آموزش طبخ آش آبلیمو ترش و خوشمزه
“آش آبلیمو” یکی از انواع آش های ترش مزه است که طرفداران خاص خود را دارد و دارای طرز تهیه ی ساده و آسانی است. با دلگرم همراه شوید.
آش آبلیمو را با این روش درست کنید
1 – طرز تهیه آش آبلیمو با لپه
مواد لازم :
-
برنج : ۳۷۵ گرم -
سبزی آش : ۱ کیلو -
فلفل : قدری -
زردچوبه : قدری -
نمک : قدری -
آب لیموترش : ۵ فنجان -
لپه : ۷۵ گرم -
پیاز : ۲۷۵ گرم -
نعناع : ۳ قاشق سوپخوری -
گلپر : قدری
طرز تهیه :
-
سبزی آش یعنی تره، جعفری، شنبلیله و اسفناج را پاک کرده آن را خرد نمائید سه کاسه آب در دیگ ریخته سبزیجات و برنج را در آن بپزید. -
همین که برنج پخته شد و لعاب پس داد، یک پیاز درشت را حلقه حلقه بریده در ماهی تابه سرخ نموده و همراه با زرد چوبه و نمک آن را پس از ریختن آب لیمو، در آش بریزید. -
سپس قدری گلپر نرم هم در آش ریخته نعناع داغ را آماده کنید تا آن را روی آش بریزید. -
اگر بخواهیم آش آبلیمو یا آش گوجه و یا آش آب نارنج و یا آش آبغوره و یا آش زرشک و یا آش آلو بخارا بپزیم بجای آب لیمو هر یک از مواد مذکور را در آش می ریزیم تا آش مطلوب بهدست آید.
2 – طرز تهیه آش آبلیمو با تخم مرغ
مواد لازم :
-
آرد برنج:یک دوم پیمانه -
اسفناج یا برگ چغندر یا سبزی آش:نیم کیلو -
گوشت چرخ کرده:نیم کیلو -
پیاز:۲ عدد -
روغن:۲۵۰ گرم -
تخم مرغ:۳ عدد -
آبلیمو یا آب غوره یا آب نارنج: مقداری -
لپه: یک پیمانه
طرز تهیه :
-
پیاز را به صورت خلالهای باریک درآورده و در روغن سرخ میکنیم، سپس لپه را به همراه ۲ پیمانه آب اضافه کرده و میگذاریم تا بجوشد. -
پس از ۱۰ دقیقه گوشتها را به صورت کوفته ریز (بدون سرخ کردن) در آن میریزیم، سبزی خرد شده و آرد برنج را که در کمی آب حل نمودهایم، به مایه آش اضافه میکنیم، حرارت را ملایم میکنیم تا آش بپزد و کاملا جا بیفتد. -
در آخر تخم مرغ ها را با چنگال هم زده و به آش اضافه میکنیم، با افزودن چاشنی، آش را از روی حرارت بر میداریم و در ظرف مورد نظر ریخته، به دلخواه تزیین میکنیم.
3 – طرز تهیه آش آبلیمو گوشت چرخ کرده
مواد لازم :
-
برنج: 200 گرم -
سبزی آش: 1کیلو -
گوشت چرخ کرده: 500 گرم -
لپه:3 قاشق غذاخوری -
مارچوبه:2 قاشق غذاخوری -
پیاز:4 عدد بزرگ -
روغن، نمک، فلفل، شکر، نعناع خشک:به میزان لازم -
آبلیمو:به میزان دلخواه
طرز تهیه :
-
برای طرز پخت آش آبلیمو گرم و دلچسب ابتدا دو عدد پیاز را پوست کنده و داخل یک قابلمه می ریزیم. -
کمی روغن به آن بیفزایید و پیازها را سرخ می کنیم تا طلائی گردد. -
فلفل، نمک و لپه را به همراه 4 الی 5 لیوان آب به پیاز سرخ شده بیفزایید و آن را به مدت 10 دقیقه روی حرارت ملایم بزاریم. -
برنج را شسته و آن را داخل آش می ریزیم و باز حدود 20 الی 25 دقیقه دیگر روی حرارت ملایم میزاریم تا کمی پخته و لعاب بی اندازد. -
دو پیاز دیگر را پوست گرفته و رنده می کنیم. گوشت چرخ کرده را به آن اضافه نموده و خوب هم می زنیم. -
سپس آن را به صورت گلوله گلوله می گیریم و داخل آش می اندازیم. -
سبزی ها (نعناع، گشنیز، پیازچه و جعفری) را شسته و خوب خرد می کنیم و به آش اضافه کرده و باز هم به مدت 15 الی 20 دقیقه دیگر روی حرارت میذاریم. -
در این مرحله آب لیمو، شکر و مارچوبه را به آش بیفزاییم. سپس آش را خوب به هم می زنیم و می گذاریم کمی جا بیفتد. -
پس از پختن و جا افتادن آش، آن را در ظرف مناسب می کشیم. -
می توان برای تزئین آن، نعناع را در روغن سرخ کرده و روی آش بریزیم و یا آن را با کمی زعفران تزِیین کنیم. -
حالا آش آماده سرو است نوش جونتون.
نکات نحوه آماده کردن آش آبلیمو
-
آش آبلیمو جزو آش و حلیم و مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب است . -
زمان آماده سازی مواد اولیه 15 دقیقه و زمان پخت 2 ساعت میباشد .
بیشتر بخوانید :
طرز تهیه ی آش گندم سنتی و خانگی
آموزش پخت آش دوغ با ۶ روش سنتی و خوشمزه + عکس
آش ماسوآ | طرز تهیه آش محلی لرستان ( بروجرد )