چگونه چسب آکواریوم را از روی لباس پاک کنیم؟
نحوه پاک کردن چسب سیلیکون و آکواریوم از دست:
چسب های آکواریومی به دلیل چسبندگی بالا و مقاومت در برابر آب بسیار پرکاربرد هستند و هر فردی ترجیح می دهد در کارهای روزمره خود چسب آکواریوم یا درزگیر سیلیکونی بخرد تا شکاف ها و درزها را پر کند و از آب در امان بماند.
اما اگر هنگام کار با آن چسب به پوست دستتان بچسبد، جدا کردن آن دشوار است. از طرف دیگر، چسباندن بدون کمک دست چندان ظریف نیست، بنابراین لازم است هنگام چسباندن با دست، نحوه جدا کردن چسب را بدانید.
چسب سیلیکونی را که هنوز کاملاً خشک نشده است با یک کیسه پلاستیکی یا پارچه پلاستیکی بردارید.
چسب آکواریوم را قبل از خشک شدن کامل از دستان خود جدا کنید.
چسب های سیلیکونی بسیار بادوام هستند، بنابراین هر چه زودتر بتوانید آنها را قبل از خشک شدن جدا کنید، کار برای شما راحت تر خواهد بود. پس به محض اینکه چسب روی دستتان ریخت، آن را با یک کیسه پلاستیکی یا پارچه پاک کنید. برای پاک کردن چسب بهتر است از کیسه پلاستیکی استفاده کنید، زیرا این چسب ضد آب است و اگر برای این کار از پارچه استفاده کنید، از روی پارچه جدا نمی شود.
دستان خود را زیر آب بگذارید
همانطور که در بالا ذکر شد، اگر چسب کاملا خشک نشده است، می توانید آن را با یک کیسه پلاستیکی یا پارچه پاک کنید و مقدار کمی از آن را که روی دستتان باقی مانده است خیس کنید و بشویید تا پاک شود. دست هایتان را خوب خشک کنید و اگر چسب باقی مانده بود مراحل را تکرار کنید. از آنجایی که حتی کوچکترین باقیمانده چسب خشک می شود به راحتی پاک نمی شود و واقعا خسته کننده است.چسب های آکواریومی به دلیل چسبندگی زیاد و همچنین به دلیل مقاومت در برابر آب بسیار مورد استفاده قرار می گیرند.
تمیز کردن چسب خشک شده با محلول های خانگی:
سنگ:
استون یکی از رایج ترین راه حل ها برای از بین بردن انواع چسب است. این ماده معمولا به عنوان حلال و پاک کننده لاک ناخن استفاده می شود. البته هنوز توانایی استون در حل شدن و تضعیف بافت چسب های سیلیکونی کاملاً مشخص نیست، اما آزمایش آن مضر نیست. کمی استون روی پنبه بریزید سپس آن را روی دست و قسمت های چسبنده دست بگذارید و نگه دارید تا چسب حل شود و تمیز شود.
سشوار:
چسب آکواریوم مانند همه چسب ها در صورت قرار گرفتن طولانی مدت در معرض حرارت ضعیف است. به همین دلیل حرارت دادن چسب خشک شده روی دست باعث شل شدن و ضعیف شدن چسب و از بین رفتن آن می شود. سپس سشوار را روی چسب نگه دارید و زمانی که احساس کردید چسب داغ و شل شده است، آن را با اسفنج یا پارچه پاک کنید.
از مواد ساینده استفاده کنید:
راه دیگری که می توانید امتحان کنید این است که چسب را با چیزی شبیه سنگ برای پاها بمالید تا چسب پاک شود و از شر آن خلاص شود. اگر از این روش استفاده می کنید بسیار مراقب باشید زیرا بافت سیلیکون سفت تر از بافت پوست است و باید مراقب باشید که پوست شما به جای چسب کنده نشود. برای این منظور می توانید از سیم های نرم برای ماشین ظرفشویی نیز استفاده کنید.
