آموزش طرز تهیه ۵ مدل آش ساک خوشمزه و مقوی + عکس



روش پخت و طرز تهیه آش ساک بسیار لذیذ و خوشمزه


آش ساک نوع دیگری از انواع آش‌های ایرانی است. در طبخ این نوع آش از اسفناج و لپه و آرد برنج و پیاز و گوشت چرخ‌کرده و آب غوره و تخم مرغ و پیاز و روغن استفاده می‌شود و این آش با نعنا داغ تزئین و مصرف می‌شود. با دلگرم همراه شوید.


طرز تهیه آش ساک مرحله به مرحله


separator line


1 – طرز تهیه آش شلغم – آش ساک


مواد لازم :


  • شلغم 1500 گرم

  • برنج 200 گرم

  • پیاز داغ عسلی 3 قاشق سوپخوری

  • گوشت چرخ کرده 500 گرم

  • لپه 75 گرم

  • زردچوبه 1 قاشق مرباخوری

  • روغن 150 گرم

  • فلفل قدری

  • نمک قدری


طرز تهیه :


  1. در صورتیکه گوشت چرخ شده باشد با کمی نمک و یک عدد پیاز رنده کرده مخلوط میکنیم و کوفته ریزه درست می کنیم و در کمی روغن سرخ می نمائیم .

  2. در صورتیکه گوشت مغز ران باشد آنرا بشکل قیمه خرد کرده با پیاز سرخ کرده تفت میدهیم و مقداری آب می ریزیم عدس را نیز اضافه میکنیم و میگذاریم با حرارت ملایم گوشت و عدس بپزد (بدیهی است در صورتیکه کوفته ریزه تهیه کرده باشیم مدت طبخ آن کوتاهتر خواهد بود)

  3. بعد شلغم را پوست می کنیم و خرد میکنیم داخل گوشت میریزیم برنج را نیز می شوئیم و با زرد چوبه و نمک و فلفل به گوشت اضافه می نمائیم و حرارت را ملایم میکنیم و گاهی نیز آش را بهم میزنیم تا تمام مواد آش پخته شود و کاملا جا بیافتد .

  4. موقع کشیدن کمی نعناع داغ نیز روی آن میدهیم .

  5. در صورت رعایت مقادیر مواد اولیه این غذا برای 10 تا 12 نفر کافیست.


آموزش طرز تهیه ۵ مدل آش ساک خوشمزه و مقوی + عکس


separator line


2 – طرز تهیه آش ساک با اسفناج


مواد لازم :


  • اسفناج 2000 گرم

  • لپه 0.5 فنجان

  • آرد برنج 1 فنجان

  • گوشت چرخ کرده 500 گرم

  • روغن 100 فنجان

  • پیاز داغ عسلی 4 قاشق سوپخوری

  • آب غوره 2 فنجان

  • تخم مرغ 5 عدد

  • فلفل قدری

  • نمک قدری


طرز تهیه :


  1. اگر خواستیم آش فوری حاضر شود ممکن است از ریختن لپه صرف نظر کنیم .

  2. در صورت مصرف لپه : آنرا با پیاز سرخ کرده و 4 تا 5 لیوان آب کمی نمک و کمی زرد چوبه میگذاریم کاملا بپزد گوشت چرخ کرده را کوفته ریزه می کنیم و داخل آش میریزیم ، بعد اسفناج را تمیز و خرد می کنیم و به آش اضافه می نمائیم

  3. اسفناج چند جوش که زد و پخته شد آرد برنج را در یک لیوان آب سرد حل می کنیم و بتدریج داخل آش می ریزیم و بهم می زنیم تا آرد برنج گلوله نشود و می گذاریم آهسته بجوشد و جا بیافتد ، بعد آب غوره را به آش اضافه میکنیم .

  4. تخم مرغها را در ظرفی میشکنیم و کمی نمک می زنیم و مخلوط میکنیم

  5. تخم مرغ را نیز کم کم داخل آش می ریزیم و بهم میزنیم چند جوش که زد از روی آتش بر می داریم و روی آش را کمی نعنا داغ میدهیم .


