آسوشیتدپرس روز جمعه گزارش ایرنا داد؛ آکسفام در مقاله ای تحت عنوان “تولید مثل ویروس گرسنگی” می نویسد که تعداد مرگ ناشی از گرسنگی و گرسنگی بیش از تعداد قربانیان بیماری کووید -19 است که هر دقیقه هفت نفر را به کام مرگ می کشاند.
این گروه تخمین می زند که 155 میلیون نفر در کره زمین در حال حاضر در مرحله حساس ناامنی غذایی یا حتی بدتر از آن قرار دارند ، نزدیک به 20 میلیون نفر بیشتر از سال گذشته و تقریبا دو سوم افراد.
به گفته ابی مکسمن ، مدیرعامل Oxfam ، تأثیرات منفی درگیری های بی پایان بیش از پیامدهای اقتصادی Covid-19 است و تشدید بحران آب و هوایی بیش از 520،000 نفر را تا مرز گرسنگی و گرسنگی سوق داده است. طرفین متخاصم به جای مبارزه با اپیدمی ، در حال جنگ هستند و غالباً آخرین ضربه را به میلیونها نفر وارد می کنند که قبلاً تحت تأثیر فاجعه های آب و هوایی و شوک های اقتصادی قرار گرفته اند.
وی افزود: علی رغم همه گیر بودن ، هزینه های نظامی کشورهای جهان در مدت مشابه به 51 میلیارد دلار افزایش یافته است که این حداقل 6 برابر بودجه مورد نیاز سازمان ملل برای مبارزه با گرسنگی است. در این گزارش تعدادی از کشورها از جمله افغانستان ، اتیوپی ، سودان جنوبی ، سوریه و یمن به عنوان مراکز بزرگترین قحطی درگیر در نبردهای نظامی معرفی شده اند.
به گفته ماکسمن ، گرسنگی همچنان به عنوان یک سلاح نظامی مورد سو استفاده قرار می گیرد و شهروندان را از آب و غذا محروم می کند و از کمک های بشردوستانه جلوگیری می کند.
وی از همه ایالت ها خواست با جلوگیری از درگیری های نظامی از قحطی فاجعه بار جلوگیری کرده و اطمینان حاصل کنند که سازمان های امدادی در مناطق جنگ زده فعالیت می کنند و به نیازمندان می رسند.
وی همچنین از کشورهای اهداکننده خواست تا بودجه فوری و کامل برای اقدام سازمان ملل برای مقابله با گرسنگی فراهم کنند.
این گزارش می افزاید: “گرم شدن کره زمین و پیامدهای اقتصادی این اپیدمی منجر به افزایش 40 درصدی قیمت مواد غذایی به بالاترین سطح در دهه های گذشته شده است که به نوبه خود ده ها میلیون نفر دیگر را به منطقه فرستاده است.” گرسنه.