آیا از پیک Omicron عبور کرده ایم؟



به گزارش سلام نو به نقل از تجارت نیوز، آیا از پیک آمیکرون گذشتیم؟ آیا در یک شیب نزولی یا صعودی هستیم؟ چرا تعداد کشته ها افزایش یافت؟ چه زمانی باید یک پیک تمام وقت صرف شود؟

بررسی آمار روزانه کرونا که توسط وزارت بهداشت منتشر می‌شود، نشان می‌دهد که تعداد کل بیماران به بیش از ۶۹ هزار و ۶۱۵ نفر رسیده است. تعداد کل تست های تشخیصی انجام شده حدود 46700 مورد بوده است.

آیا از پیک Omicron عبور کرده ایم؟

بررسی آمار تست های تشخیصی روزانه نشان می دهد که از اوایل ژانویه تا اوایل اسفندماه سال جاری، تست های تشخیصی از بیش از 100 هزار آزمایش در روز به حدود 80 هزار آزمایش روزانه کاهش یافته است. البته روند آماری نشان می دهد که تعداد تست های روزانه در دو ماه به دو اوج رسیده است. یعنی از ابتدای دی ماه تعداد آزمایشات روزانه بیش از 100000 بود اما در اواسط دی حدود 20000 مورد کاهش یافت و به 80000 در روز رسید. اما در مرحله دوم یعنی از اواسط ژانویه تا اواسط بهمن، شیب تعداد تست های روزانه تقریبا افزایش یافت به طوری که در 15 بهمن به بیش از 107 هزار نفر رسید که بیشترین تعداد تست های ثبت شده از ابتداست. زمستان 1400. تعداد آزمایشات روزانه به طوری که در 20 فوریه به کمترین میزان از ابتدای زمستان یعنی حدود 74000 آزمایش تشخیصی در روز رسید. تعداد آزمایشات روزانه دوم اسفند بیش از 81000 بود. در واقع، کاهش 20 درصدی تعداد آزمایش‌های تشخیصی روزانه نشان می‌دهد که احتمالاً تعداد مراجعه‌کنندگان برای آزمایش کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید  هیچ خودروی برقی در کشور پلاک نشده است ! -

آیا در یک شیب نزولی یا صعودی هستیم؟

بنابراین از نظر آمار بیماران روزانه می توان گفت که روند بیماران کاهش یافته است. البته این روند کاهشی در روزهای اخیر به صورت زیگزاگ است اما در مجموع می توان گفت که فاز نزولی آغاز شده است. روز گذشته میزان بروز این آزمایش به زیر 20 درصد رسید که کمترین میزان در 20 روز گذشته بود. احتمالا در هفته های آینده شاهد کاهش بستری روزانه و بیماران بدحال باشیم.

چرا تعداد مرگ و میر روزانه افزایش یافته است؟

نگاهی به آمارها نشان می دهد که تعداد فوتی های ناشی از تاج در روزهای اخیر افزایش یافته است. بررسی ها نشان می دهد که تعداد فوتی های کرونا در پایان دی ماه به زیر 20 نفر رسیده است، اما باز هم این آمار افزایش یافته و در روزهای اول اسفند به بیش از 240 نفر در روز رسیده است. از آنجایی که ویروس کرونا به تدریج باعث مرگ بیماران می شود، دلیل افزایش مرگ و میر را باید در آمار بیماران بدحال جست و جو کرد. در واقع جريان بيماران فوت شده نشان مي دهد كه به طور متوسط ​​دو هفته طول مي كشد تا يك بيمار عروق كرونري از لحظه بستري به بخش مراقبت ويژه منتقل شود و فوت كند. بررسی آمار بستری روزانه نشان می دهد که از ابتدای دی ماه تا 16 بهمن روند رشدی مشاهده شد و پس از آن از 3157 نفر (15 بهمن) به 2333 نفر (25 اسفند) کاهش یافت. از سوی دیگر، تعداد بیماران بدحال از اواسط بهمن ماه افزایش یافته و در اولین روزهای اسفند به بیش از 40 هزار نفر رسیده است. اما آمارهای دو روز اخیر نشان می دهد که روند این آمارها کاهش یافته است. در نتیجه می توان پیش بینی کرد که در صورت ثابت ماندن روند کاهشی بیماران بدحال، میزان مرگ و میر روزانه حدود دو هفته کاهش می یابد.

بیشتر بخوانید  بلیت‌فروشی برای بازدید از قبر ملکه الیزابت دوم!

چه زمانی باید یک پیک تمام وقت صرف شود؟

بررسی ها نشان می دهد که این دوره در همه کشورها 2 تا 2.5 ماه به طول انجامیده و بسیاری از کشورها به ثبات نسبی دست یافته اند. به عنوان مثال نگاهی به آمار کشورهایی مانند آمریکا نشان می دهد که روند صعودی بیماری عروق کرونر قلب از اول یا دهم دسامبر آغاز شده است. پس از حدود 1.5 ماه، در اواسط ژانویه یا 26 ژانویه، تعداد موارد در آمریکا به اوج خود رسید و سپس روند کاهشی آغاز شد و این روند بیش از یک ماه ادامه دارد. بر اساس آمار مرگ و میر روزانه آمریکا، تعداد مرگ و میرها در اول فوریه به بالاترین حد خود رسید و از آن زمان تاکنون رو به کاهش بوده است. مقایسه آمار روزانه بیماران در ایران نیز نشان می دهد که روند بیماران مانند آمار آمریکا صعودی بوده و پس از یک ماه به اوج خود رسیده است. بنابراین پیش بینی می شود طی 3 یا 4 هفته آینده روند عبور از قله Omicron به پایان برسد.

دیدگاهتان را بنویسید