آیا طرح مالیات بر سود سرمایه دور زده خواهد شد؟



به گزارش خبرگزاری خبرآنلایندر ماه های اخیر ، مقامات وزارت نیرو بارها و بارها بر سهم قابل توجه استخراج ارز رمزنگاری شده در وقفه های اخیر تأکید کرده اند. همچنین در اوایل ماه ژوئیه ، انوشیروان محسنی بندپی ، فرماندار تهران ، صراحتاً گفت که استخراج کد غیرقانونی و فعالیت های معدنچیان دلیل اصلی قطع برق در تهران است.

بیشتر بخوانید:

چرخه ضرر باید قطع شود / ارز مجازی شبکه برق ایران را در یک بازی خطرناک قرار می دهد

ارزهای دیجیتال به صنعت ایران حمله می کنند

در همین حال ، براساس تصمیماتی که هیئت دولت برای جلوگیری از خسوف گسترده در شبکه برق کشور اتخاذ کرده است ، توانیر دستورالعمل هایی را برای تعلیق فعالیت مشترکان فولاد و سیمان صادر کرده است. تصمیمی که اساساً با شعار جلوگیری از تحقق جهش تولید مطابقت ندارد.

با این حال ، اثرات مخرب کد ارز بر اقتصاد کشور محدود به اتلاف منابع قابل توجه انرژی ، افزایش اختلالات و تعطیلی برخی صنایع نیست ، اما ، به گفته برخی از اقتصاددانان در سراسر جهان ، خطراتی مانند پولشویی ، فرار سرمایه “فرار مالیاتی” ، “تأمین مالی فعالیت های مجرمانه” ، “تضعیف موقعیت نظارتی بانک های مرکزی” و “نوسانات شدید قیمت” از جمله تهدیدات گسترش ارزهای مجازی است.

رئیس بانک انگلیس در یک کنفرانس مطبوعاتی در ماه مه سال جاری در مورد تکثیر ارزهای رمزپایه هشدار داد: یک بار دیگر با اطمینان کامل می گویم؛ “اگر شما آماده از دست دادن کل پول خود هستید ، این ارزها را بخرید.”

البته مواردی مانند “نبود قوانین و مقررات” و “هویت نامشخص بازرگانان” باید به لیست ریسک ارزهای رمزنگاری شده اضافه شود که منجر به گسترش تقلب توسط بازرگانان با انواع ترفندهای جعلی شده است.

اما موضوعی که معمولاً در این زمینه کمتر مورد توجه قرار می گیرد ، بحث در مورد تأثیرات متقابل ارزهای رمزپایه بر سیاست های پولی ، مالی و مالیاتی کشورهای جهان است. ارزهای ناشناس که اساس اقتصادی را به صورت چراغهای کم نور و نامنظم تشکیل می دهند ، منجر به “افزایش نقدینگی” ، “کاهش ارزش پول ملی” ، “حدس و گمان بازار غیرمولد” و “فرار مالیاتی” می شوند.

بیشتر بخوانید  کمک به عشایر گرفتار در سیل دشتستان / فیلم

ارزهای رمزپایه تأثیر مثبتی بر اقتصاد واقعی و رونق تولید ندارند

محمد علی قشقایی ، کارشناس اقتصادی ، در مصاحبه با این خبرگزاری خبرآنلاین وی با بیان اینکه بیشتر معاملات ارزهای رمزنگاری شده در یک زمینه غیرمتمرکز و خارج از حوزه سیاست های پولی و مالی دولت انجام می شود ، گفت: هر ابزار مالی که خارج از کنترل دولت باشد ، به طور طبیعی سیاست اقتصادی را برای آن غیرممکن می کند و فقط مورد استفاده قرار می گیرد حدس و گمان “در نهایت ، هیچ تأثیر مثبتی بر رشد اقتصادی از آن نمی توان انتظار داشت.

وی با بیان اینکه گردش مالی صندوق های تجاری Ramzarz و سرمایه گذاری در آن برخلاف بازار سرمایه از اقتصاد واقعی و رشد تولید در کشور پشتیبانی نمی کند ، افزود: این در حالی است که سهام برای عرضه اولیه توسط سهامداران در بازار سهام اولیه به طور مستقیم در تأمین مالی شرکت های سهام ، و همچنین در خرید و فروش سهام در بازار ثانویه ، برای افزایش نقدینگی در بازار سرمایه و کنترل نقدینگی در اقتصاد کلان کمک می کند.

نقش مخرب ارزهای رمزپایه در برابر وضعیت نظارتی بانک مرکزی

قشقایی با بیان اینکه گسترش معاملات ارزهای رمزپایه در بازارهای مصرف کننده و سرمایه یک کشور اقدامات نظارتی بانک مرکزی برای نظارت بر گردش ریالی را به شدت تضعیف می کند ، افزود: با توجه به غیرمتمرکز بودن ارزهای رمزنگاری شده از جمله قاچاق و فرار مالیاتی.