باید بخوانید:
لیست قیمت چسب های صنعتی
در این قسمت قیمت انواع چسب های صنعتی شامل: چسب گاومیش کوهان دار، آکواریوم، برقی، دوقلو، چسب نانو، چسب ضد لغزش، نوار تفلون، نوار آب بندی، چسب 123، آهن، آهو، …
از حلال های خشن یا مواد شیمیایی استفاده نکنید
اگر هیچ کاری برای پاک کردن چسب سیلیکون انجام ندهید، چسب پس از مدت زمان طولانی ناپدید می شود. بنابراین به هیچ وجه ارزش به خطر انداختن سلامتی خود را ندارد. حلال های قوی مانند وایتکس، جوهر نمک، آب قلیایی، رقیق کننده های فوری و اسیدهای قوی بسیار خطرناک هستند و می توانند پوست را بسوزانند یا بدن را استنشاق کنند که بسیار خطرناک است.
چگونه لکه های چسب آکواریوم را از روی لباس یا سطوح پاک کنیم؟
چسب آکواریوم را با سرکه از روی لباس بردارید، پنبه را به سرکه آغشته کنید و در جای خود قرار دهید، چند دقیقه صبر کنید، چند بار دیگر این کار را انجام دهید زیرا درزگیرهای سیلیکونی بسیار قوی و بادوام هستند.
مسواک زدن:
مسواک را بردارید و به سرعت محل خشک شدن چسب را بمالید. می بینید که چند تکه چسب هدر می رود. بسته به مقدار چسب روی پارچه، ممکن است لازم باشد پارچه را مرطوب کنید، بگذارید استراحت کند و قبل از اینکه تمام چسب پاک شود، چند بار آن را برس بکشید. ممکن است لازم باشد همین کار را در طرف دیگر پارچه انجام دهید. از تیز کردن سیلیکون با ابزار تیز خودداری کنید.
این نه تنها جواب نمی دهد، بلکه مشکل را چند برابر می کند. بریدگی های ناشی از استفاده از این مواد خشن، آلاینده ها و احتمالا تکه های چسب به راحتی وارد بدن می شود که بسیار خطرناک است و منجر به عفونت می شود.
استفاده از چسب سیلیکون (آکواریوم)
چسب های سیلیکونی و درزگیرهای ساخته شده از سیلیکون و اکسیژن عایق های خوبی برای رطوبت هستند. به دلیل طول عمر زیاد، کاربردهای فراوانی اعم از شیمیایی و حرارتی دارد. بر خلاف سایر چسب ها، چسب و درزگیر سیلیکونی در برابر تغییرات آب و هوایی مقاوم بوده و انتخاب خوبی برای اتصالات می باشد.
خواص چسب سیلیکون (آکواریوم)
- مقاومت در برابر دماهای بسیار بالا
- مقاومت در برابر رطوبت
- مناسب برای استفاده با اسیدها و حلال های مختلف Al
- مناسب برای استفاده در صنعت
- مناسب برای تمام شرایط آب و هوایی
- قیمت مناسب
- راحتی در استفاده
- از رشد قارچ جلوگیری می کند و ضد آب است
- چسبندگی به آلومینیوم، کاشی، فولاد، سرامیک و پی وی سی
باید بخوانید:
انواع چسب های سیلیکونی
محصولات چسب
چسب استوکی یک درزگیر سیلیکونی است که در هنگام خشک شدن اسید استیک آزاد می کند و با بوی غلیظی شبیه سرکه مشخص می شود.
چسب خنثی
چسب خنثی برای آینه ای با پشت جیوه است و با جیوه واکنش نمی دهد. چسب خنثی با خشک شدن الکل و مقداری ماده اسیدی آزاد می کند.
رنگ آمیزی و استفاده از چسب های سیلیکونی
شفاف
کاربرد: برای آب بندی آینه و سینک.
مشکی
کاربرد: برای چسباندن شیشه ماشین.
قرمز
کاربرد: به عنوان درزگیر استفاده می شود.
سفید
کاربرد: برای آب بندی پنجره ها، درزگیری کاشی، آب بندی وان، توالت و توالت.