بولیمیا چیست؟
آیا از این بیماری اطلاعی دارید؟
چرا فقط مدل ها و دختران جوان به این بیماری مبتلا می شوند؟
پرخوری عصبی یک اختلال روانی است که نوجوانان و دختران جوان را درگیر می کند و با دوره های نخوردن و روزه داری مشخص می شود.
پرخوری عصبی یک بیماری روانی است که در آن بیمار احساس گرسنگی شدید می کند و در مدت کوتاهی به دلیل استرس روانی مقادیر زیادی غذا مصرف می کند رفتارهای جبرانی.
بیماران معمولاً هیچ کنترلی بر رژیم غذایی خود ندارند و غذاهایی را انتخاب می کنند که کالری بالایی دارند و به راحتی بلعیده می شوند و استفراغ می کنند.
ترس از افزایش وزن و بدتر شدن تناسب اندام باعث رفتارهای جبرانی مانند ورزش شدید، روزه داری، برنامه های غذایی سخت، القای استفراغ، سوء مصرف دیورتیک ها (ادرار آورها)، سوء مصرف ملین ها و استفاده از داروهای افزایش دهنده متابولیسم مانند هورمون های تیروئید می شود.
این افراد به وزن خود بسیار حساس هستند و با تحریک بازگشت غذا و استفراغ، برخی غذاها را استفراغ می کنند و یا با مصرف دارو باعث استفراغ می شوند.
علائم بولیمیا:
- علائم شایع گوارشی مانند درد شکم (به خصوص در افرادی که باعث استفراغ می شوند)، نفخ، یبوست، نفخ.
- علائم ریوی ناشی از ورود غذا به مجاری هوایی که می تواند باعث عفونت ریه شود.
- قاعدگی که در 50 درصد این زنان رخ می دهد و در بیشتر موارد به صورت سیکل های قاعدگی نامنظم رخ می دهد.
- تورم پاها در افرادی که داروهای مدر و ملین مصرف می کنند معاینه فیزیکی این افراد می تواند بزرگ شدن دو طرفه غدد بناگوشی و غدد بزاقی را نشان دهد.
- همچنین افرادی که باعث استفراغ می شوند دچار زخم زبان و لثه می شوند و اسید معده باعث خوردگی و آسیب به دندان ها می شود.
- در این افراد اختلال قلبی و در نتیجه اختلالات الکترولیتی نیز وجود دارد.
- در سایر انواع بیماری ها کاهش دمای بدن و افت فشار خون وجود دارد که البته چندان رایج نیست.
- گاهی اوقات نوع دیگری از بیماری خود را نشان می دهد و این افراد در یک ساعت معین (یک ساعت) بیش از حد معمول غذا مصرف می کنند و قادر به کنترل رفتار خود نیستند، اما این نوع بیماری با رفتار جبرانی همراه نیست.
- بیماری روانی – به ویژه افسردگی و اضطراب – اغلب با پرخوری عصبی همراه است و این افراد علائم زیر را نشان می دهند: از تماس چشمی، افکار خودکشی، خستگی، اضطراب، بی حوصلگی، بی حالی، اضطراب و افسردگی، قضاوت ضعیف و قدرت اراده خودداری کنید.
عوارض بولیمیا:
- پوسیدگی دندان و لثه با اسید معده.
- کم آبی بدن و سطوح پایین پتاسیم منجر به ضعف شدید و ضربان قلب نامنظم می شود.
- استفاده از مسهل ها مخاط مری و روده را تحریک می کند و استفاده مکرر از آنها منجر به یبوست می شود.
راه های درمان بولیمیا
-
مشاور تغذیه: برای رفع نواقص بدن، متخصص تغذیه باید برنامه غذایی سالم و مغذی را برای بیمار تجویز کند. -
روانپزشک و مشاور: این قسمت از درمان یکی از اساسی ترین وظایف است، زیرا اختلالات خوردن ریشه در مشکلات روانی و عاطفی دارد، پزشک به بیمار کمک می کند تا در افکار مخرب و منفی خود تجدید نظر کند، مشاور به اعضای خانواده کمک می کند تا نگرش صحیحی نسبت به این بیماری داشته باشند. . و به بیمار در روند بهبودی کمک کند. -
داروها: در برخی موارد، برای این بیماران داروهای ضد افسردگی و ضد اضطراب برای کمک به بهبود اختلالات خوردن تجویز می شود.
یک مطالعه در ایالات متحده روی 80 بیمار 12 تا 19 ساله نشان داد که مشارکت والدین در درمان نوجوانان مبتلا به بولیمیا باعث کاهش 39 درصدی بروز این بیماری پس از شش ماه درمان شد. بیماری همراه با دوره درمان کاهش 18 درصدی تشنج را پس از شش ماه نشان می دهد.
به گفته محققان دانشگاه شیکاگو، والدین نقش منحصر به فردی در درمان نوجوانان مبتلا به پرخوری عصبی دارند، به این ترتیب والدین نوجوان را تا کلینیک و درمان آنجا همراهی می کنند و کودک خود را به خوردن منظم غذا در خانه تشویق می کنند.
بر اساس این گزارش، هنوز مشخص نیست که کدام درمان باعث مشارکت والدین در درمان یا توجه آنها به تغذیه نوجوانان در خانه می شود. پرخوری عصبی یک اختلال روانی است که نوجوانان و دختران جوان را تحت تاثیر قرار می دهد. دوره های سوء تغذیه و روزه داری مشخص شد.
بیشتر بخوانید::
درمان پرخوری عصبی
پرخوری عصبی، پرخوری ناشی از اضطراب
علت و درمان پرخوری عصبی چیست؟
درباره بی اشتهایی عصبی بیشتر بدانید
مصرف طولانی مدت و عوارض جانبی فلوکستین (داروهای ضد افسردگی)