وی با اشاره به تلاش های اخیر نمایندگان مجلس برای قانونی سازی مبادلات ارز رمزنگاری شده در کشور گفت: مطالعات نشان می دهد اگر قانونگذار مبادلات ارز رمزنگاری شده را رسمی و قانونی کند ، مبنای خروج سرمایه از کشور بیش از گذشته و در نتیجه آینده با بحران ها با ارز قوی تری روبرو خواهیم شد.

بیشتر بخوانید  آماده‌سازی طلا و سکه برای رشد بیشتر؟/پیش‌بینی قیمت ها 18 مهر 1403

وی گفت: این واقعیت که ارزهای دیجیتال از عهده دولتها خارج است بسیاری از کشورها مانند چین ، روسیه ، هند و ترکیه را مجبور به اعمال محدودیت های شدید در استخراج و تجارت آنها کرده است. سال 2016 یکی از اصلی ترین خطرات ارزهای رمزپایه را ناکارآمدی سیاست پولی و بانکی بانک مرکزی در طولانی مدت دانست.

صدمه مضاعف به معاملات Ramzarz در کارگزاری سکه و ارز

کشکایی گفت: سرمایه گذاری در طلا و دلار به عنوان بازارهای سوداگرانه و غیرمولد نیز شناخته می شود و از نظر اقتصادی ، انباشت نقدینگی در این بازارها برای اقتصاد کلان زیان آور نیست.

وی افزود: از یک سو دستگاه قضایی و اجرایی یک کشور مسئولیت هرگونه کلاهبرداری و کلاهبرداری در بازارهای طلا و ارز و برخورد با کارگزاران و سودجویان کشور را در قبال شهروندان بر عهده دارد. و از طرف دیگر ، دلار و برخلاف ارزهای رمزپایه ، طلا را معمولاً می توان با توجه به شاخص های واقعی اقتصادی مانند تورم ، نقدینگی و توسعه سیاسی محاسبه کرد. با این حال ، هیچ یک از این ویژگی ها در معاملات ارزهای رمزپایه مشاهده نمی شود.

این اقتصاددان سرمایه گذاری در ارزهای رمزنگاری شده را به دو دلیل برای دولت ها و بازرگانان مضر توصیف کرد: بیشتر ارزهای رمزپایه به دلیل ساختار غیرمتمرکز ، فراملی و منطقه ای ، توانایی دولت ها در کنترل و نظارت بر نوسانات و تقلب را از بین می برند. تجارت آن را محدود می کند. همچنین ، ماهیت ارزهای دیجیتال صرفاً مبتنی بر زنجیره بلاکچین است که پیش بینی نوسانات قیمت بر اساس م componentsلفه های اصلی را برای تجزیه و تحلیل غیرممکن می کند.

بیشتر بخوانید  در سوگ آوینی افغانستان - اخبار آنلاین

وی ادامه داد: در ماه های اخیر بارها مشاهده شده است که در صورت عدم وجود عوامل اساسی ، اظهارات برخی از افراد ثروتمند در جهان به عنوان دلیل اصلی کاهش یا افزایش قیمت ارزهای مجازی ذکر شده است ، بنابراین که برخی از معامله گران معتقدند نوسانات سرمایه خرد است. “مردم عادی آنجا هستند تا ثروت خود را افزایش دهند.

آیا ارزهای رمزپایه طرح مالیات بر سود سرمایه را خنثی می کنند؟

وی با بیان اینکه مکانیزمی وجود ندارد ، گفت: “طبق طرح مالیات بر سود سرمایه که در ژوئن سال جاری به تصویب مجلس رسید ، از نگهداری املاک مختلف ، وسایل نقلیه زمینی ، سکه های طلا و شمش و ارز خارجی مالیات دریافت می شود.” این هدف خاص و قابل اجرا نیست تا بتواند از حدس و گمان و مالیات در بازار ارزهای رمزپایه جلوگیری کند.

قشقایی با اشاره به اینکه مالیات بر ارزش افزوده و مالیات بر درآمد در بسیاری از کشورهای اروپایی برای انتقال ارزهای مجازی وضع شده است ، اظهار داشت: اگر معاملات ارزهای رمزپایه در ایران به طور آزاد و بدون نظارت انجام شود ، بسیاری از دلالان مالیات بر دارایی های پایتخت را به جای Ramzarz فرار می کنند. که دولت دیگر نمی تواند او را شناسایی کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: از آنجا که عزم جدی برای برخورد با کارگران معدن غیر مجاز و قطعی مکرر برق ناشی از آن وجود ندارد ، دولت تاکنون اقدامی برای نظارت بر معاملات و معاملات ارزهای رمزنگاری شده به منظور جمع آوری مالیات و جلوگیری از پولشویی انجام نداده است. ”

223223

دیدگاهتان را بنویسید