آندروپوز چیست؟


آندروپوز چیست؟ واژه آندروپوز که در مردان به معنای یائسگی است بسیار کمتر از یائسگی استفاده می شود که به معنای همان یائسگی در زنان است. واقعیت این است که مردان نیز مانند زنان از میانسالی کاهش هورمون های جنسی را تجربه می کنند، اما بر خلاف زنان که در حدود پنجاه سالگی دچار افت ناگهانی و قابل توجه استروژن و پروژسترون می شوند و در عرض دو یا سه سال این هورمون کاملاً از بین می رود. از دست دادن رابطه جنسی مردان این کمبود هورمونی را به تدریج و بسیار آهسته تجربه می کنند.

آندروپوز چیست؟

از 40 سالگی به تدریج میزان تستوسترون خون مردان کاهش می یابد و این کمبود منجر به کاهش میل و فعالیت جنسی و همچنین کاهش حجم عضلات و قدرت عضلانی می شود.
از طرفی کاهش استحکام استخوانی که در مردان مسن اتفاق می افتد نیز با همین کاهش هورمونی همراه است.

یکی از مهمترین مشکلات در تشخیص کمبود تستوسترون در مردان مسن این است که علائم این کمبود بسیار مبهم و غیر اختصاصی است. احساس خستگی و خواب آلودگی، کاهش تمرکز، اختلال در خواب، تحریک پذیری و خلق و خوی افسرده می تواند ناشی از کمبود هورمون های جنسی مردانه باشد.
علیرغم این علائم، می تواند ناشی از بسیاری از بیماری های دیگر باشد. به خصوص در سنین بالا، هر دو بیماری شایع هستند و درمان هایی که برای بیماری های مختلف تجویز می شود، عوارض جسمی و روانی زیادی دارد.

این بحث را با یک مثال ادامه می دهم: ناتوانی جنسی به معنای شل شدن آلت تناسلی و ناتوانی در انجام کامل فعالیت جنسی، در کمتر از 10 درصد از مردان جوان وجود دارد. شیوع این بیماری در سنین چهل تا هفتاد سالگی به 50 درصد می رسد. یعنی در این محدوده سنی که به آن میانسالی می گویند (سن 70 سال به بالا را سن می گویند)، نیمی از مردان به تدریج یا ناگهان در مجاورت دچار ناتوانی نسبی می شوند. جالب اینجاست که وقتی این افراد معاینه می شوند، تنها درصد کمی از آنها کمبود تستوسترون دارند و بقیه دارای سطح کافی از این هورمون هستند.

بیشتر بخوانید  علت و درمان پف چشم بعد از خواب چیست ؟

حال باید به این سوال پاسخ داد که چرا مردان با این درصد بالا دچار ناتوانی جنسی می شوند؟ فعالیت صحیح مغز و احساس آرامش یکی از عوامل اصلی فعالیت جنسی است، بنابراین درگیری ها و استرس های تجاری و اقتصادی که مردان را در این سن به خود مشغول می کند یکی از عوامل اصلی ناتوانی جنسی است. یعنی فردی که مقدار کافی هورمون جنسی دارد به دلیل فعالیت ذهنی شدید از فعالیت جنسی طبیعی محروم می شود.

بیماری های جسمی مختلف یکی دیگر از دلایل این مشکل است. بیماری های قلبی، کلیوی و کبدی و همچنین دیابت از جمله علل ناتوانی جنسی هستند. هر بیماری مزمن دیگری مانند سرطان می تواند همین کار را انجام دهد.
سایر علل شایع ناتوانی جنسی عبارتند از: داروها: آرام بخش ها، داروهای ضد افسردگی، آنتی هیستامین ها و داروهای مختلفی که برای درمان فشار خون بالا استفاده می شوند.
منبع: jamejamonline.ir


دیدگاهتان را بنویسید