روش پخت و طرز تهیه آش ساک بسیار لذیذ و خوشمزه
آش ساک نوع دیگری از انواع آشهای ایرانی است. در طبخ این نوع آش از اسفناج و لپه و آرد برنج و پیاز و گوشت چرخکرده و آب غوره و تخم مرغ و پیاز و روغن استفاده میشود و این آش با نعنا داغ تزئین و مصرف میشود. با دلگرم همراه شوید.
طرز تهیه آش ساک مرحله به مرحله
1 – طرز تهیه آش شلغم – آش ساک
مواد لازم :
-
شلغم 1500 گرم -
برنج 200 گرم -
پیاز داغ عسلی 3 قاشق سوپخوری -
گوشت چرخ کرده 500 گرم -
لپه 75 گرم -
زردچوبه 1 قاشق مرباخوری -
روغن 150 گرم -
فلفل قدری -
نمک قدری
طرز تهیه :
-
در صورتیکه گوشت چرخ شده باشد با کمی نمک و یک عدد پیاز رنده کرده مخلوط میکنیم و کوفته ریزه درست می کنیم و در کمی روغن سرخ می نمائیم . -
در صورتیکه گوشت مغز ران باشد آنرا بشکل قیمه خرد کرده با پیاز سرخ کرده تفت میدهیم و مقداری آب می ریزیم عدس را نیز اضافه میکنیم و میگذاریم با حرارت ملایم گوشت و عدس بپزد (بدیهی است در صورتیکه کوفته ریزه تهیه کرده باشیم مدت طبخ آن کوتاهتر خواهد بود) -
بعد شلغم را پوست می کنیم و خرد میکنیم داخل گوشت میریزیم برنج را نیز می شوئیم و با زرد چوبه و نمک و فلفل به گوشت اضافه می نمائیم و حرارت را ملایم میکنیم و گاهی نیز آش را بهم میزنیم تا تمام مواد آش پخته شود و کاملا جا بیافتد . -
موقع کشیدن کمی نعناع داغ نیز روی آن میدهیم . -
در صورت رعایت مقادیر مواد اولیه این غذا برای 10 تا 12 نفر کافیست.
2 – طرز تهیه آش ساک با اسفناج
مواد لازم :
-
اسفناج 2000 گرم -
لپه 0.5 فنجان -
آرد برنج 1 فنجان -
گوشت چرخ کرده 500 گرم -
روغن 100 فنجان -
پیاز داغ عسلی 4 قاشق سوپخوری -
آب غوره 2 فنجان -
تخم مرغ 5 عدد -
فلفل قدری -
نمک قدری
طرز تهیه :
-
اگر خواستیم آش فوری حاضر شود ممکن است از ریختن لپه صرف نظر کنیم . -
در صورت مصرف لپه : آنرا با پیاز سرخ کرده و 4 تا 5 لیوان آب کمی نمک و کمی زرد چوبه میگذاریم کاملا بپزد گوشت چرخ کرده را کوفته ریزه می کنیم و داخل آش میریزیم ، بعد اسفناج را تمیز و خرد می کنیم و به آش اضافه می نمائیم -
اسفناج چند جوش که زد و پخته شد آرد برنج را در یک لیوان آب سرد حل می کنیم و بتدریج داخل آش می ریزیم و بهم می زنیم تا آرد برنج گلوله نشود و می گذاریم آهسته بجوشد و جا بیافتد ، بعد آب غوره را به آش اضافه میکنیم . -
تخم مرغها را در ظرفی میشکنیم و کمی نمک می زنیم و مخلوط میکنیم -
تخم مرغ را نیز کم کم داخل آش می ریزیم و بهم میزنیم چند جوش که زد از روی آتش بر می داریم و روی آش را کمی نعنا داغ میدهیم .
در صورت رعایت مقادیر مواد اولیه این غذا برای 10 تا 12 نفر کافیست
3 – دستور پخت آش ساک با آب نارنج
مواد لازم :
-
نخود یک چهارم لیوان (حدود 40 گرم ) -
گوشت گوسفندی 100 گرم ( با استخوان بود که وزن گوشت خالص آن 100 گرم شد) -
پیاز 2 عدد کوچک -
آرد 1 ق غ سرپر -
اسفناج 250 گرم پاک شده -
سیر 5 حبه -
آب نارنج یک چهارم لیوان (یا آبغوره) -
روغن 10 گرم یا 1 ق غ -
نمک ، فلفل ، زرد چوبه ، ادویه خورشتی
طرز تهیه :
-
نخود را از روز قبل خیس کنید و در این فاصله یکی دوبار آب آنرا عوض کنید . بعد از حدود 24 ساعت با فشردن نخود ها بین انگشتان دست پوست آنها را بگیرید . -
گوشت خرد شده را با یکی از پیاز ها همراه نخود پوست گرفته روی اجاق بگذارید . -
وقتی گوشت تقریبا پخت (اگر استخوان دار است در این مرحله استخوان ها را جدا کنید ) آرد را در مقداری آب سرد حل کرده همراه نمک و ادویه و اسفناج به آش اضافه کنید و اجازه بدهید گوشت کاملا بپزد . -
با 1 ق روغن پیاز داغ درست کرده و سیر خرد شده و زردچوبه را نیز تفت دهید و به آش اضافه کنید و حدود نیم ساعت روی شعله کم بگذارید تا جا بیفتد . -
5 دقیقه قبل از سرو آب نارنج را اضافه کنید . نوش جان
4 – طرز تهیه آش ساک با گوشت چرخ کرده و تخم مرغ
مواد اولیه :
-
روغن 3 قاشق سوپخوری -
زردچوبه به میزان لازم -
فلفل به میزان لازم -
نمک به میزان لازم -
نعنا 1 قاشق سوپخوری -
آبغوره 2 پیمانه -
پیاز 5 عدد -
تخم مرغ 3 عدد -
آرد برنج 350 گرم -
آرد نخودچی 100 گرم -
لوبیا سفید 150 گرم -
لپه 150 گرم -
نخود 50 گرم -
عدس 400 گرم -
اسفناج 2 کیلو -
گشنیز نیم کیلو -
گوشت نیم کیلو (چرخکرده)
آش ساک آش سنتی ایرانی است.این آش بسیار خوشمزه و متفاوت از سایر آش ها پخته میشود. وجود گوشت چرخ کرده و آرد برنج طعم متفاوت و البته خوشمزه ای به این غذا داده است.
طرز تهیه:
-
ابتدا در ظرفی مناسب نیمی از پیاز ها را به همراه روغن سرخ کنید و پس از آن مقداری زردچوبه به آن اضافه کرده و سپس حبوبات را شسته و پس از رد کردن از آبکش کمی با پیاز تفت دهید. -
حالا مواد را به همراه 5 پیمانه آب آبپز کنید .اسفناج و گشنیز را خرد کرده و پس از نیم پز شدن حبوبات به غذا اضافه کنید. -
حالا نصف باقی مانده پیازها را رنده کرده و با فلفل و زردچوبه و نمک و همچنین آرد نخودچی به گوشت چرخ کرده اضافه کنید و خوب ورز دهید تا سفت و شکل پذیر شود. -
حالا آنها را به صورت کوفته های ریز در بیاورید و وقتی حبوبات شما کامل پخته شد دانه دانه به آش اضافه کنید. -
پس از اضافه کردن شعله را ملایم کنید و آرد برنج را در یک پیمانه آب سرد حل کرده و به غذا بیفزایید. -
زرده و سفیده تخم مرغ را جدا کنید و هر کدام را خوب بزنید و جدا جدا به آش اضافه کنید و پس از اضافه کردن هر کدام غذا را خوب هم بزنید. -
پس از مخلوط کردن آبغوره را به غذا اضافه کنید و شعله را پس از نیم ساعت خاموش کنید و در ظرفی مناسب کمی روغن داغ کرده و نعنا و زردچوبه را به آن بیفزایید و به غذا اضافه کنید و پس از آن غذا را برای سرو آماده کنید.
نکات مهم برای تهیه آش ساک در منزل
-
حبوبات را حتما از شب قبل خیس کنید و اگر فراموش کردید آنها را در ظرفی مناسب بجوشانید و آب آن را 2 مرتبه خالی کنید. -
برای آنکه کوفته های شما وا نرود 2 نکته را حتما در نظر بگیرید اول آنکه تا جایی که میتوانید مواد را ورز دهید تا کاملا منسجم شوند و دوم اینکه زیر غذا را زیاد کنید تا کاملا به حالت در حال جوشیدن برسد و سپس کوفته ها را دانه دانه به غذا اضافه کنید این جوری آنها اصلا وا نمیروند. -
دقت کنید بعد از اضافه کردن تخم مرغ آش را خوب هم بزنید تا تخم مرغ گلوله گلوله نشود و ظاهر آش شما را خراب نکند.
5 – دستور پخت آش ساک با آب بوقلمون
مواد لازم:
-
اسفناج: ۱/۵ کیلو -
گوشت چرخ کرده: ۴۰۰ گرم -
لوبیای قرمز یا لپه: ۱۰۰ گرم -
آب بوقلمون : ۱۰ فنجان -
آب غوره: ۲ فنجان -
پیاز سرخ شده: ۱/۵ فنجان -
زرده تخم مرغ پخته درسته: ۶ عدد در صورت تمایل -
روغن: ۳ قاشق سوپ خوری -
گلپر: ۱/۵ قاشق سوپ خوری -
آرد برنج: ۳ قاشق سوپ خوری -
تخم مرغ: ۲ عدد -
نمک و فلفل: به اندازه کافی
طرز تهیه:
-
لپه یا لوبیای قرمز را بپزید و آب بوقلمون را به آن اضافه کنید. گوشت را که کوفته ریزه کرده اید به آن بیافزایید. -
اسفناج خرد شده را نیز همراه ۱/۵ فنجان پیاز سرخ شده در آش بریزید و بپزید. -
آرد برنج را نیز در آب سرد حل نمایید به مایه آش اضافه کنید به اندازه ای هم بزنید که گلوله نشود. -
دو تخم مرغ را خوب بزنید و داخل مایه آش کنید و هم بزنید تا صاف شود. نمک و فلفل آش را اندازه کنید بعد آبغوره و گلپر را به آن اضافه کنید. -
زرده تخم های پخته شده را از وسط دو نیم کرده به آش بیافزایید و در سوپ خوری بکشید و روی آن را با نعناع داغ تزیین سر سفره ببرید. امیدوارم از طعم آش ساک لذت کافی را ببرید.
بیشتر بخوانید :
سبزی آش | سبزی مخصوص آش رشته چه سبزی هایی است + خواص
شله مشهدی | طرز تهیه آش شله مشهدی یک افطار راحت و سبک
آش انار | طرز تهیه ۶ مدل آش انار ترش و خوشمزه + عکس