آموزش طبخ خورش ملاقورمه شمالی مرحله به مرحله



از تهیه خورش ملاقورمه شمالی چه میدانید؟


خورش ملاقورمه یک غذای ایرانی است که می توانید در ادامه این مطلب از مجله دلگرم دستور پخت آن را مشاهده کنید.


روش طبخ خورش ملاقورمه شمالی


مواد لازم برای خورش ملاقورمه شمالی


  • تخم مرغ : 5 عدد

  • گوجه : 500 گرم

  • بادمجان : 10 عدد متوسط

  • سبزی ( جعفری و گشنیز و یک دسته کوچک نعنا) : 700 گرم

  • پیاز داغ : 4 قاشق غذاخوری

  • سیر : یک بوته

  • آبغوره : به اندازه لازم

  • روغن : به میزان لازم

  • فلفل، زرد چوبه و دارچین : به اندازه لازم


طرز تهیه خورش ملاقورمه شمالی


ابتدا بادمجان ها را پوست بگیرید و به صورت نگینی درشت خرد کنید و یکی دو ساعت در آب و نمک بریزید تا تلخی آن گرفته شود و روغن کمتری مصرف کند.


سبزی ها را هم در این فاصله بشویید و پس از خشک کردن ، خرد کنید.


بادمجان ها را هم پس از در آوردن از آب ، خشک کنید و داخل روغن داغ شده سرخ کنید. بعد سبزی خرد شده را هم داخل بادمجان ها بریزید و کمی سرخ کنید.


گوجه ، سیر و پیاز را هم به صورت نگینی خرد کنید و به داخل مواد سرخ شده اضافه کنید و هم بزنید تا همه مواد در کنار هم سرخ شوند.


نمک ، فلفل ، زردچوبه و دارچین را به همراه آبغوره داخل خورش اضافه کنید و در ظرف را ببندید تا به آرامی بپزند و به روغن بیفتند.


در آخر تخم مرغ ها را هم روی خورش بشکنید و صبر کنید تا تخم مرغ ها بسته شوند.


مقداری نمک روی تخم مرغ ها بریزید و بعد غذای آماده شده را سرو کنید.


آموزش طبخ خورش ملاقورمه شمالی مرحله به مرحله


در این دستور روش تهیه یک خورش محبوب شمالی دیگر را نیز برای شما فراهم آورده ایم.


خورشت مالاوابیج یک غذای خوشمزه شمالی


مواد لازم برای خورش مالاوابیج


  • مرغ1 عدد کامل

  • پیاز1 عدد بزرگ نگینی خرد شده

  • رب انار1 قاشق غذاخوری

  • رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری

  • نمک ، فلفل قرمزبه میزان لازم


طرز تهیه مالاوابیج


قبل از شروع یک ظرف مناسب انتخاب کنید و 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی در آن بریزید


همچنین 1 یا 1.5 قاشق غذاخوری رب انار بهش اضافه کنید، از رب گوجه فرنگی برای رنگ دادن به غذا و از رب انار برای مزه دادن به غذا استفاده میکنیم


پس میتونید خودتون این نسبت رو کمی دست کاری کنید، چون در رنگ غذا تاثیر خواهد داشت، این ربی که من استفاده کردم از شمال خریدیم و کیفیت خیلی عالی داشت.


سپس آرام آرام بهش 2 لیوان آب اضافه میکنیم و هم میزنیم تا رب کاملا در آب رقیق شه، به این مایع برای دادن عطر و طعم به غذا کمی فلفل قرمز اضافه کنید و همچنین کمی نمک به این مایع اضافه کنید


توجه کنید این غذا اصلا تند نیست. این مایع در واقع آب و سس غذا هست و دیگه نباید بهش آب اضافه کرد در حین پخت.


سینه های مرغ رو در اندازه های مناسب تکه تکه کنید، هر چه تکه ها کوچکتر باشه سس غذا بهش بیشتر میچسبه و خوشمزه تر میشه.


در داخل یک ماهیتابه روغن میریزیم و تکه های مرغ رو بهش اضافه میکنیم، کاملا مرغ ها رو در روغن سرخ کنید. باید کاملا سرخ بشه و به عوض شدن رنگش کفایت نکنید.


سپس بعد از اینکه مرغ هارو سرخ کردیم و آب مرغ ها خارج شد، اون ها رو به یک قابلمه متوسط خالی که روی شعله کم قرار داره منتقل میکنیم تا با همون روغنی که به مرغ ها چسبیده هم کمی مرغ بپزه.


سپس به روغن و آب مرغ باقیمانده در ماهیتابه پیاز رو اضافه میکنیم و تفت میدیم تا پیاز ها نرم و پخته شن.


بعد از اینکه پیاز ها رو سرخ کردیم اون ها رو با روغن و آب مرغ همراهش روی مرغ هایی که داخل قابلمه قرار داره میریزیم.


سپس روی مرغ ها ادویه هایی از جمله (نمک، فلفل قرمز، کاری، زردچوبه، دارچین) و همچنین ادویه لیمو فلفلی به مقدار دلخواه اضافه میکنیم تا مزه خوشمزه ای به خودش بگیره.


سپس سسی که تهیه کرده بودیم رو بهش اضافه میکنیم و در قابلمه رو میذاریم تا با شعله کم و ملایم حدود 2 ساعت تا 2:30 بپزه و سسش غلیظ شه، در اواسط پخت مرغ ها رو زیر و رو کنید تا نسوزن بعد هم نوش جان کنید.


بیشتر بخوانید :


دستور تهیه پنیر برشته شمالی مرحله به مرحله


طرز تهیه ی کباب ترش گیلانی به روش ساده و خوشمزه


آموزش روش پخت خورش باقالا ( باقالا قاتق) غذای سنتی شمالی


طرز تهیه اکبر جوجه مجلسی : اکبر جوجه اصل شمالی


بیشتر بخوانید  ۱۰ مورد از خواص بی نظیر آب برنج برای سلامتی

دیدگاهتان را بنویسید