مجله گردشگری

پربازدیدترین‌ها
لینک های مفید

آشنایی با عوارضی که دکل های مخابرات از خود به جای میگذارند !

به قلم زود نیوز
به قلم زود نیوز
سرفصل‌های مقاله



ضررهای دکل مخابرات


شما نسبت به پدر بزرگ و مادر بزرگ خود، بیش از ۱۰۰ میلیون برابر بیشتر در معرض تابش امواج الکترومغناطیسی هستید!


یکی از دلایل این اتفاق وجود اشعه های برج های مخابراتی و آنتن های مایکروویو می باشد. برج های مخابراتی می توانند تا حتی ۷۰ کیلومتر موج های خود را انتقال دهند. در ادامه مطلب به بررسی دقیق تر این موضوع می پردازیم.


از سالیان گذشته با افزایش تعداد دکل‌های مخابراتی در سطح شهر همواره یکی از موضوعات مورد بحث تاثیرات امواج ساتع شده از آنها بر سلامت مردم بوده است؛


موضوعی که هر از چندگاهی بازار شایعات پیرامون آن داغ می‌شود و برخی با اظهار نظرهای غیرکارشناسانه به نگرانی مردم دامن می‌زنند. اما سوال اصلی اینجاست که آیا امواج رادیویی ساتع شده از دکل‌های مخابراتی سطح شهر می‌تواند سلامت مردم را به خطر بیاندازد؟


برخی در حالی از مضرات احتمالی اشعه‌ها و پرتوهای ساتع شده از دکل‌های مخابراتی سخن می‌گویند که مسئولین شرکت‌های مخابراتی قویا این احتمالات را رد کرده.


از طرفی رئیس کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران در انتقاد از اپراتورهای تلفن همراه به علت آنچه که عدم استفاده از تمام ظرفیت‌های موجود فیبر نوری در شهر تهران خواند، به آلودگی بصری و مضرات احتمالی دکل‌های مخابراتی در سطح شهر اشاره کرده است.


موضوع نگران‌کننده بعدی اما اجاره‌ حیات ساختمان‌های مسکونی و یا پشت‌بام خانه‌ها به مبالغی قابل توجه برای نصب دکل‌های مخابراتی از سوی اپراتورهای تلفن همراه بود؛


که با داغ‌شدن بحث‌های مربوط به خطرناک‌ بودن این دکل‌ها، نهادهای شهری و متولیان سلامت بیشتر از گذشته روی نصب بی‌رویه آنها حساس شدن

بیشتر بخوانید  آدرس شورای حل اختلاف آذربایجان غربی


، تا جایی که شورای شهر تهران در اردیبهشت ماه ۹۱ قانونی به نام« ساماندهی دکل‌ها، آنتن‌ها و ایستگاه‌های ارتباط رادیویی در شهر تهران» تصویب کرد و در آن دستور به توقف نصب دکل‌ها بر پشت‌بام ساختمان‌ها داد.


نگاهی نزدیک تر به دکل های مخابراتی


دکل های مخابراتی (و یا سایت های مخابراتی) آنتن ها و دیگر تجهیزات ارتباطی را در ارتفاعی مناسب نگه می دارند. این تجهیزات منطقه ای را در حدود چند کیلومتر با امواج رادیویی با قدرت بالا که با نام مایکروویو شناخته می شوند را تحت پوشش قرار می دهند.


نصب این دکل ها با قوانین نصب دکل های مخابراتی انجام می شود که برای استفاده از تلفن های همراه و همچنین اینترنت های همراه مانند WiMax، WiFi، شبکه های بی سیم و سایر ارتباطات بی سیم کاربرد دارند.


در مناطق شهری این نفوذ به دلیل وجود موانع کمتر می شود ولی این امواج قادرند از آجر و فلز نیز عبور کنند. نسخه های کوچکتر از این دکل ها که روی سقف خانه ها یا ادارات و یا روی بیلبورد ها نصب می شوند، معمولا برد کمتر ۲۰۰ تا ۴۰۰ متری دارند.


دکل هایی که روی سقف خانه ها نصب می شوند خطرات بیشتری برای ساکنین آن خانه دارند زیرا سیگنال هایی در فرکانس ۱۹۰۰ مگاهرتز ساطع می کنند که برخی از مطالعات اخیر نشان داده ای امواج بر هرگونه ارگانسیم زیستی تا حدودی تاثیر می گذارد.


نظر وزارت بهداشت درباره تاثیر دکل‌های مخابراتی بر سلامت


در همین راستا مهندس علی گورانی_مدیر برنامه بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت، ضمن بیان اینکه صحبت پیرامون این موضوع،‌ کلی و جامع است، گفت: همانگونه که کسی نمی‌تواند منکر شود آتش خطرناک است.

بیشتر بخوانید  لیست آموزشگاه های زبان اصفهان همراه با آدرس و تلفن


در خصوص پرتوها و تشعشعات منتشر شده از دکل‌های مخابراتی نیز نمی‌توانیم بگوییم به طور محض بی‌خطر هستند اما، نکته قابل توجه آن است که انسان در چه فاصله‌ای از آتش قرار گرفته باشد و چگونه با آن کار کند. بدیهی است نزدیکی زیاد و یا برخورد مستقیم با آن برای انسان مضراتی دارد.


انرژی که از این سیستم‌ها دریافت می‌کنیم فارغ از اینکه دکل مخابراتی در چه فاصله‌ای از ما قرار گرفته باشد،‌ بر حسب میزان چگالی اندازه‌گیری می‌شود؛‌ یعنی مقدار انرژی که به سطح بدن شما تابیده می‌شود.


حد مجاز دریافت انرژی از این پرتوهای غیر یون‌ساز از نظر چگالی انرژی، برای هر سانتی‌متر مربع از پوست بدن انسان تا ۰/۴۵ میلی‌وات بر سانتی‌متر مربع مجاز است. از نظر شدت میدان الکتریکی نیز حد مجاز ایجاد میدان الکتریکی تا ۲۸ ولت به متر در نظر گرفته شده است.


آشنایی با عوارضی که دکل های مخابرات از خود به جای میگذارند !



تاثیرات روانی دکل‌های مخابراتی را جدی بگیرید


وی نگرانی مردم از حضور این آنتن‌ها در محیط زندگی خود را یکی از مهم‌ترین عوارض دکل‌های مخابراتی معرفی کرد و گفت: آسیب روانی یکی از مهم‌ترین مواردی است که این دکل‌ها در تمام دنیا از جمله ایران ایجاد می‌کنند که در نهایت می‌تواند باعث آسیب جسمی شود.


مردم از این آنتن‌ها که نزدیک خانه‌هایشان نصب می‌شود، می‌ترسند.


با توجه به این موضوع باید تا جایی که امکان دارد شیوه‌هایی را به کار گرفت که مردم این دکل‌ها را نبینند.


تجمیع و استتار آنتن‌های تلفن همراه یکی از اقداماتی است که می‌تواند در کاهش نگرانی مردم در این زمینه موثر باشد.

بیشتر بخوانید  چگونه مراقب خرگوشمان در منزل باشیم؟!


گورانی در ادامه به عدم مدیریت بصری در سطح شهر انتقاد کرد و گفت: باید به سمتی برویم که آنتن‌ها و دکل‌های کوچک مقیاس استفاده کنیم.


ترسی که مردم از یک مودم اینترنتی ساده و کوچک در خانه‌هایشان دارند به مراتب کم‌تر از ترسی است که نسبت به دکل‌های مخابراتی بزرگ و بلند مرتبه دارند.


وی وزارت بهداشت را متولی امر سلامت مردم دانست و اظهار کرد: ما متولی سلامت تشعشعات نیستیم اما،‌ هر عاملی که سلامت مردم را تهدید کند مداخلات وزارت بهداشت آغاز خواهد شد.


یکی از مشکلات ما محل نصب و استحکام سازه‌ها است که گاهی خانه‌های فرسوده نیز برای این کار انتخاب می‌شوند.


علاوه بر این باید موارد ایمنی عمومی مانند برق گرفتگی و دسترسی مردم به دکل‌ها نیر وجود دارد که اگر تهدیدی برای سلامت مردم شود به آن رسیدگی می‌کنیم.


پس در نهایت این امواج ضرر دارند یا نه ؟ چه کاری باید انجام دهیم


در زندگی امروزی نمی توان نقش انواع دکل های مخابراتی را نادیده گرفت و حذف آن ها ممکن نیست. از طرفی خطرناک بودن این امواج برای دولت ها هم به اثبات نرسیده است.


بنا براین پیشنهاد می شود تا جایی که می توانید در مناطقی به دور از این دکل ها و در فاصله ای حداقل ۴۰۰ متری زندگی کنید تا زندگی سالم تری داشته باشید.


ممکن است در آینده تکنولوژی های بی ضرر تری کشف و اختراع شوند ولی تا آن زمان با رعایت فاصله از زندگی سالم تر خود لذت ببرید.


ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
نظرتون رو بنویسید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *