نان و پنیر و هندوانه، نان و پنیر و انگور، دوغ خیار، ماست و خیار و… غذاهایی هستند که برای طبخ نیازی به حرارت ندارند، طبعشان سرد است، زود می آیند و بسیاری از خانواده ها نیاز به خوردن غذای ساده تری برای شام دارند.
این غذای سالم خانوادگی هیچ عارضه ای روی هضم ندارد، به قلب آسیب نمی رساند و در نیمه های شب نفس شما را حبس نمی کند.
آیا از فواید آب خیار اطلاع دارید؟
حسن دیگری هم دارد و آن این است که صبح بعد از یک خواب شیرین گرسنه بیدار شوید و با اشتها بر سر یک سفره بنشینید. بنابراین برای استفاده حداکثری از فواید یک میان وعده سبک، آب خیار را توصیه می کنیم.
آب دوغ خیار اشتها را تحریک می کند
دوغ خیار غذای ساده، سالم و سبکی است که به راحتی هضم می شود و به دلیل طبع سردی که دارد تشنگی را برطرف می کند و خستگی و بی حالی ناشی از هوای گرم را کاهش می دهد.
با توجه به اینکه در تهیه این غذای آماده، بسیاری از مواد مغذی که برای ناهار یا شام استفاده می شود، می تواند انرژی از دست رفته شما را تامین کند.
این غذا از ترکیب ماست یا دوغ، خیار رنده شده، گردو و کشمش، انواع سبزیجات تازه مانند ریحان، ترخون، نعناع و تربچه با یخ و نان تهیه می شود. البته برخی خانواده ها در این غذا از خامه هم استفاده می کنند.
به دلیل داشتن ماست، کلسیم و پروتئین بدن را تامین می کند و به دلیل داشتن منیزیم، مصرف در وعده شام می تواند به رفع بی خوابی شبانه کمک کند. افراد مبتلا به فشار خون یا افرادی که کبد عصبانی و تنبل دارند در این غذا از ماست یا کره ترش استفاده کنند. خیار نیز خنک کننده است و قوی ترین عطش را برطرف می کند.
کشمش و گردو بهترین گزینه برای طعم دادن به این غذا است و دارویی برای رشد هوش کودکان و تقویت سالمندان است.
گیاهان به کار رفته در آن مانند نعناع، تربچه، دستگاه گوارش را ضد عفونی می کند، ریحان خاصیت آرامبخش و ضد درد دارد و ترخون اشتهاآور و مقوی است و از آنجایی که سرشار از فیبر است، خاصیت ملین دارد و به رفع یبوست و بواسیر کمک می کند.
بهتر است این غذا را در ظروف سفالی لعاب دار (سرامیک) تهیه کنید و با نعناع، شوید و گلبرگ های خشک محمدی تزئین کنید.