آیا بیماران سرطانی می توانند روزه بگیرند؟



به گزارش سلام نو به نقل از فارس، فوق تخصص سرطان رادیوتراپی با بیان اینکه وضعیت گرسنگی در بیماران سرطانی متفاوت است، گفت: توصیه می شود بیماران سرطانی که تحت درمان هستند روزه نگیرند.

حمیدرضا دهقان منشادی، فوق تخصص رادیوتراپی و انکولوژی درباره «روزه گرفتن بیماران سرطانی و نحوه برخورد آنها با موضوع روزه داری» گفت: بیماران شیمی درمانی یا رادیوتراپی وضعیت متفاوتی برای روزه داری دارند.

دهقان منشادی گفت: تمامی بیمارانی که شیمی درمانی کرده اند باید در طول روز مایعات فراوان مصرف کنند و احتمال روزه داری در این افراد به صفر می رسد.

این رادیوتراپیست و آنکولوژیست ادامه داد: بیماران سرطانی که باید یک ساعت داروهای خوراکی مصرف کنند و روزانه 2 یا 3 قرص مصرف کنند، گرسنگی در این افراد می تواند روند بهبودی را به خطر بیندازد.

وی در خصوص بیمارانی که دوره شیمی درمانی آنها به پایان رسیده و بهبودی کامل یافته اند، گفت: در صورتی که پزشک قدرت بدنی روزه داری را تایید کند، این افراد منعی برای روزه گرفتن نخواهند داشت.

دهقان منشادی درباره «بیماران سرطانی که رادیوتراپی می‌کنند اما شیمی‌درمانی نمی‌شوند» گفت: وضعیت بیماری در این افراد متفاوت است و اگر بیماری در ناحیه سر، ریه، معده و لگن باشد، به دلیل عوارض و نیازهای درمانی طبیعی است. «مصرف مداوم مایعات و مراقبت دقیق از روزه گرفتن این افراد جلوگیری می کند.

این رادیوتراپیست و آنکولوژیست ادامه داد: بیماران سرطانی که سارکوم در اندام ها مانند سارکوم در پاها یا بازوها دارند و تحت درمان هستند، روزه گرفتن برای آن دسته از بیمارانی که قدرت بدنی آنها اجازه می دهد مشکلی نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید  آخرین آمار کرونا در کشورهای مختلف تا شنبه 1 مرداد 1401 / عکس

وی با یادآوری اینکه رژیم غذایی بیماران سرطانی باید غذاهای کوتاه مدت و پر پروتئین باشد، گفت: توصیه می شود بیماران سرطانی تحت درمان از روزه گرفتن و بیمارانی که درمان آنها به پایان رسیده است خودداری کنند و در حال حاضر برای عموم مردم خوب است با توصیه، احترام و نظارت پزشک خود روزه بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید