آشنایی با علت و درمان گرفتگی بینی کودکان



گرفتگی بینی یا کیپ شدن بینی کودکان


گرفتگی بینی اصطلاحی عام است که برای مساله انسداد بینی به کار می‌ رود که اگر در ابتدا درمان نشود منجر به مشکل سینوسی یا حتی انسداد بینی می‌شود. دلایل گرفتگی بینی را می‌توان ویروس، افزایش غشا بینی، واکنش‌های آلرژیک و چند مورد دیگر دانست که اگر در ابتدا حل نشوند قطعا باعث ناراحتی بسیاری از افراد خواهند شد.


درمان گرفتگی بینی کودکان بهتر است از راه‌ های ساده و روش‌ های طبیعی باشد.


درمان سریع گرفتگی بینی کودکان/رفع گرفتگی بینی کودکان


چرا بینی کودکان می گیرد ؟


کودکان بخاطر راه های تنفسی باریکی که دارند زود دچار احتقان و گرفتگی بینی می شوند که غالبا این گرفتگی بخاطر تورم راه هوایی است. علت گرفتگی بینی کودکان می تواند زیاد باشد مثل خشکی هوا، وجود گرد و غبار یا دود تنباکو و یا دود پخت و پز در فضای خانه.


در بعضی موارد هم احتقان ممکن است نشانه ای از ابتلا به ویروس تنفسی به نام سونسیتیال (RSV) در کودکان باشد. به هر علتی که باشد چون مشکل حادی است باید سریعا درمان شود. بهتر است بدانید اگر گرفتگی بینی همراه با سرفه و تب باشد باید به پزشک مراجعه کنید و تا شدیدتر نشده درمان شود.


درمان خانگی گرفتگی بینی کودکان


درمان خانگی گرفتگی بینی کودکان


سرماخوردگی، آلرژی آنفولانزا و یا محیط خشک می‌تواند باعث ایجاد گرفتگی بینی در کودکان نوپا شود. در یک کودک سالم، مخاط بینی مرطوب و غشا بینی تمیز است اما وقتی کودک بیمار می شود یا در معرض محرک ها قرار می گیرد، تولید مخاط افزایش می یابد که منجر به گرفتگی بینی می شود.


اغلب کودکان قادر نیستند با بینی هایشان تا سن ۴ سالگی بدمند به همین دلیل است که گرفتگی بینی در کودکان نوپا نیازمند گام های ویژه ای برای کمک به پاک کردن مسیرهای تنفسی آن ها است.


1. درمان گرفتگی بینی کودکان با بیرون آوردن مخاط


از فینگیر برای پاک کردن خلط اضافی مجاری بینی استفاده کنید. از آنجا که بسیاری از کودکان نوپا قادر به باد کردن بینی خود نیستند، به کمک بیشتری نیاز دارند تا بینی را پاک کنند. با فینگیر برای بیرون کشیدن خلط از پره های بینی استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید  کدام چای برای کودک شما مناسب است؟


کودک روی پای تان دراز کشیده باشد. باید بتوانید به راحتی به سوراخ های بینی دست پیدا کنید و در صورت نیاز می توانید کودک را در جای خود نگه دارید.


فینگیر را داخل حباب بینی قرار دهید و آن را فشار دهید.


فشار فینگیر را به تدریج آزاد کنید و به آن اجازه دهید خلط اضافی را بیرون بکشد.


دقت کنید بعد از انجام کار آن را با آب صابون بشویید


مجاری بینی کودک را با محلول نمک بشویید. با اینکه اغلب داروهای سرفه و سرماخوردگی برای کودکان کوچک مورد استفاده قرار نمی گیرند، استفاده از محلول نمک برای کودکان و کودکان نوپا، بی خطر است و می تواند به تمیز کردن بینی گرفته کمک کند.


از آب تصفیه شده استفاده کنید نه آب لوله کشی. ۱ / ۴ قاشق چای خوری نمک را با یک فنجان آب گرم مخلوط کنید.


کودک نوپا را در موقعیتی قرار دهید که در آن سر پایین تر از پاها باشد و به راحتی بتوانید سر کودک را بگیرید محلول نمک را بردارید و به آرامی دو تا سه قطره از محلول نمک را در بینی بریزید.


یک تا دو دقیقه صبر کنید تا محلول مجاری بینی را تخلیه کند. کودک نوپا می تواند خلط را عطسه یا سرفه کند، از بخار برای تسکین گرفتگی بینی استفاده کنید.


بخار گرم می‌تواند گرفتگی را درمان و ترشحات بینی را پاک کند. با کودک نوپای خود وارد حمام شوید و در را ببندید. از آب گرم برای تولید بخار استفاده کنید. تا ۲۰ دقیقه در حمام بمانید.

بیشتر بخوانید  رازهاي دنياي كودكان که از آن بی خبرید!


