به گزارش سلام نو، به هر گوشه ای از کشورمان سفر کنیم با غذاها و شیرینی های بی نظیری مواجه می شویم که هر کدام طعم خاص خود را دارند. یکی از این شهرها یزد است و یکی از این شیرینی های بی نظیر کتاب است که طرفداران خود را دارد.
طرز تهیه کتاب خانگی یزدی
عناصر:
زرده تخم مرغ 1 عدد
بکینگ پودر 1/2 قاشق چایخوری
3 قاشق غذاخوری روغن مایع
شیر یا ماست 1/2 پیمانه
آرد به میزان لازم
دستور کاتاب
برای تهیه کتاب ابتدا زرده تخم مرغ را بزنید تا کشک شود. شیر یا ماست با دمای اتاق، روغن مایع و بکینگ پودر را اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط کنید. در آخر آرد را به مواد اضافه کنید تا خمیر نرمی به دست آید. سپس خمیر را به مدت دو ساعت در یخچال بگذارید. در این فاصله مواد میانی ستون را آماده کنید. پس از قرار دادن خمیر بین دو کیسه فریزر، آن را با وردنه پهن کرده و به آن فرم دهید. یک قاشق چایخوری آرد متوسط را در وسط خمیر بریزید و خمیر را گرد یا حلقه کنید.
در آخر کتاب را در روغن داغ سرخ کنید تا روغن روی کتاب را بپوشاند. روغن کتاب اضافی را با قرار دادن روی حوله کاغذی بردارید و پس از خنک شدن آن را در پودر قند بغلتانید و با پودر پسته تزیین کنید. در صورت تمایل می توانید از مخلوط پودر قند، پودر بادام و هل برای غلتاندن کتاب استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه مواد میانی کتاب خانگی یزدی
شله بادام 100 گرم
100 گرم پودر قند
پودر پسته 40 گرم
هل رنده شده 1 قاشق چایخوری
عسل 2 قاشق
گلاب 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه مواد میانی
بادام را با پودر قند به صورت پرک خرد کنید. سپس از یک الک ریز رد کنید.
بیشتر بدانید: دستور تهیه خمیر دندان خوشمزه
مخلوط بادام و پودر قند الک شده را به همراه پودر پسته، هل آسیاب شده، عسل و گلاب در یک کاسه نسبتا گود با هم مخلوط کنید تا مخلوط یکدستی به دست آید.
در صورت تمایل می توانید از گردو و پودر دارچین نیز بسته به ذائقه خود در تهیه ماده میانی استفاده کنید.
نکاتی برای بهبود قطب ها
هنگام تهیه کتاب ابتدا آرد را چند بار الک کرده و سپس به مواد خمیر اضافه کنید. می توانید به جای ماست از همان مقدار شیر استفاده کنید. می توانید به جای پودر بادام از پودر پسته استفاده کنید و پودر گردو را با شکر، دارچین، هل و گلاب مخلوط کنید و به عنوان مواد میانی کتاب استفاده کنید.
روغن مورد نیاز برای سرخ کردن کتاب باید کاملا روی حرارت کم گرم شود و در صورت تغییر رنگ روغن باید آن را عوض کرد، بنابراین توصیه می شود از قابلمه کوچکتری برای سرخ کردن کتاب استفاده کنید. آرد را کم کم به خمیر اضافه کنید. مراقب باشید خمیر خیلی سنگین نشود چون خشک می شود و پف نمی کند. از طرفی اگر کمتر از حد معمول آرد اضافه شود پف آن زیاد می شود.
خمیر را هم به مقدار کم باز کنید چون اگر خمیر نزدیک هوا باشد پف نمی کند. هنگام رول کردن خمیر کتاب به این نکته توجه داشته باشید که هیچ قسمتی از خمیر باز بماند. می توانید به جای روغن سرخ کردنی، کاتبا را در فر قرار دهید، بنابراین باید خمیر را خیلی نازک پهن کنید و پس از غلتاندن تابه، کف تابه را چرب کنید، کاتبا را سمباده بزنید و به مدت 20 دقیقه در فر قرار دهید. سپس در پودر قند بغلتانید. برای تزیین کتاب از پودر پسته استفاده کنید. استفاده بیش از حد از گلاب در ساختار بین لایه الکترود باعث ترک خوردن الکترود می شود.