آیا سونامی آنفولانزا در راه است؟



به گزارش سلام نو به نقل از مهر، گفته می شود با گذر از بحران کرونا و کنار گذاشتن پروتکل های بهداشتی باید منتظر سونامی آنفلوآنزا در کشور باشیم که به نظر می رسد امسال شاهد سونامی آنفلوآنزا باشیم. پاییز و زمستان متفاوت

قبل از فرا رسیدن کرونا، شایع ترین بیماری در پاییز و زمستان، ویروس آنفولانزای فصلی بود که وقتی یکی از اعضای خانواده به آن مبتلا می شد، باید منتظر می ماندیم تا بقیه افراد خانواده بیمار شوند.

بیماری عفونی که با درد در استخوان، تب و لرز همراه است و بیمار را روی پا می گذارد، به طوری که مجبور است چند روز در خانه بماند. جالب است که با فرا رسیدن همه‌گیری کرونا، آنفولانزا از میدان خارج شد و این ویروس ناشناخته اما مشابه جایگزین آن شد.

متخصصان بیماری های عفونی متفق القول می گویند که در دو سال اخیر شیوع آنفولانزا کمتر شده است که دلیل اصلی آن رعایت بهداشت فردی به دلیل ترس از ابتلا به ویروس کرونا است.

پیام طبرسی، متخصص عفونی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: به دلیل نداشتن محدودیت کرونا، احتمال دارد پاییز امسال با آنفولانزا مواجه شویم.

وی با عنوان این مقاله که آنفولانزا یکی از قدیمی‌ترین ویروس‌هایی است که قبل از همه‌گیری کووید در جهان شناخته شده بود، می‌افزاید: در دو سه سال اخیر که درگیر همه‌گیری کرونا بودیم، شاهد این بیماری نبودیم. شیوع آنفولانزا و در سال اول کرونا تنها 10 دو 15 درصد از عفونت‌های تنفسی ناشی از آنفولانزا بود، اما سال گذشته به دلیل شدت کرونا، تعداد مبتلایان به آنفلوآنزا کاهش یافت.

طبرسی می گوید: با توجه به اینکه محدودیتی نداریم و مراکز آموزشی به صورت حضوری بازگشایی می شوند و مردم ماسک نمی زنند، امسال احتمال ابتلای مجدد به آنفولانزا وجود دارد.

بیشتر بخوانید  زمان واریز یارانه نقدی فروردین ماه

وی با عنوان این مطلب، اپیدمی آنفولانزا از ابتدای آبان تا اردیبهشت ماه است و لازم است نسبت به تزریق واکسن آنفولانزا اقدام شود، می افزاید: اولویت تزریق واکسن آنفولانزا به همان ترتیب است. گروه هایی که ذکر می کنیم برای واکسن کرونا علاوه بر افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای، زنان باردار، کودکان زیر 5 سال و سالمندان بالای 65 سال در اولویت واکسن آنفولانزا هستند.

این متخصص بیماری های عفونی معتقد بود بهترین زمان تزریق واکسن آنفولانزا از اواخر شهریور تا اوایل مهرماه است چرا که دو هفته طول می کشد تا آنتی بادی در بدن ایجاد شود.

طبرسی می گوید: البته کسانی که به هر دلیلی این واکسن را در موعد مقرر تزریق نکرده اند می توانند در آبان و آذر این واکسن را دریافت کنند چرا که بیماری تا اردیبهشت ماه ادامه دارد.

در همین حال مسعود اسلامی، متخصص قلب و عروق و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران به بیماران توصیه اکید به تزریق واکسن آنفولانزا می کند.

وی می گوید: بیماران قلبی علاوه بر تزریق نوبت چهارم واکسن کرونا، باید واکسن آنفولانزا را نیز دریافت کنند.

اسلامی می افزاید: این دو واکسن باید با فاصله دو هفته تزریق شود.

آمیتیس رمضانی، استاد تمام بیماری های عفونی با بیان اینکه پاییز، زمستان و اوایل بهار زمان بروز آنفولانزا است، می گوید: آذر، آذر و بهمن شایع ترین ماه های آنفولانزا هستند.

وی با اشاره به ثبت موارد آنفولانزا از اواخر شهریور و اوایل مهرماه در پاسخ به این سوال که چه کسانی باید در مقابل آنفولانزا واکسینه شوند، می افزاید: سالمندان بالای 65 سال، زنان باردار و مبتلایان به بیماری های زمینه ای هستند. اقدامات لازم در مورد واکسن تزریقی آنفولانزا انجام شود.

