی استفاده می شود. به همین دلیل، متأسفانه این ماده به عنوان تقویت‌کننده حافظه مورد سوء استفاده قرار می‌گیرد و باعث تسهیل یادگیری در بین دانش‌آموزان و جوانان در ایام امتحانات و همچنین رانندگان کامیونی که می‌خواهند بیدار شوند و توجه طولانی‌مدت داشته باشند، می‌شود. همچنین از آنجایی که آمفتامین باعث بی اشتهایی می شود، برخی افراد به طور خودسرانه از انواع آن در درمان چاقی استفاده می کنند.

بیشتر بخوانید  ۱۲ عارضه ی مصرف بیش از حد نارنگی

دوز این دارو بر اساس نیازها و واکنش های فردی تعیین می شود. در کودکان (6 سال و بزرگتر) بادوز 5 تا 10 میلی گرم سه بار در روز شروع می شود و دوز روزانه از 5 تا 10 میلی گرم در هفته افزایش می یابد. حداکثر دوز روزانه 60 میلی گرم است. در بزرگسالان، دوز روزانه 20-30 میلی گرم است.

در برخی موارد پزشکان آن را برای درمان بیماران مبتلا به “حملات خواب” تجویز می کنند، اما در سال های اخیر مصرف خودسرانه این دارو در کشور ما افزایش یافته است و عدم آگاهی از عملکرد و ویژگی های این قرص می تواند نگران کننده باشد. .

گزارش های متعدد نشان می دهد که برخی افراد برای بیدار ماندن در شب های امتحان به جای قهوه و چای از قرص ریتالین استفاده می کنند. شواهد حاکی از آن است که این افراد از این قرص ها استفاده می کنند تا بتوانند چندین ساعت متوالی بیدار بمانند. متمرکز بمانید و تمرکز غیرعادی را برای مدت طولانی حفظ کنید.

عوارض مصرف قرص ریتالین

عوارض جانبی ریتالین

از آنجایی که ریتالین دارویی است که توسط پزشکان تجویز می شود، مصرف کنندگان فکر می کنند که این قرص ها بی خطر هستند و “نام بد” دارو را ندارند. در حالی که عوارض مصرف خودسرانه این قرص ها را می توان به مواد دیگری مانند کوکائین و آمفتامین محدود کرد.مدت اثر این دارو 6-4 ساعت است.

عوارض مصرف قرص ریتالین

راه های استفاده از ریتالین
  • خوراکی: به صورت قرص و گاهی همراه با نوشیدنی.
  • سیگار کشیدن: با سیگار.
  • استنشاق: از طریق بینی (استنشاق)
  • تزریق: این امر باعث ایجاد اعتیاد بیشتر می شود.

مصارف پزشکی

قرص ریتالین در درجه اول برای درمان نوعی اختلال روانی در دوران کودکی به نام «اختلال نقص توجه و بیش فعالی» استفاده می شود و گاهی اوقات توسط پزشکان برای درمان بیماران مبتلا به نارکولپسی تجویز می شود. ریتالین همچنین به عنوان یک داروی سریع الاثر در درمان افسردگی استفاده می شود.

بیشتر بخوانید  هر آنچه باید در مورد مسمومیت با مشروبات الکلی بدانید

عوارض مصرف قرص ریتالین

آیا نوروفیدبک محدودیت و عوارض جانبی دارد؟

در 30 سال گذشته مطالعات زیادی در مورد عوارض احتمالی این روش انجام شده است و خوشبختانه هیچ گونه عوارضی برای این روش درمانی ذکر نشده است، در حالی که در مورد داروهای شیمیایی مانند ریتالین، لیست طولانی از عوارض جانبی وجود دارد. گزارش شده است (به عوارض جانبی مراجعه کنید). ریتالین اینجا را کلیک کنید)

آیا نوروفیدبک برای درمان اختلال نقص توجه و بیش فعالی در ایالات متحده و سایر کشورهای توسعه یافته استفاده می شود؟ بیش از 1000 مرکز نوروفیدبک در ایالات متحده وجود دارد، در حالی که در پنج سال گذشته کمتر از 100 مرکز وجود دارد. یکی از اهمیت و محبوبیت این روش درمانی در کشورهای پیشرفته است.

متاسفانه تنها مشکل این روش این است که نوروفیدبک و بیوفیدبک به دلیل هزینه نسبتاً بالای داروها حتی در کشورهای پیشرفته فقط توسط افراد ثروتمند استفاده می شود و عملاً بخش بزرگی از جامعه به دلیل مشکلات مالی و خانوادگی از این درمان محروم هستند. کودکان بیش فعال شما! و با وجود آگاهی از عوارض این داروها چاره ای جز مصرف ندارند!

از این رو ما در مرکز نوروفیدبک آلومینا سعی کرده ایم هزینه نوروفیدبک را (تا 10 برابر کمتر از قیمت معمولی در دنیا و چندین برابر کمتر از قیمت عادی در ایران) کاهش دهیم تا امکان استفاده از آن را تضمین کنیم. برای تمام جنبه های زندگی

توجه به این نکته ضروری است که برای ادامه جلسات نوروفیدبک باید کودک انگیزه داشته باشد و اگر کودک در سن مناسب نباشد خسته می شود و انگیزه ای برای ادامه درمان پیدا نمی کند. اگر کودک خیلی کوچک باشد نمی تواند به درستی همکاری کند و در سنین بالا مغز توانایی یادگیری را از دست می دهد و تا حدودی تغییر می کند، بنابراین بهترین سن توصیه شده برای این درمان حداقل 5 سال و حداکثر 35 سال است. .

بیشتر بخوانید  خواص عرق

در مرکز نوروفیدبک آلومینا خدمات پزشکی به روش نوروفیدبک برای کودکان بیش فعال ارائه می شود و شما می توانید با پرکردن فایل و سپس انجام درمان از این روش درمانی برای بهبود بیش فعالی کودک خود استفاده کنید.

عوارض مصرف قرص ریتالین

عوارض سوء مصرف ریتالین

  • عصبی بودن و بی خوابی
  • تهوع و استفراغ
  • احساس سرگیجه و سردرد
  • تغییرات در ضربان قلب و فشار خون (معمولا افزایش می یابد اما گاهی اوقات کاهش می یابد)
  • خارش و جوش روی پوست
  • معده درد، کاهش وزن و مشکلات معده
  • استفاده مداوم و وابستگی
  • بروز حالات روان پریشی (جنون) و علائم اعتیاد به ریتالین
  • بروز افسردگی پس از قطع مصرف
  • عوارض مصرف مقادیر زیاد ریتالین:
  • از دست دادن اشتها و سوء تغذیه
  • لرزش و پرش عضلانی
  • تب، تشنج و سردرد
  • عملکرد نامناسب قلب و تنفس که در برخی موارد می تواند خطرناک باشد
  • تکرار حرکات و اعمال بی هدف
  • بروز حالات پارانوئید (سو ظن)، توهم و هذیان
  • احساس حرکت حشره در زیر پوست

علائم ترکی

  • علائم ترک شامل دردهای عضلانی، خواب آلودگی و افسردگی است.
  • (سوء مصرف ریتالین تاکنون در چندین مورد منجر به مرگ شده است)

عوارض مصرف قرص ریتالین

گردآوری شده توسط مجله اینترنتی تشویق

مرجان امینی


دیدگاهتان را بنویسید