انواع غذاهای هندی با گوشت
امروز قصد دارم تا دستور درست کردن یه غذای جذاب و هیجان انگیز هندی رو براتون بگم. لازم به ذکر است که این غذا در جنوب ایران و به خصوص بندرعباس طرفدارهای زیادی داره و به نوعی با تغییراتی اندک، غذای محلی مردم این مرز و بوم هم شده.
امیدوارم شما هم البته اگه به غذاهای تند هندی مثل من علاقه دارین، درستش کنین و از خوردنش لذت ببرین. با دلگرم همراه شوید.
بهترین و خوشمزه ترین غذاهای هند
1 – نخود پلو هندی
مواد لازم :
-
گوشت گوسفندی قیمه درشت یا گردن ۸ تیکه درشت -
نخود آبگوشتی ۲۵۰ گرم -
پیاز خلالی سرخ شده ۵ قاشق غذاخوری -
فلفل سیاه دونهای (سائیده نشده) ۳۰ گرم -
ادویه مخصوص پلوئی به مقدار دلخواه -
برنج ۳ پیمانه -
زعفرون آب کرده به مقدار دلخواه
طریقه تهیه ؛
-
گوشت رو با پیاز و ادویه می پزیم. نخودها رو هم که از قبل خیس کردیم و آبش رو چند بار عوض کردیم تا نفخش گرفته شه رو هم میپزیم. -
در همین حین هم برنج رو به روش معمول همیشه آبکش می کنیم، بعد از اینکه نخود پخت، اون رو به گوشت در حای پخت اضافه می کنیم (باید نخود پخته با کمی آب باشه که غذا رو مزه دار کنه)، حالا پیاز داغ رو هم اضافه می کنیم و یه نوک قاشق هم رب گوجه به مواد می زنیم. -
کمی که آب گوشت غلظت دار شد، دونه های فلفل رو داخل مواد میریزیم و هم می زنیم. حالا لا به لا برنج آبکش و گوشت و زعفرون و ادویه می ریزیم و می ذاریم نخود پلو مون دم بکشه.
نوش جان!
نکته : به جای گوشت قیمهای گوسفند یا گردن، از ماهیچه هم میتونیم استفاده کنیم که صد البته لذیذتر و جذابتره. در مورد ادویه هم به نظر من هر چی بیشتر بهتر.
2 – سمبوسه میگو جنوبی هندی
خوب می ریم سراغ دستور این عذا و امیدوارم که شما هم در اولین فرصت درست کنین و از خوردنش لذت ببرین.
مواد لازم :
-
سیب زمینی پخته متوسط 3 عدد -
میگو ریز 20 عدد -
نمک و فلفل قرمز به مقدار دلخواه -
سس فلفل به مقدار دلخواه -
پیاز متوسط 2 عدد -
جعفری خورد شده به مقدار دلخواه -
پودر سیر و زردچوبه کمی -
نان لواش یک دست 4 عدد مربع بزرگ -
روغن مایع برای سرخ کردن
طریقه تهیه؛
-
خوب اول همه مواد رو حاضر می کنیم، بعد سمبوسه ها رو پیچیده و در روغن داغ و زیاد سرخ می کنیم. -
سیب زمینی ها رو می پزیم و بعد از پختن له می کنیم. پیاز رو نگینی یا خلالی خورد کرده و تفت می دیم. بعد میگو رو به اون اضافه کرده و کمی تفت می دیم تا بو و مزه خامی اون از بین بره. -
حالا ادویه هامونو اضافه میکنیم و مواد رو از روی گاز برمیداریم. حالا 4 تکه نونی که داریم رو از قطر به شکل مثلث نصف میکنیم و شروع به پیچیدن سمبوسه ها می کنیم. -
ابتدا وسط سمبوسه ها از سیب زمینی له شده به اندازه 2 قاشق می ذاریم. بعد از مواد میگو وسط سیب زمینی قرار می دیم و بعد مقداری جعفری خورد شده روی مواد می پاشیم و به شکل مثلث گوشه های نون رو روی هم قرار می دیم و در آخر یه کم فشار می یاریم که لبه ها خوب به هم بچسبن تا موقع سرخ شدن از هم نپاشن. -
البته می تونین به جای شکل کلیشه ای مثلثی سمبوسه، اون رو به صورت رول هم درست کنین. -
بعد تو یه تابه گود که روغن فراون داره و گذاشتیم حسابی داغ شده سمبوسه ها رو سرخ می کنیم. وقتی یه طرفش طلایی شد برمی گردونیم تا طرف دیگه هم طلایی شه و از روغن در می یاریم. -
حالا سمبوسه های آماده رو با سس تند فلفلی یا کچاپ میل می کنیم. می تونیم برای تزئینش هم از برگ های جعفری استفاده کنیم.
3 – کاری اردک
من عاشق غذاهای هندی هستم و هیچوقت از خوردن و حتی فکر کردن بهش سیر نمیشم.
