خواه سیستم عامل های خارجی موافقت کنند دفتر داشته باشند یا نه ، تحریم های اعمال شده علیه ایران و مشکلات حقوقی این سیستم عامل ها مانع جدی ایجاد دفتر در ایران خواهد بود. به زبان ساده ، سیستم عامل های خارجی در صورت تمایل به دلیل تحریم ها ، در ایجاد دفاتر در ایران کوتاهی می کنند.
طبق گزارش ها صبحگاه به گزارش فرارو ، نمایندگان پارلمان اروپا امروز به اجرای ماده 85 طرح جنجالی نمایندگان مجلس برای فضای مجازی رأی مثبت دادند. بنابراین ، کمیسیون فرهنگی وظیفه بررسی طرح را داشت و این طرح به مردم بازگردانده نمی شود.
حمایت از مصرف کننده و برنامه های کلیدی در فضای مجازی
کمیسیون فرهنگی پس از بررسی ، طرح را مستقیماً به هیئت امنا ارسال می کند تا در صورت تصویب در شورا ، به صورت آزمایشی اجرا شود.
Entekh در ادامه می نویسد: طرح پارلمان “حمایت از حقوق مصرف کننده و خدمات اساسی کاربرد سایبری” بود.
اما چرا این طرح برای کاربران فضای مجازی خصوصاً افرادی که شغل آنها به آن بستگی دارد اینقدر نگران کننده است؟
بسترهای مورد نیاز برای راه اندازی دفاتر در ایران
یکی از نگرانی های این طرح ماده 12 است. در تبصره 1 این ماده آمده است که “تأمین و بهره برداری از خدمات کارآمد برنامه های خارجی مستلزم معرفی نماینده قانونی و پذیرش تعهدات اطلاع رسانی به کمیسیون است”.
خواه سیستم عامل های خارجی موافقت کنند دفتر داشته باشند یا نه ، تحریم های اعمال شده علیه ایران و مشکلات حقوقی این سیستم عامل ها مانع جدی ایجاد دفتر در ایران خواهد بود. به زبان ساده ، سیستم عامل های خارجی در صورت تمایل به دلیل تحریم ها ، در ایجاد دفاتر در ایران کوتاهی می کنند.
از طرف دیگر عدم پیوستن ایران به FATF موانع جدی در انتقال مالی آنها ایجاد کرده است ، حتی اگر دفاتر این سیستم عامل ها در ایران تأسیس شود. در واقع آنها نمی توانند در ایران دفتر داشته باشند و به راحتی می توانند نقل و انتقالات مالی خود را انجام دهند.
فیلتر کردن نهایی است
موضع دیگر پاورقی شماره 2 ماده 28 این طرح است که بیان می کند خدمات اساسی خارجی که قبل از تصویب این قانون توسط کمیسیون ارزیابی خدمات اساسی موثر بوده اند ، باید تعهدات مندرج در ماده 12 را در چارچوب انجام دهند. از 40 ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون.
در غیر این صورت ، تا زمانی که گزینه مناسب داخلی یا خارجی (به تشخیص کمیسیون) یا یک سال پس از لازم الاجرا شدن این قانون فراهم نشود ، اعمال بند “ج” این ماده (فیلتر کردن) برای آنها ضروری نیست.
اگر تعهدات توسط سرویس های اصلی برای برنامه ها در مدت زمان مشخص انجام نشود ، وزارت ارتباطات و فن آوری های اطلاعاتی موظف است در مدت 80 ماه خدمات جایگزینی را برای درخواست آنها ایجاد کند.
گزینه فیلتر 4 ماهه
این بخش به راحتی بیان می کند که سیستم عامل های خارجی چهار ماه برای پذیرش شرایط ایران فرصت دارند و در صورت عدم پذیرش ، فیلتر می شوند. در روزهای اخیر بسیاری از طرفداران این طرح موضوع فیلتر کردن را رد کرده و گفته اند که چنین فیلترینگ به وجود یک جایگزین داخلی برای این سیستم عامل ها بستگی دارد. اما متن طرح و اظهارات این حامیان نشان می دهد که این یک مسئله رسمی است و فیلتر کردن این سیستم عامل های خارجی قطعی است.
اول از همه ، سیستم عامل های خارجی ، حتی اگر بخواهند ، با توجه به موقعیت ایران در جامعه بین الملل بعید است که بتوانند ظرف چهار ماه دفاتر خود را راه اندازی کنند.
اگر آنها پیدا نکردند ، یک گزینه داخلی برای آنها وجود دارد و بلافاصله فیلتر می شوند. در تأیید این موضوع ، روح الله مومنانساب که نام وی با بخشی از یک برنامه تلویزیونی و تاریخچه 2 گیگابایت اینترنت رایگان مشهور شد و امروز یکی از حامیان مالی این پروژه است و برخی او را یکی از نویسندگان پروژه می دانند ، در پاسخ به سوالی درباره گزینه ها. شیدانی می گوید: “ما حداقل پنج برنامه محلی و محلی مانند اینستاگرام داریم و یکی از آنها Rubin است که هم زنده دارد و هم تاریخچه.”
با توجه به متن صریح برنامه ، حتی اگر هیچ گزینه داخلی برای این سیستم عامل ها پیدا نشود ، پس از یک سال سیستم عامل های خارجی تحت هر شرایطی فیلتر می شوند. به زبان ساده ، همه سیستم عامل های خارجی که شرایط ایران را قبول ندارند و نمی توانند پذیرفته شوند ، بین چهار ماه تا یک سال پس از اجرای طرح فیلتر می شوند.
در جلسه پارلمان برای بحث درباره این طرح ، نمایندگان مخالف گفتند كه تحریم ها ایجاد دفتر برای سیستم عامل ها را غیرممكن می سازد. بنابراین طبق این طرح بعد از 4 ماه فیلتر می شوند.
Google همچنین فیلتر می کند
در طرح پارلمان هیچ تفاوتی بین سیستم عامل های خارجی وجود ندارد و همان قوانینی که در مورد اینستاگرام ، توییتر ، تلگرام و واتس اپ برای گوگل اعمال می شود.
رضا تقی پور ، وزیر ارتباطات دولت احمدی نژاد و یکی از اعضای کمیته صنعت و معدن پارلمان ، گفت: “این طرح با هدف مسدود کردن پیام رسان ها ، شبکه های اجتماعی و موتورهای جستجو مانند گوگل ، اینستاگرام و دیگران نیست. “یعنی تا زمانی که همان نرم افزار در داخل رشد نکند و خدمات یکسانی را ارائه ندهد ، هیچ اتفاقی نمی افتد.
اما او در واقع همان شرط مندرج در ماده دوازدهم را می گوید. به زبان ساده ، حتی با توضیحات تگی پور ، گوگل در صورت عدم پذیرفتن شرایط ایران ظرف چهار ماه تا یک سال فیلتر می شود.
بیشتر بخوانید: پیام مهم بایدن برای ایران چه بود؟
آیا تلفن همراه گران می شود؟
ماده عجیب دیگر این لایحه ماده 24 است که می گوید “کمیسیون ممکن است هزینه ورود تجهیزات الکترونیکی هوشمند را که به طور پیش فرض خدمات پایه غیرمجاز را برای برنامه ها تا 35٪ نصب کرده است افزایش دهد.”
“این همچنین می تواند این هزینه ها را برای تجهیزات الکترونیکی هوشمندی که خدمات اولیه پیش فرض مجاز را نصب کرده اند ، به همان سقف کاهش دهد.”
معنای ساده این مقاله این است که اگر گوگل اصطلاحات ایرانی را نپذیرد و فیلتر شود ، به طور پیش فرض Google بر روی تلفن همراه وارد شده نصب می شود ، هزینه ورودی 35٪ افزایش می یابد.
این مورد در مورد نرم افزارهای دیگری مانند گوگل نیز وجود دارد که شرایط ایران را نمی پذیرد و البته فقط به تلفن های همراه محدود نمی شود و شامل همه ابزارهای دیگر مانند لپ تاپ ها و تبلت ها می شود که همه در این طرح نماینده در لیست سیاه قرار دارند. . بنابراین باید منتظر افزایش چشمگیر قیمت گوشی ها ، لپ تاپ ها و تبلت ها باشیم.