اخیراً مقالات زیادی در مورد فواید شیر برای تقویت گیاهان منتشر شده است. اسیدهای آمینه طبیعی، پروتئین ها، آنزیم ها و قندها که شیر را به غذای خوبی برای انسان و حیوانات تبدیل می کنند، برای رشد جوامع سالم میکروب، قارچ و باکتری در کمپوست و خاک باغچه شما نیز مفید هستند.
حقیقت این است که. میکروب ها مولکول های بزرگتر شیر را به مواد مغذی ضروری تبدیل می کنند که گیاهان می توانند از آنها به عنوان منبع غذایی استفاده کنند. با این حال در مورد هر نوع غذایی می توان همین را گفت. باقیمانده میوه ها و سبزیجات، ضایعات گیاهی، کودها، کمپوست، خرده چوب و حتی کاغذ می تواند برای گیاهان مفید باشد. استفاده از شیر به عنوان کود از دیرباز یک درمان باستانی در باغ بوده است. تغذیه گیاهان با شیر علاوه بر کمک به رشد گیاه می تواند بسیاری از مشکلات باغ را از کمبود کلسیم گرفته تا ویروس ها و سفیدک پودری کاهش دهد.
فواید شیر برای گیاهان
از شیر به عنوان کود استفاده کنید
از شیر گرم شده استفاده نکنید. برای تقویت گیاهان بهتر است از شیر خام استفاده شود. شیر نه تنها برای انسان، بلکه برای گیاهان نیز منبع خوبی از کلسیم است. شیر گاو خام یا غیر پاستوریزه برای گیاهان همان خواص تغذیه ای حیوانات و انسان را دارد. حاوی پروتئین های مفید، ویتامین های گروه B و قندهایی است که برای گیاهان مفید است و سلامت کلی و عملکرد محصول را بهبود می بخشد. میکروب هایی که از اجزای شیر تغذیه می کنند برای خاک نیز مفید هستند.
گیاهان نیز مانند انسان از کلسیم برای رشد استفاده می کنند. کمبود کلسیم زمانی رخ می دهد که گیاهان بی حس می شوند و به طور کامل رشد نمی کنند. پوسیدگی پایین، که معمولا در کدو سبز، گوجه فرنگی و فلفل یافت می شود، به دلیل کمبود کلسیم ایجاد می شود. تغذیه گیاهان با شیر، رطوبت و کلسیم کافی برای آنها فراهم می کند. گیاهان شیرخوار با کارایی متفاوت در کاربردهای کنترل آفات، به ویژه در دفع شته ها مورد استفاده قرار گرفته اند. شاید بهترین استفاده از شیر کاهش انتقال ویروس های ویروس موزاییک مانند موزاییک های تنباکو بود. شیر همچنین به عنوان یک عامل ضد قارچ موثر به ویژه در پیشگیری از سفیدک پودری استفاده می شود.
باید بخوانید:
قارچ کش کاربندازیم چیست؟
قارچ کش کاربندازیم یک سم سیستمیک است که کاربرد زیادی دارد و در واقع متابولیت بنومیل است. همچنین به عنوان یک عامل کنترل کرم برای چمن ها، زمین های گلف …
مضرات استفاده از شیر گیاهی
علاوه بر فواید استفاده از شیر گیاهی باید به مضرات آن نیز اشاره کرد. در واقع استفاده زیاد از شیر ایده خوبی نیست زیرا باکتری های موجود در آن را از بین می برد که منجر به بوی بد و پژمرده شدن و رشد ضعیف گیاه می شود. چربی موجود در شیر می تواند بوی نامطبوعی ایجاد کند زیرا تجزیه می شود. موجودات قارچی مفیدی که در برگ ها ته نشین می شوند و شیر را می شکنند می توانند ظاهر گیاه را زشت کنند. گزارش شده است که شیر بدون چربی باعث پوسیدگی سیاه، پوسیدگی نرم و لکه بینی برگ های آلترناریا روی گیاه می شود. با این حال، داشتن یکی از آنها هنوز از توان یک فرد معمولی خارج است.
نحوه استفاده از شیر برای تقویت گیاهان
من دوست دارم از شیر تاریخ مصرف گذشته استفاده کنم (روشی عالی برای بازیافت)، اما می توانید از شیر تازه، شیر بخار پز یا حتی شیرخشک نیز استفاده کنید. مهم است که شیر را با آب رقیق کنید. 50% شیر و 50% محلول آبی را مخلوط کنید. هنگام استفاده از کود شیری به عنوان محلول پاشی محلول را در بطری اسپری بریزید و روی برگ های گیاه اسپری کنید. برگ ها محلول شیر را جذب می کنند. با این حال، به خاطر داشته باشید که اگر شیر زیاد روی برگ ها بماند، شیر زیاد مضر است، به عنوان مثال برخی از گیاهان مانند گوجه فرنگی مستعد ابتلا به بیماری های قارچی هستند. اگر محلول به اندازه کافی جذب نشد، می توانید برگ ها را به آرامی با یک پارچه مرطوب پاک کنید یا روی برگ ها آب بپاشید.
اگر گیاهان زیادی مانند باغ بزرگ دارید، شیر کمتری می توانید استفاده کنید. استفاده از سمپاش باغی روشی رایج برای تغذیه گیاهان با شیر در باغ های بزرگ است. به پاشیدن شیر روی بوته ها ادامه دهید تا کل ناحیه پوشانده شود. در هر 6 متر حدود یک لیتر شیر مصرف می شود. اجازه دهید شیر در زمین خیس بخورد.
این کار را هر چند ماه یکبار تکرار کنید یا یک بار در ابتدای فصل رشد و دوباره در اواسط فصل سمپاشی کنید. همچنین می توانید مخلوط شیر را در اطراف پایه گیاهان بریزید، جایی که ریشه به تدریج شیر را جذب می کند. این یک ایده خوب برای باغ های کوچکتر است.
من معمولا یک بطری 2 لیتری ( وارونه ) را در ابتدای فصل در کنار گیاهان جدید در زمین می گذارم. این یک مخزن عالی برای آبیاری و تغذیه گیاهان با شیر است. پس از استعمال کود شیر از هیچ گونه سموم شیمیایی و کودهای شیمیایی در منطقه استفاده نکنید. این می تواند بر اجزای اصلی شیر که برای گیاهان و باکتری ها مفید است تأثیر منفی بگذارد. اگرچه ممکن است بوی نامطبوعی از باکتری هایی که شیر را تجزیه می کنند وجود داشته باشد، این بو معمولاً پس از چند روز از بین می رود.