البته این غذا بیشتر به پاکستانیها منتسب اما اساسش شبیه خورشهای هندیه.
میتونین این خورش خوشمزه رو با مرغ یا بوقلمون هم درست کنین.
مواد اولیه ؛
-
اردک کوچک 1 عدد -
پیاز 2 عدد -
گوجهفرنگی 4 عدد -
پودر کاری 2 قاشق مرباخوری -
نمک به مقدار لازم -
فلفل قرمزتازه چند عدد (به تندی فلفل بستگی داره) -
فلفل سیاه به میزان دلخواه -
زنجبیل تازه 1 بند انگشت -
سیر 4 حبه -
جعفری خورد شده مقداری -
برگ کاری چند برگ
طریقه تهیه ؛
-
اولین کاری که میکنیم، اردک رو با نمک و فلفل سیاه مزه دار میکنیم و از قسمت پوست دار اردک اونو توی قابلمهای که از قبل داغ کردیم میذاریم تا خودش روغن بده و تو همون روغن هم سرخ شه. -
بعد از اینکه اردک سرخ شد (دو طرفش)، از توی قابلمه درمی یاریم و پیازمون رو تو همون روغن اردک تفت میدیم. حالا سیر و فلفل قرمز و زنجفیل رو میکوبیم و به پیاز اضافه میکنیم. -
برگ کاری و پودر کاری رو هم اضافه میکنیم و همه رو یه تفت کلی میدیم و بعد کمی آب میریزیم و اردک رو تو موادمون میذاریم و درش رو میذاریم تا 1 ساعت بپزه. -
در آخر گوجه فرنگیها رو درشت خورد میکنیم و به خورشمون اضافه میکنیم و بعد از 15 دقیقه جعفری خورد شده رو اضافه میکنیم و 5 دقیقه میذاریم بمونه و از روی گاز برمیداریم. -
این خورش رو میتونین با نون و یا با برنج سرو کنین و نوش جان کنین!
4 – خوراک سبزیجات هندی (کاری سبزیجات)
مواد اولیه ؛
-
گل بروکلی (گل کلمهای سبز ریز) 250 گرم -
عدس قرمز (دال) 1.5 فنجون -
سیب زمینی نگینی ریز خورد شده 5 عدد ریز -
هویج حلقه شده 2 عدد متوسط -
پیاز نگینی ریز خورد شده 1 عدد بزرگ -
سیر ریز خورد شده 2 بوته کوچیک -
پودر کاری 2 قاشق چایخوری -
زنجفیل به مقدار دلخواه -
کره 60 گرم -
سس گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری -
نمک به میزان لازم -
آب 4 فنجون
طریقه تهیه ؛
-
گلهای بروکلی رو به چهار قسمت تقسیم میکنیم و کنار میذاریم. همه سبزیجات دیگه مون رو هم به شکلی که گفته شده خورد میکنیم. -
حالا کره رو تو تابه برای گرم شدن روی گاز میذاریم (میتونین به جای کره از روغن زیتون استفاده کنین) و بعدش سیر و به کره اضافه کرده، بعد از یه تفت کوچیک، پیاز رو هم به مواد تابهمون میافزائیم تا همگی با هم طلایی شن. -
الان وقته اضافه کردن زنجفیل (بهتره تازه باشه که ریز هم خورد شده) و پودر کاریه که بعد اضافه کردنش، حدود یکی دو دقیقه با موادمون تفتش میدیم و مرتب هم میزنیم. -
حالا عدس قرمزمون رو که خوب شستیم به همراه سیبزمینی و هویج و 4 فنجون آب به تابه اضافه میکنیم و میذاریم حدود 20 دقیقه با حرارت ملایم بپزن. -
در آخر هم گل بروکلیها رو به همراه نمک و سس گوجه اضافه میکنیم و صبر میکنیم تا همه موادمون با حرارت کم بپزن و آب خوراکمون برچیده شه. -
بهتره که این غذارو با نون چاپاتی که قبلاً دستورش رو براتون گفتیم درست کنین و نوش جان کنین. -
این غذا خیلی سریع حاضر میشه و خیلی هم خوشمزه و رژیمیه. البته اگه دوست داشته باشین با برنج هم میشه خوردش که اون هم خیلی خوب و عالیه. برای تزئینش هم از برش های لیمو و برگ جعفری یا ریحون می شه استفاده کرد.
نکته: مزه تندی این غذا دست شماست و هر چقدر میتونین توش فلفل بریزین. همچنین میشه از سبزیجات دیگه مثل فلفل دلمه ای، کدو، کلم بروکلی، گل کلم، قارچ و هر سبزیجاتی که میکسش با اینها خوب میشه هم استفاده کنین.
بیشتر بخوانید :
مجبوس پلو | طرز تهیه غذای عربی مجبوس مرحله به مرحله
دستور پخت کیم چی غذای محبوب کره ای
طرز تهیه هوموس غذای لبنانی بی نظیر و عالی در منزل