برای یادگیری این چهار نوع کتلت خوشمزه با دلگرم همراه شوید:
کتلت گوشت و قارچ
مواد لازم:
::گوشت چرخ کرده 300 گرم .
::سیب زمینی متوسط 3 عدد .
::پیاز 3 عدد .
::سیر 3 حبه
::تخم مرغ 2-3 عدد .
::قارچ خرد شده 2 لیوان .
::روغن.نمک.فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه :
:: 2 عدد پیاز و 2 حبه سیر را ریز خرد کنید ، داخل ماهیتابه روغن بریزید و پیازها و سیرهای خرد شده را بهمراه نمک و فلفل در روغن تفت دهید تا نرم شوند.
::قارچ های خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا قارچ ها سرخ شوند و اب قارچ ها کشیده شود ، پس از سرخ شدن مایه قارچ را کنار بگذارید تا خنک شود.
::سیب زمینی ها را بپزید ، پس از پخت سیب زمینی ها را بکوبید تا خوب له شوند.
::داخل کاسه ای گوشت چرخ کرده ، سیب زمینی های له شده ، تخم مرغ ها ، نمک ، فلفل ، 1 پیاز و 1 سیر رنده شده را بریزید و با دست خوب ورز دهید تا مایه کتلت یکدست شده و حالت چسبندگی داشته باشد.
::دستان خود را مرطوب کنید و مقداری از مایه کتلت بردارید و کف دست تان خوب پهن کنید.
::حدود 1-2 قاشق از مایه قارچ در میان مایه کتلت بریزید و از اطراف با دست مایه کتلت را جمع کنید ( دقت کنید مایه قارچ به بیرون نفوذ نکند ) ، با دست به مایه کتلت شکل دهید و تمام کتلت ها را به همین صورت اماده کنید.
::داخل کاسه ای مقداری آرد بریزید سپس کتلت ها را به نوبت داخل ارد بزنید ( دقت کنید ارد زیادی دور کتلت ها نباشد ، این کار برای جلوگیری از خرد شدن یا چسبیدن کتلت میباشد ) ، هر دو طرف کتلت ها را داخل روغن سرخ کنید تا برشته شوند سپس کتلت ها را در ظرف بریزید و بهمراه سالاد و چاشنی دلخواه سرو کنید.
نکته ها : مقدار تخم مرغ ها بسته به اندازه انها دارد ، ابتدا 2 تخم مرغ به مایه گوشت اضافه کنید و اگر احساس کردید نیاز است تخم مرغ سوم را نیز اضافه کنید اما دقت داشته باشید که مایه کتلت شل نشود و بتوانید با دست به آن شکل دهید ، در زمان اضافه کردن پیاز رنده شده به مایه گوشت با فشار دست اب اضافی پیاز را بگیرید.
استفاده از آرد سلیقه ای است و میتوانید بجای استفاده از آرد به این صورت عمل کنید که 1 تخم مرغ را بزنید و کنار دست تان قرار دهید ، در زمان شکل دادن کتلت و قرار دادن داخل ماهیتابه دست خود را به مقداری تخم مرغ اغشته کنید و کتلت را کف دست تان شکل دهید و داخل ماهیتابه بگذارید تا سرخ شود.
چهار کتلت خوشمزه و جدید
کتلت عدس
مواد لازم:
::عدس 2 لیوان .
::سیب زمینی 1 عدد .
::پیاز 1 عدد .
::تخم مرغ 3 عدد
::پودر سیر 1 قاشق چایخوری .
::آرد سوخاری مقدار لازم .
::نمک و فلفل مقدار لازم
طرز تهیه :
:: عدس را از چند ساعت قبل در آب خیس دهید ، عدس خیس خورده را بهمراه سیب زمینی خرد شده داخل قابلمه بریزید و 2 – 3 لیوان آب اضافه کنید ، در قابلمه را ببندید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا بپزد ، پس از اینکه آب غذا کشیده شد با میکسر بزنید یا با کوشتکوب بکوبید تا سیب زمینی و عدس خوب له شوند.