بیشتر بخوانید  بازگشت نزدیک به ۱۱۸ میلیون دلار به بیت‌المال

تفاوت بین ویروس آنفولانزا و ویروس سرماخوردگی چیست؟

رمضانی در پاسخ به این سوال که ویروس آنفولانزا چه تفاوتی با ویروس سرماخوردگی دارد، می‌گوید: این ویروس جزو آدنوویروس‌ها و راینوویروس‌ها (که باعث سرماخوردگی می‌شوند) نیست، بلکه شامل آنفولانزای A، B و C است که شایع‌ترین مشکل افراد با گروه است. الف و ب. آنفولانزا است.

استاد همه بیماری های عفونی در خصوص تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگی اضافه می کند: آنفولانزا شدیدتر، جدیدتر و مهمتر از ویروس سرماخوردگی است. این بیماری بسیار پر سر و صدا است و با تب و سردرد زیاد بروز می کند و پس از یک هفته به تدریج فروکش می کند.

وی می گوید: افرادی که بیماری های زمینه ای مانند قلب، ریه، کلیه، کبد، دیابت و بیماری هایی با نقص سیستم ایمنی دارند باید به واکسیناسیون سالانه آنفولانزا توجه کنند. همچنین با توجه به اینکه شکل شدید آنفولانزا در زنان باردار رخ می دهد، حتما باید واکسن آنفولانزا به این گروه تزریق شود. همچنین در بیماران سرطانی که از داروهای شیمی درمانی استفاده می کنند، نیاز به واکسن آنفولانزا وجود دارد.

رمضانی درباره واکسن آنفولانزا برای کودکان نیز اضافه می کند: تا 6 ماه اول زندگی کودک آنتی بادی ها توسط مادر تامین می شود و پس از 6 ماهگی کودکان مستعد ابتلا به آنفولانزا هستند و نیاز به واکسن آنفولانزا خواهند داشت.

مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور گفت: ویروس آنفولانزا مانند ویروس کرونا جهش می‌یابد، البته این جهش‌ها کوتاه‌تر از جهش‌های کرونا هستند. تغییرات کوچک ناشی از جهش آنفولانزا ایمنی لازم را با تغییرات ایجاد شده در واکسن ایجاد می کند.

بیشتر بخوانید  همسرش شاهرخ استخری با تیپ عروسکی اومد

رمضانی می افزاید: با توجه به اینکه ویروس کرونا و ویروس آنفولانزا جزو ویروس های تنفسی هستند، از این پس می توان علائم ویروس کرونا را با علائم آنفولانزا اشتباه گرفت، بنابراین تفاوت این دو بیماری به دلیل وجود بیماری از اهمیت ویژه ای برخوردار است. تفاوت در درمان آنها

وی درباره راه های انتقال آنفولانزا می گوید: راه اصلی انتقال از طریق قطرات و ترشحات تنفسی و غیرمستقیم است مانند دست زدن یا دست زدن به اشیایی که قبلاً توسط فرد بیمار آلوده شده است.

رمضانی در پاسخ به این سوال که در صورت ابتلا به آنفولانزا چه باید کرد، می افزاید: در افراد سالم در صورت ابتلا به کمک درمان هایی مانند استراحت، نوشیدن مایعات گرم، مصرف مسکن و آنتی هیستامین بیماری کنترل می شود اما افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای معاینه پزشک با امکان درمان ضد ویروسی برای کاهش موارد شدیدتر بیماری و مرگ ضروری است.

وی با اشاره به اینکه کودکان، سالمندان، زنان باردار و مبتلایان به بیماری های زمینه ای در معرض خطر هستند، به ویژه در زنان باردار مبتلا به آنفولانزا با احتمال ایجاد اختلال در جنین مواجه خواهیم بود، بنابراین واکسیناسیون آنفولانزا برای همه توصیه می شود. زنان حامله.

رمضانی در پاسخ به این سوال که آیا آنفولانزا نیاز به قرنطینه دارد، می گوید: همه ویروس های تنفسی نیاز به قرنطینه دارند.

به نظر می رسد پس از خروج از موج هفتم کرونا باید منتظر موج آنفولانزا در کشور باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید