آموزش کامل درس ششم زبان نهم



گرامر درس ششم زبان نهم


درس ششم زبان نهم همانند درس قبلی به مبحث زمان گذشته ساده Simple Past Tense خواهیم پرداخت. تمامی سه حالت جمله مثبت، جمله منفی و سئوالی را یاد خواهیم گرفت. در انتهای صفحه ۱۰۲ نیز با دستور زبان ضمایر مفعولی Object Pronouns آشنا می شویم.


صفحه ۱۰۱ کتاب درسی درس ششم زبان نهم


نکات دستوری صفحه ۱۰۱ کتاب زبان انگلیسی کلاس نهم شامل این موارد می باشد:


  • گذشته ساده مثبت Affirmative Form of Simple Past

  • گذشته ساده منفی Negative Form of Simple Past

  • گذشته ساده سئوالی Question From of Simple Past


دوستان خوب کلاس نهم، برای اینکه مبحث درس گذشته ساده را بهتر متوجه شوید. لطفاً به تصویر زیر نگاه کنید. ابتدا برای شما ویژگی های زمان گذشته ساده Simple Past در زبان انگلیسی را شرح داده و سپس نکات صفحه ۱۰۱ را توضیح خواهیم داد.


گرامر درس ششم زبان نهم


در این تصویر کودکی درب اتاق را باز کرده و داخل را نگاه کرده است. بعد از این اتفاق دارد موضوع را برای مادرش تعریف می کند. پس جمله زیر را بکار می برد:


.I opened the door and looked inside

من درب را باز کرده و داخل را نگاه کردم.


همانطور که می بینید این اتفاق قبلاً رخ داده است. یعنی در حال حاضر کودک پیش مادر خود بوده و عمل مربوطه تمام شده است. در این موارد از زمان حال ساده در انگلیسی استفاده می کنیم. در درس قبلی استفاده از این زمان را به خوبی توضیح دادیم؛ نکات دیگری را نیز به آن اضافه خواهیم کرد.


گذشته ساده مثبت Affirmative Form of Simple Past


در درس قبل روش ساخت گذشته ساده را برای افعال با قاعده توضیح دادیم. در این درس تفاوت تنها در این است که فعل جمله بی قاعده Irregular می باشد. به مثال زیر دقت کنید:


.My cousin visited us last summer

پسر عمویم تابستان گذشته به دیدار ما آمد.


در این جمله فعل visit با قاعده است زیرا ed به آخر آن اضافه شده و حالت گذشته به خود گرفته است. در زبان انگلیسی علاوه بر این دسته از افعال گروهی دیگری از فعل ها وجود دارند که به صورت بی قاعده تبدیل به گذشته می شوند. معمولاً لیستی از این دسته افعال در پایان تمامی کتب آموزشی قرار داده می شود. در انتهای کتاب زبان انگلیسی شما نیز این لیست وجود دارد. افعال بی قاعده جنبه سماعی دارند یعنی بایستی آنها را حفظ کنیم. به عنوان مثال به جدول زیر دقت کنید:


گرامر درس ششم زبان نهم


همانطور که می بینید فعل spoke به رنگ قرمز مشخص شده است. ما می توانید از قیدهای آخر جمله متوجه شویم که جمله ما حالت گذشته دارد. در نتیجه فعل spoke قطعاً حالت گذشته داشته اما بی قاعده است زیرا ed به آخر آن اضافه نشده است. فرمول ساخت این جملات هیچ تفاوتی با جمله دیگر ندارد و تنها فعل حالت گذشته ساده بی قاعده را به خود می گیرد. به مثال زیر توجه کنید:


.Mom opened the door and let us in

مادرم درب را باز کرد و اجازه داد تا داخل شویم.


در این جمله دو فعل گذشته وجود دارد که یکی با قاعده (opened) و دیگر بی قاعده (let) می باشد. توصیه می کنیم داوطلبان عزیز کنکور سراسری حتماً لیست افعال بی قاعده را حفظ کنند.


گذشته ساده منفی Negative Form of Simple Past


فرمول:


فاعل + did not + فعل ساده + بقیه جمله.


مثال:


I didn’t speak English two days ago.


She did not speak English two days ago.


واضح است که برای جملات منفی بایستی فعل را به حالت اولیه خود برگردانیم. یعنی وقتی از did not یا didn’t در جمله استفاده کنیم بایستی حتماً فعل به صورت ساده تبدیل شود. در درس قبلی مبحث این بخش همراه با ساخت سئوالات wh و yes/no به طور کامل توضیح داده شده است.


تدریس صفحه ۱۰۲ کتاب درسی


در این صفحه ابتدا نحوه ساخت جملات سوالی گذشته ساده را توضیح داده ایم. در ادامه نیز با جدول ضمایر مفعولی در زبان انگلیسی آشنا می شویم.


ضمیر مفعولی Objective Pronoun چیست ؟


ضمیر مفعولی نوعی از ضمایر شخصی است که در حمله در جایگاه مفعول قرار می گیرد. ضمیر مفعولی در واقع همان مفعول جمله است که به دلیل عدم تکرار به صورت ضمیر آورده می شود. به جدول زیر توجه کنید:


گرامر درس ششم زبان نهم


در تمامی این مثال ها، افعال زیر به جای مفعول جمله قرار گرفته اند. یکی از موارد بالا را با همدیگر بررسی می کنیم تا این دسته ضمایر را بهتر بشناسیم.


.They invited us

آنها ما را دعوت کردند.


برای اینکه بفهمیم چه کسی یا چه چیزی مفعول جمله بوده کافی است از خود بپرسیم چه کسی را؟ یا چه چیزی را؟


از خودمان می پرسیم: آنها چه کسی را دعوت کردند؟


جواب می دهیم: ما را


به سادگی در تمامی موارد می توان به همین روش مفعول جمله را تعیین کرد و به جای آن ضمیر مفعولی را قرار داد. در لیست زیر برابری کامل ضمایر مفعولی و ضمایر فاعلی را با معنی دقیق قرار داده ایم تا برایتان مطبی بیشتر روشن شود.


گرامر درس ششم زبان نهم


واضح است که در این حالت ضمیر فاعلی در جمله موضعیت فاعل(کننده کار) را دارد و ضمیر مفعولی موقعیت مفعول (کار بر او واقع می شود) خواهد داشت. به مثال دیگری دقت کنید.


Sara made a sandwich for me

سارا برای من یک ساندویچ درست کرد.


انجام دهنده کار = فاعل = سارا She


کسی که کار برای او انجام شده = مفعول = من me


آموزش درس 6 زبان نهم


بیشتر بخوانید  ۵ علامتی که نشان می دهد دوقلو باردارید!!

دیدگاهتان را بنویسید