آش ترش _ طرز تهیه آش ترش گیلانی یا تورشه آش
این آش به این دلیل شهرت و محبوبیت بسیاری در گیلان دارد؛ چرا که تمام مواد و سبزی های مورد استفاده آن تماما کوهی و وحشی می باشند که رنگ و بو و طعم لذیذی را به این آش می دهد. با دلگرم همراه شوید.
آموزش طرز تهیه آش ترش و اصول آش ترش شمالی خوشمزه
مواد لازم جهت تهیه آش ترش گیلانی
-
نخود و لوبیا: ۱ پیمانه -
باقالی مازندرانی از پوست اول درآورده: ۲ پیمانه -
برنج: نصف پیمانه -
سبزی (تره، جعفری، گشنیز، کمی اسفناج و خالواش یا نعناع): ۲۰۰ گرم -
گوجه سبز ریز ترش: نیم کیلو -
پیاز متوسط: ۲ عدد -
سیر داغ، نعناع داغ: برای تزیین -
نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه آش ترش سنتی و اصیل گیلان (تورشه آش)
-
همه حبوبات را از شب قبل جداگانه خیس می کنیم، برنج را چند ساعت قبل خیس می دهیم. -
اگر باقالی تازه نداریم و از باقالی خشک استفاده می کنیم حتماً یک یا ۲ روز قبل خیس می کنیم. -
پیاز ها رو خلال و سرخ می کنیم. -
نخود و لوبیا و باقالی را جداگانه می پزیم تا نیم پز بشوند، بعد همه رو با دو سه قاشق پیاز داغ داخل یک دیگ جادار ریخته و می گذاریم باز هم با هم بپزند. -
برنج شسته شده را هم اضافه کرده، نمک و فلفل زده و می گذاریم تا بپزد. بعد سبزی خرد شده را هم می ریزم. -
وقتی همه مواد آش پخت، گوجه سبزهای ریز و ترش را داخل آن می ریزیم، و چند تایی که نرم شده اند را برای تزئین نگه می داریم. -
وقتی آلوچه ها پختند، خوب هم می زنیم و با پشت قاشق آن ها له مبی کنیم تا ترشیشان به آش نفوذ کند. -
آش را می چشیم و ادویه ها را میزان می کنیم و وقتی خوب جا افتاد آش ما آماده است. -
این آش رابا ماهی شور و ترب سفید و برگ ترب سرو می کنند. -
این آش کشک ندارد و می توانید با سیر داغ و نعناع داغ تزیین کنید.
لذت آشپزی با دلگرم :
طرز تهیه ی آش جو مناسب برای نذری
طرز تهیه ی آش گندم سنتی و خانگی
طرز تهیه آش گوجه فرنگی متفاوت و خوشمزه مرحله به مرحله
گردآوری شده مجله ی دلگرم
مریم امینی