2. درمان گرفتگی بینی کودکان با بهبود و پاکسازی فضای خانه


محرک‌ ها را از محیط حذف کنید. محرک‌ های متداول شامل دود سیگار، گرده و سگ‌ های خانگی هستند. از تمام افراد ساکن در خانه بخواهید سیگار کشیدن را ترک کنند یا از سیگار کشیدن در داخل یا اطراف خانه خودداری کنند. اگر آن ها در خارج از خانه سیگار می‌کشند، باید به محض بازگشت به خانه لباس‌ هایشان را عوض کنند.


اغلب فیلتر هواکش و یا کولر را به طور مرتب تعویض کنید. اکثر تولیدکنندگان فیلتر هوا توصیه می‌کنند که هر ۳۰ تا ۶۰ روز از فیلتر جدید استفاده کنید، اما اگر حیوان خانگی داشته باشید شما و یا اعضای خانواده‌ تان از آلرژی رنج می‌ برید، ممکن است بخواهید بیشتر فیلتر را عوض کنید.


با گزارشگر آب و هوای محلی روزانه مشورت کنید. کودک نوپا که نسبتا حساسیت دارند باید در روزهای آلوده در خانه بمانند.


دستان کودک را به طور مرتب بشویید. این کار به جلوگیری از آلودگی و مریض شدن کمک خواهد کرد. همچنین به شما کمک می‌کند از شر آلودگی‌ هایی که روی دست او جمع شده‌ اند خلاص شوید.


3. درمان کیپ شدن بینی کودکان با خوردن و نوشیدن کافی


دقت کنید که کودک نوپا مرطوب بماند. مصرف مایعات مناسب به کاهش خلط و رقیق شدن کمک می‌کند. برای درمان گرفتگی بینی کودک آب بهترین انتخاب است. کودک باید روزانه چهار فنجان آب بنوشد.


غذاهایی سازگار با بیماری را بخورد. میوه‌ ها و سبزیجات با ویتامین‌ های بالا مثل سیب، مرکبات و سبزیجات پر شاخ و برگ برای حفظ سلامت سیستم ایمنی عالی هستند. حتی اگر کودک اشتهای زیادی ندارد، غلات سبوس دار هم کمک می‌کند. علاوه بر بالا بودن در فیبر، بخار و گرمای حاصل از غلات می‌تواند به تمیز کردن بینی پر از خلط کمک کند.


قدری سوپ مرغ به فرزندتان بدهید. سوپ مرغ و دیگر سوپ‌ها می‌تواند به کودک کمک کند که از سرماخوردگی نجات پیدا کند. سیستم ایمنی را تقویت می‌کند و براساس مواد اولیه، الکترولیت‌ها و مجموعه‌ای از ویتامین‌ ها را اضافه و به کاهش خلط کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید  نقاشی و رنگ آمیزی حرف (چـ _ چ) برای کودکان دبستانی


4. درمان کیپ شدن بینی کودکان با کمک به هنگام خواب


دقت کنید فرزندتان خواب کافی داشته باشد. در حالی که کودک بیمار است، احتمالا بیش از حد معمول می‌خوابد یکی از راه‌هایی است که بدن کودک کمک می‌کند تا خوب شود.


ممکن است کودک شب و هم در طول روز استراحت کند. سر را در طول خواب بالا قرار دهید بلند کردن سر بالاتر از بقیه بدن می‌تواند باعث شود که کودک هنگام خواب با بینی گرفته نفس بکشد.


شب بخور سرد در اتاق قرار دهید. رطوبت به مرطوب کردن هوا کمک می‌کند و به باز شدن بینی هنگام نفس کشیدن در خواب کمک می‌کند. دستگاه بخور را تمیز کنید چون کپک و باکتری می‌تواند در دستگاه ایجاد شود. روزانه با آب گرم بشویید و از محلول سفید کننده رقیق برای تمیز کردن مرطوب کننده بعد از هر سه روز استفاده کنید.


هشدارها


  1. از یک قطره محلول نمک برای چند کودک استفاده نکنید اگر نوک قطره را بینی لمس می‌کند، می‌توانید با مشترک استفاده کردن قطره، میکروب‌ها را از کودکی به کودک دیگر منتقل کنید.

  2. اگر علائم بدتر شوند، مخاط به رنگ سبز یا زرد رنگ تبدیل می‌شود، به نظر می‌رسد که کودک دچار مشکل تنفسی یا تنفس سریع (بیش از ۴۰ نفس در دقیقه) یا تب بالا یا مشکلات می‌شود بنابراین به پزشک مراجعه کنید.

  3. تمام روش‌های درمانی با استفاده از مواد طبیعی و گیاهی حتما باید با مشورت پزشک برای کودک مورد استفاده قرار گیرد.


پماد ب ب کلد : ضد سرماخوردگی و گرفتگی بینی کودکان


درمان سریع آبریزش بینی در کودکان


دیدگاهتان را بنویسید