به گزارش ایسنا، سرپرست معاونت مدیریت سرطان وزارت بهداشت در واکنش به برخی اخبار منتشر شده از سوی محققان و رسانههای غربی مبنی بر «درمان بیماران مبتلا به سرطان کولورکتال برای اولین بار در تاریخ در یک کارآزمایی بالینی» گفت: درمان ها و داروهای دیگری هم بودند که این اصطلاحات را به وجود آوردند و بعداً مشخص شد که کاملاً اشتباه بوده یا این دارو فقط در بخشی از درمان مؤثر بوده است. بنابراین، هنوز برای اظهار نظر در مورد این داروی خاص زود است.
علی قنبری مطلق وی در خصوص دارویی که در کارآزمایی بالینی به بیماران مبتلا به سرطان رکتوم داده شد و منجر به بهبودی آنها شد، گفت: از 10 هزار مولکول موجود در مطالعه، 10 مولکول وارد مطالعه بالینی شدند که تنها یکی از آنها به مرحله تولید می رسد. . . بنابراین در تمام درمان هایی که وارد می شوند، حتی در مرحله پیش بالینی یا بالینی باید دقت شود. نکته مهم این است که دستیابی به نتایج دارویی خوب در مراحل اولیه کارآزمایی بالینی همیشه به معنای حصول نتایج خوب در ادامه مطالعه نیست.
وی گفت: شاخص های مختلفی برای درمان سرطان وجود دارد. در دسترس ترین شاخص برای ارزیابی دارو، «نرخ پاسخ» است که اگرچه مهم است، اما لزوماً به معنای نتایج خوب در آینده نیست.
وی با تاکید بر اینکه برای هر دارو و روش درمانی جدید باید منتظر ماند و نتیجه آن را در سال های آینده دید، گفت: باید دید این دارو در سال های آینده تا چه اندازه بقا و طول عمر بیماران سرطانی را افزایش می دهد. . “
عضو هیئت علمی دانشکده علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: اینکه این دارو در مطالعه 12 نفر از نظر پاسخ به درمان نتایج خوبی داشته است، لزوماً به این معنا نیست که بیماران در آینده امید به زندگی بیشتری خواهند داشت. .
رئیس اداره درمان سرطان وزارت بهداشت گفت: باید بررسی های بیشتر روی تعداد بیشتری از بیماران انجام شود و نظارت بیشتری داشته باشیم تا نظرات دقیق تری ارائه شود. در واقع ماه ها و سال ها و معمولاً 5 سال طول می کشد تا دارو را مصرف کنید و عمل کنید تا بتوانید مدت زمان آن را بگید.
وی افزود: نکته مهم دیگر این است که در اکثر موارد درمان سرطان، چند نوع روش درمانی در کنار هم موثر است؛ این امر به ویژه برای تومورهایی مانند تومورهای رکتوم مهم است. از آنجایی که کنترل موضعی تومور در این سرطان بسیار مهم است، بعید است که به درمان های دیگری مانند جراحی و رادیوتراپی نیاز داشته باشیم. بنابراین، علاوه بر نیاز به ارزیابیهای طولانیتر، یکی دیگر از نکات مهم، انجام یک مطالعه مقایسهای بین بیمارانی که فقط این دارو را دریافت میکنند و بیمارانی که علاوه بر این درمان، درمان موضعی (جراحی یا رادیوتراپی) دریافت میکنند، است. آنها همچنین گفتند که آیا درمان یک روش موثرتر از درمان تومورهای رکتوم با سه روش است یا خیر؟
وی در پاسخ به این سوال که در صورت اثربخشی این دارو می تواند برای درمان سرطان های دیگر نیز استفاده شود، گفت: داروهای بسیار کمی وجود دارند که فقط برای درمان یک سرطان قابل استفاده باشند و اکنون این دارو برای سایر تومورها استفاده می شود.
وی با تکرار استفاده نادرست از عباراتی مانند “درمان قطعی سرطان” یا “درمان معجزه آسا برای سرطان”، گفت: روش های درمانی و داروهای بسیار دیگری نیز وجود دارد که این اصطلاحات را به وجود آورده اند و بعداً مشخص شد که کاملا اشتباه بوده است. یا “دارو فقط در بخشی از درمان موثر است و وجود آنها به این معنی نیست که سایر درمان ها باید کنار گذاشته شوند. هنوز برای اظهار نظر در مورد این داروی خاص زود است.”
وی در خصوص شیوع سرطان دستگاه گوارش گفت: این سرطان ها اساساً سرطان های شایع هستند و سرطان روده بزرگ و سرطان معده جزو 5 سرطان شایع در کشور هستند، البته با توجه به سبک زندگی افراد، سرطان روده بزرگ بیشتر از سرطان است. معده.» در کشور افزایش خواهد یافت.