به گزارش سلام نو به نقل از تریپ جارا، پارک مفاخر تبریز یا بوستان طوبیه یکی از پارک های تبریز است که در روستای آبرسان و در حاشیه اتوبان آزادی واقع شده و 15000 متر مربع مساحت دارد.
محل این پارک و مسجد طوبی که در کنار پارک قرار دارد، زمانی متعلق به باغ بزرگی بوده که متعلق به حاج رضا طوبی از تجار تبریزی بوده است. بعدها باغ خود را وقف کرد و آن را به قبرستان طوبیه تبدیل کرد. چند تن از مشاهیر آذربایجان از جمله بیکرخان، آیت الله میرزا فتح شهیدی، رضا طوبی و محمد نخجوانی در این گورستان به خاک سپرده شده اند. در حال حاضر این قبرستان به «پارک افتخار» تبدیل شده و بخشی از این پارک به یاد و خاطره قهرمانان آذربایجان اختصاص دارد.
طوبیه یا طوبی نام یکی از گورستان های تبریز در دوران معاصر است. این قبرستان در خیابان کمربندی این شهر قرار دارد که به چهارراه آبرسانی نرسیده و مسجد معروف طوبی در کنار آن ساخته شده است. مسجد طوبی یکی از بزرگترین مساجد شهر است و مراسم ختم بسیاری از بزرگان علم، فرهنگ، ادب و ثروتمندان شهر در آن برگزار میشود. مسجد طوبی همچنین محلی برای فراگیری پرشور قرآن توسط قاریان بین المللی است و همیشه یکی از پرشورترین جشن های شبات میانه است، اما این مسجد و قبرستان در کنار هم قرار دارد. در سال های نه چندان دور، حدود 10 سال پیش، قبرستان طوبیه به پارک تبدیل شد و تنها چهار مقبره در آن حفظ شده است. آرامگاه بیکرخان سالار ملی، آیت الله شهیدی، برادران نخجوانی دوستدار فرهنگ (حاج محمد و حاج حسین) از جمله این آرامگاه ها بودند. بر فراز این مقبره ها بنای یادبود جالبی در حال ساخت است. مسئولان شهرداری تبریز امیدوارند این بنای تاریخی در آینده نزدیک به یکی از نمادهای شهر تبریز تبدیل شود نخجوانی در سال 1258 هجری شمسی در تبریز به دنیا آمد. او محقق، نویسنده و مترجمی بود که در تمام عمر خود دست نوشته ها را جمع آوری می کرد. حاصل کار و بازدید وی از کلیه کتابخانه ها و موزه های شهرهای بزرگ کشور و خارج از کشور، 836 جلد نسخه خطی و 2043 جلد کتاب سنگ و سربی است که به یادگار مانده است. او مانند برادرش حاج محمد، کتابخانه خود را که یکی از پنج کتابخانه خصوصی تبریز بود، به کتابخانه ملی تبریز سپرد. سرانجام در سال 1352 ه. از دنیا رفت و همراه برادرش در قبرستان طوبیه دراز کشید.