آشنایی با گل انگشتان دست و خواص درمانی آن



رشد و نگهداری انگشتان


گل های انگشتی گیاه گلدار دوساله از جنس Digitalis از خانواده Plantaginaceae، بومی بسیاری از کشورهای اروپایی، به ویژه در غرب، جنوب و مرکز این قاره است. گل انگشتی نام گونه ای از تیره برهنگیان است. این گیاه زیبا دارای گل های کوچک بنفش، صورتی یا سفید است که برخی از آنها دارای دانه هستند. از این گل برای تولید برخی از داروهای قلب استفاده می شود.




ویژگی های گیاه شناسی گل های انگشتی



گل انگشتان دارای برگ های شیاردار منظم و ساده به طول 10-35 سانتی متر و عرض 5-12 سانتی متر به رنگ سفید مایل به خاکستری است که با منگوله های سمی و غده ای پوشیده شده است. در سال اول برگ های کرک دار اغلب دارای تاج هستند و در سال دوم ساقه گلی در وسط آن وجود دارد که به صورت دسته ای آویزان شده و دارای گل های زنگوله ای شکل است.

گل ها به شکل دسته های مخروطی در انتهای هر ساقه قرار دارند. گلبرگ های هر گل به شکل زنگ هستند و گاهی اوقات به صورت دو لبه مشخص می شوند که لب پایینی معمولا بلندتر از لب بالایی است. گل هایی که در کناره های ساقه قرار دارند آویزان و آویزان می شوند. رنگ گل می تواند بنفش، سفید، زرد، صورتی و قرمز باشد که روی دهانه گل لکه هایی به رنگ های دیگر معمولاً بنفش رنگ شده است که به تمایز کمک می کند. ارتفاع گیاه بین 90 تا 180 سانتی متر است. شکوفه میوه از نوع کپسولی است.

بیشتر بخوانید  ایده های شیک برای انتخاب اسم شرکت که با حرف ت شروع میشود


گل های انگشتی


شرایط زیست محیطی نیاز به نوک انگشتان دارد


سبک: این گیاه به آفتاب با کمی سایه نیاز دارد. نور کافی باعث افزایش مواد فعال در برگ های آن می شود.


خاک: خاک مناسب برای گل، خاک ارگانیک و کمی اسیدی با زهکش خوب و کمی مرطوب است.


درجه حرارت: دمای محیط رشد آن در محدوده 5 تا 15 درجه سانتیگراد است.


سیستم های راهنمایی: مرطوب كردن گل گياهان با نياز زياد به آب.


لقاح: کود دهی یک بار در ماه برای رشد گل انگشتی کافی است.


گل


روش کاشت و تکثیر انگشتان



گل های انگشتان از طریق بذر تکثیر می شوند. با این حال، در شرایط مساعد، آنها می توانند آزادانه تولید مثل کنند. رشد اولیه گیاه در سال اول بسیار کند است، بنابراین کنترل علف های هرز در این زمان ضروری است.

همانطور که گفتیم منشا این گل ایران نیست، اما به دلیل زیبایی منحصربفردش ممکن است بخواهید این گل را برای مصارف تزئینی پرورش دهید. لازم به ذکر است که دمای مناسب برای بذر این گل 18 تا 20 درجه می باشد. از آنجایی که این گیاه عمدتاً در کشورهای اروپایی می روید، به نور آفتاب کم و دمای متوسط ​​نیاز دارد. 15 درجه مناسب ترین دما برای رشد این گیاه است به همین دلیل پیشنهاد می کنیم برای دستیابی به حداکثر محصول این گل را در پاییز بکارید. همانطور که گفتیم این گیاه دو ساله است که به مقدار قابل توجهی آب نیاز دارد. در سال اول 450 تا 550 میلی لیتر و سال بعد دو برابر آب مصرف می کند.

بیشتر بخوانید  روز داروساز 2022 1401 چه تاریخی است؟


خواص درمانی ناخن

  • یکی از مهمترین کاربردهای گل انگشتی در طب سنتی درمان نارسایی قلبی است
  • برای کسانی که در تولید ادرار مشکل دارند، استفاده از ورقه ناخن توصیه می شود
  • از گلبرگ های انگشت برای درمان ذات الریه استفاده می شود.


گل های رنگی


آفات و بیماری های انگشتانه

بسیاری از آفات می توانند برگ های انگشت را بخورند، اگرچه این گیاه بسیار مستعد ابتلا به آفات و بیماری ها است.


عوارض مصرف گل انگشتی



این گل در دسته گیاهان سمی قرار می گیرد. یعنی فقط یک ردیف پایین از گیاهان بسیار سمی. اگر از قسمت های نادرست این گل استفاده کنیم، عوارض زیادی را تجربه خواهیم کرد که از مهمترین آنها می توان به تهوع، استفراغ، حالت تهوع، اسهال، گلودرد، خارش موضعی، سرگیجه، سردرد و در برخی موارد مشکلات قلبی اشاره کرد. بنابراین مصرف این گیاه تنها با مشورت پزشک و دقیقاً طبق توصیه قابل استفاده است.


جداکننده خط


بیشتر بخوانید:

در مورد رشد گل در ابر چه می دانید؟

پرورش و نگهداری گل آزالیا (گلهای زینتی داخل ساختمان)

اصول کاشت و نگهداری آگلومراهای گل در خانه


جداکننده خط


دیدگاهتان را بنویسید