همه چیز درمورد فرنی
فرنی یکی از دسرهای خوشمزه و لذیذ با شیر است که خواص بیشماری نیز دارد. به نوزادانی که تازه غذا خوردن را شروع می کنند فرنی می دهند زیرا هم هضم آن راحت تر است هم خواص زیادی برای نوزاد دارد.
فرنی ارزش غذایی بالایی دارد و مناسب برای کودکان و مملو از ویتامین ب است. طرز تهیه فرنی با نشاسته بسیار آسان است و در مدت زمان کوتاهی می توانید آن را آماده کنید. فرنی به عنوان یک غذای کامل است و خوردن آن در ماه مبارک رمضان توصیه می شود.
کالری و ارزش غذایی فرنی
هر 100 گرم فرنی حاوی 199 کالری می باشد.
مقدار |
100 گرم |
کالری |
199 |
کربوهیدرات |
36.82 گرم |
پروتئین |
5.96 گرم |
چربی |
3.36 گرم |
آب |
146.31 گرم |
فیبر |
0.24 گرم |
قند |
29.20 گرم |
کلسترول |
13.01 میلی گرم |
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه فرنی فوق العاده لذیذ و خوشمزه با ۴ روش متفاوت
فرنی رژیمی برای ماه رمضان
خواص فرنی
مصرف فرنی برای صبحانه بسیار مفید و پرخاصیت است و می تواند خاصیت های بی شماری از جمله پیشگیری از بروز انواع سرطان ها در بدن شود مواد مورد استفاده برای تهیه فرنی از ویژگی های ضدسرطانی مفیدی برخوردار هستند. مطالعات اخیر دانشمندان نشان می دهد که خوردن «فرنی» ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.
بر اساس مطالعات محققان دانشگاه هاروارد استفاده از رژیم غذایی حاوی ۷۰ گرم غلات به صورت روزانه که معادل یک کاسه بزرگ فرنی است می تواند از ابتلا به سرطان جلوگیری کند.
بر اساس گزارش روزنامه ایندیپندنت، امروزه مطالب بسیاری در رابطه با رژیم های مختلف غذایی برای پیشگیری از ابتلا به سرطان منتشر می شود اما در یکی از عجیب ترین این مطالب، محققان مدعی شدند که خوردن روزانه یک کاسه فرنی برای صبحانه می تواند از بروز و ابتلا به سرطان جلوگیری کند.
مطالعه محققان دانشگاه هاروارد بر اساس یک مطالعه متاآنالیز و شامل چندین مطالعه در مورد مواد غذایی سبوس دار بود که 786076 نفر در آن شرکت داشتند. نتایج این آزمایش نشان می دهد که خوردن روزانه ۷۰ گرم غلات خطر مرگ ناشی از عوامل اصلی مرگ و میرهای مطرح را ۲۲ درصد کاهش می دهد.
بر اساس ادعای این محققان خوردن ۷۰ گرم غلات در هر روز (به همان مقدار که در یک کاسه بزرگ فرنی یافت می شود) خطر ابتلا به سرطان را ۲۰ درصد و خطر مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی و عروقی را نیز ۲۰ درصد کاهش می دهد.
غلات سبوس دار شامل سبوس، بلغور، جو دوسر و … است که حاوی مواد غذایی شامل پروتئین، فیبر، آهن و اسید فولیک هستند.
یکی از وعده های خوراکی بسیار خوشمزه که در گذشته به عنوان یک خوراکی چاق کننده شناخته می شد بر اساس پژوهش های نوین برای تناسب اندام نیز بسیار مفید است، فرنی می باشد.
فرنی عسل به جای فرنی شکر شیر یک غذای مفید و کاملی است که از آن می توان فرنی و شیربرنج تهیه کرد. فرنی ارزش غذایی بالایی دارد زیرا ترکیبی از شیر و نشاسته بوده و انرژی، فراوانی به فرد می دهد.
مواد نشاسته ای هم مثل شیر دارای ویتامین های گروه B و روی هستند. البته اگر به جای افزودن شکر از عسل یا شیره های گیاهی استفاده شود، مصرف شان مفیدتر خواهد بود.
یادتان باشد که فرنی باید در حد اعتدال مصرف شود زیرا زیاده روی و یا به موقع مصرف نکردن آن می تواند زیان بار باشد. مصرف آن بعد از وعده غذایی اصلی توصیه نمی شود زیرا به خاطر کالری بالا باعث افزایش وزن و بالا رفتن تری گلیسیرید می شود.
شیربرنج و فرنی در صورتی در ماه رمضان توصیه می شوند که: اولا به صورت قسمتی از یک وعده غذایی خورده شود، ثانیا شیرینی شان محدود باشد و ثالثا در مصرف شان افراط نشود (حتی در افطار)
بعضی افرادی که روزه می گیرند، مخصوصا در تابستان های گرم دچار افت قند خون می شوند و افت قندخون عصبانیت و سرگیجه را تجربه می کنند که در این زمان، خوردن غذاهای یادشده می تواند برای آن ها کمک کننده باشد.
خواص فرنی برای کودکان
اولین غذای کمکی ای که به شیرخوار داده می شود، فرنی آرد برنج است که ساده، نرم و با کمترین امکان ایجاد آلرژی است. اگر در پایان ۶ ماهگی غذای کمکی آغاز می شود بهتر است مادر مثلاً فرنی را با شیر خود درست کند و موادی که در آن استفاده می شود در درجه اول باید برنج باشد.
دادن گندم را باید تا پایان ۸ ماهگی به تأخیر انداخت. اگر شیر مادر کفاف ندهد می توان فرنی را با شیر پاستوریزه یا شیر گاو یا شیرهای مدت دار درست کرد. بادام را نیز می توان آسیاب کرد تا دانه های آن قابل هضم باشد. می توان حریره بادام را از صافی رد کرد و شیره آن را به شیرخوار داد.
طرز تهیه فرنی
مواد لازم جهت تهیه فرنی:
-
نشاسته 1 پیمانه -
آب سرد 1 پیمانه -
شیر 4 پیمانه -
شکر یک و نیم پیمانه -
گلاب نصف پیمانه مغز هل کوبیده 1 قاشق مرباخوری
طرز تهیه فرنی:
نشاسته را با یک پیمانه آب مخلوط و حل کنید یا اینکه نشاسته را در یک پارچه مَلمَل یا تنظیف بریزید و داخل یک پیمانه آب قرار دهید.
سپس شیره آن را بگیرید تا اگر مواد خارجی در نشاسته باشد به این صورت گرفته شود.
نشاسته حل شده را با دو پیمانه شیر مخلوط کنید و روی آتش ملایم بگذارید و با قاشق چوبی آن را هم بزنید تا گلوله نشود.
بقیه شیر را به تدریج با نشاسته مخلوط کنید و مرتب هم بزنید.
سپس شکر، گلاب و مغز هل کوبیده یا وانیل را به آن بیفزایید و هم بزنید.
وقتی خوب غلیظ شد، آن را امتحان کنید یعنی با کفگیر روی آن خطی بکشید؛ اگر جای کفگیر به جا ماند، فرنی آماده است.
سپس آن را در ظرف های یک نفره یا در یک ظرف بزرگ بریزید و روی آن را با خلال پسته یا بادام تزیین کنید.
بیشتر بخوانید:
کالری بادام چقدر است ؟ کالری حاصل از بادام را چگونه بسوزانیم ؟
پسته چه مقدار کالری دارد ؟ آیا پسته چاق کننده است ؟
کالری شیره انگور : دانستنی های طلایی درمورد شیره انگور