::پیاز را رنده کنید و با دست کمی فشار دهید تا آب اضافی پیاز گرفته شود سپس عدس و سیب زمینی میکس شده ، تخم مرغ ، پودر سیر ، نمک و فلفل را به پیاز اضافه کنید و خوب مخلوط نمایید تا مایه کتلت یکدست شود سپس آرد سوخاری را اضافه کنید ( تا اندازه ای آرد اضافه کنید که بتوانید با دست به کتلت شکل دهید ).
::پس از اینکه مایه کتلت اماده شد داخل ماهیتابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود ، دست تان را مرطوب کنید یا به سفیده تخم مرغ آغشته کنید و مقداری از مایه کتلت بردارید و به شکل گرد حالت دهید و داخل روغن داغ بیندازید تا سرخ شود سپس برگردانید تا طرف دیگر ان نیز سرخ و برشته شود ( تمام کتلت ها را به همین صورت اماده کنید ) ، کتلت ها را بهمراه سالاد و سس دلخواه سرو کنید.
نکته ها : میتوانید به جای آرد سوخاری از آرد نخودچی استفاده کنید ، مایه کتلت را زیاده از حد سفت نکنید بلکه تا اندازه ای ارد اضافه کنید که بتوانید با دست مرطوب به ان شکل دهید.
کتلت مرغ و قارچ
مواد لازم:
::مرغ چرخ شده 500 گرم .
::قارچ 500 گرم . پیاز 1 عدد .
::تخم مرغ 2 عدد .
::آرد سفید 1/2 لیوان
::پودر سوخاری یا خرده نان 1/2 لیوان .
::روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری .
::نمک و فلفل سیاه مقدار لازم
طرز تهیه :
::قارچ ها را خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید تا نرم شوند سپس قارچ ها را داخل میکسر بریزید و بزنید تا یکدست شوند ( میتوانید قارچ ها را چرخ کنید ).
::داخل کاسه ای مرغ چرخ شده ، قارچ میکس شده ، تخم مرغ ها ، آرد سوخاری یا خرده نان ، پیاز رنده شده ، روغن زیتون ، نمک و فلفل بریزید و خوب مخلوط کنید تا مایه کتلت یکدست شود.
::آرد سفید را داخل کاسه ای بریزید ، با قاشق از مایه کتلت بردارید و داخل آرد بیندازید سپس بردارید و با دست تان به کتلت شکل دهید ( آرد برای جلوگیری از چسبندگی کتلت به دست میباشد و میتوانید به جای آرد دست تان را در سفیده تخم مرغ یا آب هم بزنید ).
::داخل ماهیتابه مقدار کمی روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود سپس به نوبت کتلت ها را داخل ماهیتابه قرار دهید ، پس از اینکه یک طرف طلایی شد برگردانید تا طرف دیگر آن نیز برشته و طلایی شود سپس کتلت ها را با نان و سالاد سرو کنید.
کتلت بادمجان و گوشت
مواد لازم:
::بادمجون دلمه ای 2 عدد
::سیب زمینی 1 عدد متوسط
::سیر 1 حبه
::تخم مرغ 2 عدد
::گوشت چرخ کرده 300 گرم
::نمک و فلفل به میزان لازم
::پودر سوخاری ( اگر دیدن موادتون شل شده)
طرز تهیه:
::بادمجونها را روی آتش یا توی فر کبابی کنید و بعد از خنک شدن پوستش رو از روش جدا کنید.
::سیب زمینی را رنده ی ریز کنید .
::بادمجونها رو له کرده درون کاسه ای ریخته و مواد دیگر را بهش اضافه میکنیم ( سیب زمینی رنده شده، سیر رنده ی ریز شده ، گوشت ، تخم مرغ ، نمک و فلفل )
::کاملا با یکدیگر مخلوط میکنیم ، اگر دیدین که کمی آبدار بود موادمون ، کمی پودر سوخاری اضافه میکنیم ، مال من نیازی نبود ( شاید
::اگر درون فر بادمجون رو کبابی کنید ، مایع شما آب بندازه ، که اضافه کردن کمی پودر سوخاری اشکالی نداره )
::وقتی که یکدست شد در روغن داغ سرخ میکنیم.