در صورت رعایت مقادیر مواد اولیه این غذا برای 10 تا 12 نفر کافیست


آموزش طرز تهیه ۵ مدل آش ساک خوشمزه و مقوی + عکس


separator line


3 – دستور پخت آش ساک با آب نارنج


مواد لازم :


  • نخود یک چهارم لیوان (حدود 40 گرم )

  • گوشت گوسفندی 100 گرم ( با استخوان بود که وزن گوشت خالص آن 100 گرم شد)

  • پیاز 2 عدد کوچک

  • آرد 1 ق غ سرپر

  • اسفناج 250 گرم پاک شده

  • سیر 5 حبه

  • آب نارنج یک چهارم لیوان (یا آبغوره)

  • روغن 10 گرم یا 1 ق غ

  • نمک ، فلفل ، زرد چوبه ، ادویه خورشتی


طرز تهیه :


  1. نخود را از روز قبل خیس کنید و در این فاصله یکی دوبار آب آنرا عوض کنید . بعد از حدود 24 ساعت با فشردن نخود ها بین انگشتان دست پوست آنها را بگیرید .

  2. گوشت خرد شده را با یکی از پیاز ها همراه نخود پوست گرفته روی اجاق بگذارید .

  3. وقتی گوشت تقریبا پخت (اگر استخوان دار است در این مرحله استخوان ها را جدا کنید ) آرد را در مقداری آب سرد حل کرده همراه نمک و ادویه و اسفناج به آش اضافه کنید و اجازه بدهید گوشت کاملا بپزد .

  4. با 1 ق روغن پیاز داغ درست کرده و سیر خرد شده و زردچوبه را نیز تفت دهید و به آش اضافه کنید و حدود نیم ساعت روی شعله کم بگذارید تا جا بیفتد .

  5. 5 دقیقه قبل از سرو آب نارنج را اضافه کنید . نوش جان


آموزش طرز تهیه ۵ مدل آش ساک خوشمزه و مقوی + عکس


separator line


4 – طرز تهیه آش ساک با گوشت چرخ کرده و تخم مرغ


مواد اولیه :


  • روغن 3 قاشق سوپخوری

  • زردچوبه به میزان لازم

  • فلفل به میزان لازم

  • نمک به میزان لازم

  • نعنا 1 قاشق سوپخوری

  • آبغوره 2 پیمانه

  • پیاز 5 عدد

  • تخم مرغ 3 عدد

  • آرد برنج 350 گرم

  • آرد نخودچی 100 گرم

  • لوبیا سفید 150 گرم

  • لپه 150 گرم

  • نخود 50 گرم

  • عدس 400 گرم

  • اسفناج 2 کیلو

  • گشنیز نیم کیلو

  • گوشت نیم کیلو (چرخکرده)


آش ساک آش سنتی ایرانی است.این آش بسیار خوشمزه و متفاوت از سایر آش ها پخته میشود. وجود گوشت چرخ کرده و آرد برنج طعم متفاوت و البته خوشمزه ای به این غذا داده است.


طرز تهیه:


  1. ابتدا در ظرفی مناسب نیمی از پیاز ها را به همراه روغن سرخ کنید و پس از آن مقداری زردچوبه به آن اضافه کرده و سپس حبوبات را شسته و پس از رد کردن از آبکش کمی با پیاز تفت دهید.

  2. حالا مواد را به همراه 5 پیمانه آب آبپز کنید .اسفناج و گشنیز را خرد کرده و پس از نیم پز شدن حبوبات به غذا اضافه کنید.

  3. حالا نصف باقی مانده پیازها را رنده کرده و با فلفل و زردچوبه و نمک و همچنین آرد نخودچی به گوشت چرخ کرده اضافه کنید و خوب ورز دهید تا سفت و شکل پذیر شود.

  4. حالا آنها را به صورت کوفته های ریز در بیاورید و وقتی حبوبات شما کامل پخته شد دانه دانه به آش اضافه کنید.

