آیا به کلبادی سرا سفر کرده اید؟


به گزارش سلام نو، خانه منوچهر خان کلبادی متعلق به اواخر دوره کاجار و ساختمان اداره کل میراث فرهنگی (سابق) ساری است. این اثر در تاریخ 9 آبان 1377 به شماره ثبت 2148 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.این ویلا به دستور سردار جلیل از فرماندهان ارتش وقت ساخته شده است. در سال های بعد این ویلا به نوه اش منوچهر خان کلبادی واگذار شد.

سبک معماری این بنا برگرفته از دوره قاجاریه و دارای دو قسمت داخلی و خارجی است.ساختمان اصلی این ویلا در فضای داخلی در دو طبقه و زیرزمین ساخته شده و هر طبقه دارای شاه نشین و اتاق های دو نفره می باشد. . شاه نشین در طبقه دوم یکی از زیباترین اتاق های این ویلا است و در جای خود از شیوه های هنر تزئینی دوره قاجار به یادگار مانده است و مصالح ساختمانی این بنا چوب و آجر و سقف شیروانی و سفال است.

آیا به کلبادی سرا سفر کرده اید؟

در مرکز شهر ساری ویلایی زیبا و قدیمی وجود دارد که مدتی به عنوان اداره کل میراث فرهنگی از آن استفاده می شد و اکنون به یکی از موزه های دیدنی شهر تبدیل شده است. ویلا کلبادی ساری با 200 سال قدمت مکانی است که در سفر به این شهر حتما باید از آن دیدن کنید.

برای دیدن ویلای کلبادی ساری باید به خیابان انقلاب و آب انبار نو مراجعه کنید. آبادی که اکثر آثار تاریخی ساری در آن قرار دارد و البته عمده فعالیت های تجاری و اداری شهر در اطراف این شهرک صورت می گیرد.

بیشتر بخوانید  خط قرمز دولت معیشت مردم است/ بدون فکر برای سفره مردم، ارز ترجیحی حذف نمی‌شود

ویلای قاجاری کلبادی، حتی اگر موزه فرهنگ و تاریخ شهر نبود، با اتاق ها، شاه نشین، حمام اصطبل، حیاط و گچ بری، ویترای و کمربند بلند، باز هم یک شاهکار معماری محسوب می شد. این ویلا در دوره قاجار به دلیل داشتن پایگاه سیاسی و از بزرگان نظامی کشور، از خانه‌های بزرگان آن دوره بسیار مجلل و مهم‌تر بود.

این بنا از چوب، آجر و سفال ساخته شده و سبک معماری آن شبیه به دوره کاجار است. خانه از دو قسمت داخل و خارج تشکیل شده و داخل آن در دو طبقه با زیرزمین می باشد. در هر طبقه یک شاه نشین ساخته شد و اتاق های هر طبقه دو طرفه است.

آیا به کلبادی سرا سفر کرده اید؟

تاریخچه ویلا

این بنا حدود 200 سال پیش به دستور سردار جلیل از فرماندهان ارتش وقت ساخته شد و به نام پسر بزرگش امیر نصرت شوک نظام امیری نام گرفت. امیر نصرت در جوانی درگذشت و سردار بنا را به نوه اش منوچهر خان اهدا کرد. منوچهر خان کلبادی که بعدها یکی از مالکان منطقه شد و البته نماینده مردم ساری در مجلس شورای ملی بود در سال 1362 درگذشت و این بنا در سال 1370 در اختیار سازمان میراث فرهنگی قرار گرفت. این اثر در تاریخ 9 آبان 1377 با شماره ثبت 2148 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

اتاق نجیب زاده

در صورت بازدید از ویلای کلبادی در ساری فراموش نکنید که زمان بیشتری را در اقامتگاه سلطنتی طبقه دوم بگذرانید. این شاه نشین یکی از زیباترین اتاق های ویلا است و در گوشه و کنار آن می توان هنر تزئینی دوره کاجار را مشاهده کرد. در بناهای تاریخی شاه نشین را زیباترین و بزرگ ترین اتاق هر طبقه می نامند که در واقع مهمان خانه است و در آن تزیینات زیبایی مانند طاقچه و بال و سقف چوبی زیبا دیده می شود.میهمانان بالا خوش می گذرانند.

بیشتر بخوانید  درآمد ۵۰۰ میلیون دلاری ترامپ از یک پست اینترنتی

اصولاً خانه به کوچه ای جدید برای ذخیره آب باز می شود. یک در چوبی بلند با تزئینات مجلل که با یک تخته سر آجری پوشیده شده است. با عبور از ورودی باید از راهروی نسبتا باریکی عبور کرد تا به حیاط رسید که چند پله زیر سطح زمین است. در وسط حیاط حوض چند ضلعی و باغ هایی را می بینید که در اطراف آن ساخته شده اند.

آیا به کلبادی سرا سفر کرده اید؟

دیدنی های تاریخی محله

آب انبار اما همانطور که گفتیم یکی از قدیمی ترین آبادی های ساری است که در گذشته هسته مرکزی شهر به شمار می رفت. در این شهرک علاوه بر ویلا کلبادی، آثار تاریخی دیگری نیز وجود دارد که در سفر به سارا می توانید از آنها دیدن کنید.
این بناها عبارتند از: مدرسه علمیه مصطفی خان، خانه اخوتیان، خانه فاضلی، آب انبار میرزا مهدی، مسجد جامع و ساختمان مالی. این محله خیابان های باریکی دارد و ساختمان های قدیمی آن از چوب، آجر و سیمان ساخته شده است.

منبع: تریپ یار

دیدگاهتان را بنویسید