فواید خردل زرد؛ از رشد مو تا سلامت قلب
خردل، منبع خوبی از پروتئین، فیبر، ویتامین C و بسیاری از ویتامینهای B کمپلکس است. خردل، غنی از مواد معدنی چون پتاسیم، فسفر، کلسیم و منیزیم است که برای سلامتی اهمیت زیادی دارند. اگر تصادفا سموم مضری را ببلعید میتوانید از آن برای تحریک به تهوع استفاده کنید. اگر از خواص خردل زرد آگاه نیستید وقت آن است که با آن اشنا شوید.پس با دلگرم همراه شوید.
گلچینی از خواص باور نکردنی گیاه خردل
خردل ضد یبوست است
برگهای خردل سرشار از ویتامین C است و در کشور چین آنها را به عنوان تقویت کننده و برای تصفیهی خون به غذا اضافه میکنند.
روش استفاده: خردل سفید را به غذاهایتان اضافه کنید زیرا برای مقابله با یبوست مفید است. زمانی که بی اشتها میشوید و یا احساس سنگینی میکنید جوشاندهی خردل میتواند کمکتان کند
خردل برای درمان سرماخوردگی
اگر بینیتان گرفته است سراغ خردل بروید. خردل حاوی ترکیباتی مثل «میروزین» و «سینیگرین» است که خلطها را روان و دفع آنها را آسانتر میکند.
روش مصرف: دو قاشق غذاخوری دانهی خردل را له کرده و با یک فنجان آرد گندم مخلوط و کمی آب اضافه کنید. مقداری وازلین به سینهی خود بمالید و روی آن یک لایه ترکیب خردل و آرد پخش کنید. اجازه دهید این مرهم به مدت حداکثر 15 دقیقه روی سینهتان بماند. توجه داشته باشید اگر این مرهم بیش از این مدت روی پوستتان بماند امکان دارد پوستتان دچار سوختگی شود. توصیه میکنیم بعد از استفاده از خردل دستهایتان را با دقت بشوید.
دم کردهی خردل برای هضم بهتر غذا
زمانی که بی اشتها میشوید و یا احساس سنگینی میکنید جوشاندهی خردل میتواند کمکتان کند. در واقع خردل با افزایش ترشحات معده به هضم بهتر غذا کمک میکند.
روش استفاده: یک قاشق چایخوری نوک ساقههای خردل سیاه را با یک فنجان آب جوش به مدت 5 دقیقه دم کنید. محلول را صاف کرده و روزانه 3 فنجان تا درمان علائم بیاشتهایی و احساس سنگینی میل کنید.
خردل کمردرد و روماتیسم را تسکین میدهد
زمانی که کمردرد دارید یا از دردهای روماتیسمی رنج میبرید، خردل یک مسکن و گرم کنندهی خوب مفاصل است.
روش استفاده: روی یک قاشق چایخوری خردل آسیاب شده یک فنجان آب جوش بریزید و اجازه دهید به مدت 5 دقیقه دم بکشد. یک دستمال را به این دم کرده آغشته کرده و به مدت 10 دقیقه روی نقاط دردناک قرار دهید. یا این که یک پیمانهی کوچک پودر خردل را با دو پیمانه آرد گندم و مقداری آب مخلوط کنید تا به صورت یک خمیر درآید. مرهم را روی یک حوله یا پارچه پخش و آن را لوله کنید.
اول روی پوستتان وازلین بمالید و سپس مرهم را روی آن بگذارید. نباید مرهم خردل زیاد روی پوست بماند زیرا ممکن است پوستتان را دچار التهاب بکند. توجه داشته باشید این مرهم برای افرادی که از واریس رنج میبرند مورد منع استفاده دارد.
برگهای خردل سرشار از ویتامین C است و در کشور چین آنها را به عنوان تقویت کننده و برای تصفیهی خون به غذا اضافه میکنند
خردل سرفه را درمان میکند
خردل با عفونتهای مجرای تنفسی مقابله میکند. اگر سرفه میکنید خردل را دریابید.
روش استفاده: یک پیمانه پودر خردل سیاه را با دو پیمانه آرد گندم و مقداری آب مخلوط کنید و هم بزنید تا به صورت خمیر در بیاید. خمیر را روی یک حوله پخش کنید و حوله را تا کنید. روی گلو و سینهتان وازلین بزنید و سپس مرهم را روی آن قرار دهید. این مرهم باید حداکثر 15 دقیقه روی پوستتان باشد و بیش از این مدت امکان دارد روی پوست ایجاد التهاب بکند. توجه داشته باشید این مرهم برای افرادی که از واریس رنج میبرند توصیه نمیشود.
چند نکته مهم برای مصرف خردل
-
سس خردل زرد، سدیم زیادی دارد بنابراین در مصرف آن اعتدال را رعایت کنید. -
از دچار هر نوع بیماری قلبی هستید، از مصرف سس خردل اجتناب کنید. -
در مصرف این چاشنی تند زیاده روی نکنید چون ممکن است مشکلات گوارشی ایجاد کند. -
خردل، طبیعتی گرم دارد و میتواند دمای بدن را بالا ببرد، پس این هم دلیلی دیگر برای حفظ اعتدال در مصرف خردل. -
خودتان در خانه هم میتوانید سس خردل درست کنید و با ادویههایی چون فلفل، سیر و یا پاپریکا و کمی نمک طعمدارش کنید. -
روغن خردل را با عصارهی خردل اشتباه نگیرید. -
روغن خردلی که آلوده به روغن خشخاش است مصرف مکنید چون برای سلامتیتان خطرناک است.
گردآوری شده مجله ی دلگرم
مریم امینی