  5. پس از اضافه کردن شعله را ملایم کنید و آرد برنج را در یک پیمانه آب سرد حل کرده و به غذا بیفزایید.

  6. زرده و سفیده تخم مرغ را جدا کنید و هر کدام را خوب بزنید و جدا جدا به آش اضافه کنید و پس از اضافه کردن هر کدام غذا را خوب هم بزنید.

  7. پس از مخلوط کردن آبغوره را به غذا اضافه کنید و شعله را پس از نیم ساعت خاموش کنید و در ظرفی مناسب کمی روغن داغ کرده و نعنا و زردچوبه را به آن بیفزایید و به غذا اضافه کنید و پس از آن غذا را برای سرو آماده کنید.


نکات مهم برای تهیه آش ساک در منزل


  • حبوبات را حتما از شب قبل خیس کنید و اگر فراموش کردید آنها را در ظرفی مناسب بجوشانید و آب آن را 2 مرتبه خالی کنید.

  • برای آنکه کوفته های شما وا نرود 2 نکته را حتما در نظر بگیرید اول آنکه تا جایی که میتوانید مواد را ورز دهید تا کاملا منسجم شوند و دوم اینکه زیر غذا را زیاد کنید تا کاملا به حالت در حال جوشیدن برسد و سپس کوفته ها را دانه دانه به غذا اضافه کنید این جوری آنها اصلا وا نمیروند.

  • دقت کنید بعد از اضافه کردن تخم مرغ آش را خوب هم بزنید تا تخم مرغ گلوله گلوله نشود و ظاهر آش شما را خراب نکند.


آموزش طرز تهیه ۵ مدل آش ساک خوشمزه و مقوی + عکس


separator line


5 – دستور پخت آش ساک با آب بوقلمون


مواد لازم:


  • اسفناج: ۱/۵ کیلو

  • گوشت چرخ کرده: ۴۰۰ گرم

  • لوبیای قرمز یا لپه: ۱۰۰ گرم

  • آب بوقلمون : ۱۰ فنجان

  • آب غوره: ۲ فنجان

  • پیاز سرخ شده: ۱/۵ فنجان

  • زرده تخم مرغ پخته درسته: ۶ عدد در صورت تمایل

  • روغن: ۳ قاشق سوپ خوری

  • گلپر: ۱/۵ قاشق سوپ خوری

  • آرد برنج: ۳ قاشق سوپ خوری

  • تخم مرغ: ۲ عدد

  • نمک و فلفل: به اندازه کافی


طرز تهیه:


  1. لپه یا لوبیای قرمز را بپزید و آب بوقلمون را به آن اضافه کنید. گوشت را که کوفته ریزه کرده اید به آن بیافزایید.

  2. اسفناج خرد شده را نیز همراه ۱/۵ فنجان پیاز سرخ شده در آش بریزید و بپزید.

  3. آرد برنج را نیز در آب سرد حل نمایید به مایه آش اضافه کنید به اندازه ای هم بزنید که گلوله نشود.

  4. دو تخم مرغ را خوب بزنید و داخل مایه آش کنید و هم بزنید تا صاف شود. نمک و فلفل آش را اندازه کنید بعد آبغوره و گلپر را به آن اضافه کنید.

  5. زرده تخم های پخته شده را از وسط دو نیم کرده به آش بیافزایید و در سوپ خوری بکشید و روی آن را با نعناع داغ تزیین سر سفره ببرید. امیدوارم از طعم آش ساک لذت کافی را ببرید.


آموزش طرز تهیه ۵ مدل آش ساک خوشمزه و مقوی + عکس


separator line


بیشتر بخوانید :


سبزی آش | سبزی مخصوص آش رشته چه سبزی هایی است + خواص


شله مشهدی | طرز تهیه آش شله مشهدی یک افطار راحت و سبک


آش انار | طرز تهیه ۶ مدل آش انار ترش و خوشمزه + عکس


بیشتر بخوانید  آیا لپه همان نخود است یا با هم فرق دارند ؟

دیدگاهتان را بنویسید