آشنایی با خواص جالب گل ختمی
از برگ ها و گلبرگ های گل ختمی می توان به صورت دم کرده و دم کرده استفاده کرد که برای درمان بیماری های مختلف مفید است. برگ و گلبرگ گل همیشه بهار را می توان به صورت دم کرده و دم کرده مصرف کرد که برای درمان بیماری های مختلف مفید است.
گل همیشه بهار در فرهنگ های مختلف
از لحاظ تاریخی، گل ختمی در فرهنگ های مختلف به عنوان گزینه ای برای درمان چندین بیماری استفاده می شده است. در مصر باستان از دم کرده گل ختمی برای کاهش دمای بدن، درمان بیماری های عصبی و قلبی و افزایش ادرار استفاده می شد. در کشورهای آفریقایی دم کرده گل ختمی برای درمان یبوست، سرطان، بیماری کبد و علائم سرماخوردگی تجویز می شود. خمیر به دست آمده از برگ های این گیاه را نیز برای التیام زخم ها روی پوست می گذاشتند.
در ایران از این نوشیدنی به عنوان درمانی برای کاهش فشار خون استفاده می شد. مطالعات اخیر همچنین نشان می دهد که گل ختمی ممکن است در کاهش فشار خون و کلسترول بالا موثر باشد. با این حال، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است. در یونان باستان گل ختمی را با عسل می پختند و برای درمان زخم، اسهال خونی، سیاتیک و دندان درد استفاده می کردند.
خواص گیاه گل ختمی
قسمت های مختلف این گیاه از جمله گلبرگ، برگ، ریشه و ساقه خواص درمانی متفاوتی دارند. گل ختمی عمدتاً برای درمان مشکلات تنفسی و برونشیت استفاده می شود. استفاده از ریشه گل ختمی به عنوان یک داروی گیاهی برای سرماخوردگی، گلودرد و سایر مشکلات تنفسی
این گیاه قدمتی چند هزار ساله دارد و این خاصیت شفابخشی فوق العاده حاصل لعاب های زیادی است که از مرطوب کردن گلبرگ ها و ریشه های این گیاه به دست می آید و همچنین برگ های این گیاه شفابخش گزیدگی و سوختگی است همچنین از گل ختمی نیز استفاده می شود. درمان مشکلات مرتبط
در التهاب دستگاه گوارش موثر است و می تواند در کاهش التهاب لثه در نوزادان هنگام کشیدن دندان مفید باشد.عصاره ریشه و ساقه یونجه برای درمان سوختگی و زخم های پوستی قابل استفاده است و درمان موثری برای کاهش قرمزی و سوزش ناشی از آن است. اگزما
استفاده از ریشه گل ختمی به عنوان یک داروی گیاهی برای سرماخوردگی، گلودرد و سایر مشکلات تنفسی سابقه هزاران ساله دارد.اخیراً از گل ختمی برای درمان مشکلات گوارشی مانند سوزش سر دل، سوء هاضمه، کولیت اولسراتیو و زخم معده استفاده می شود. . محققان همچنین قصد دارند اثربخشی گل خطمی را به عنوان یک درمان طبیعی برای کنترل قند خون در بیماران دیابتی ارزیابی کنند.
این گیاه دارای خواصی است که می توان از آن برای درمان سرطان و کاهش وزن استفاده کرد. مطالعه دیگری نشان داد که عصاره گل ختمی بر متابولیسم تاثیر می گذارد و از چاقی و تشکیل چربی در کبد جلوگیری می کند.این گیاه گرمسیری به عنوان یک ترکیب دارویی در درمان شپش نیز موثر است.
مراقب باش
با این حال، برخی از مطالعات نشان دادهاند که گل ختمی میتواند بر پردازش استامینوفن در بدن تأثیر بگذارد. اما احتمالاً این تأثیر بسیار ضعیف است، زنان باردار و شیرده باید از خوردن بیش از حد خودداری کنند. کسانی که سردشان هستند گل ختمی را با عسل بخورند.
طرز تهیه
یک قاشق گل ختمی را در کتری بریزید و آب را با دمای 70 یا 80 درجه بریزید و بگذارید 15 دقیقه بپزد. در صورت تمایل می توانید آن را با کمی عسل شیرین کنید، برای جوشاندن ریشه این گیاه ابتدا ریشه آن را تمیز کرده و یک لیتر آب جوش روی آن بریزید و بگذارید بماند
به مدت 30 دقیقه دم کنید، پس از سرد شدن از صافی عبور دهید و در صورت تمایل با عسل شیرین کنید. افت قند خون، کاهش دهنده قند خون، محرک سیستم ایمنی، ملین و ملین است.
ختمی
گل ختمی گیاهی است علفی، چند ساله به ارتفاع 1.5 متر و پوشیده از کرک. برگ های این گیاه دارای دمبرگ های بزرگ و دارای 5-3 لب دندانه دار است. خاتمی دارای گلهای آبی مایل به سفید یا ارغوانی است که اغلب به صورت سه تایی در انتهای ساقه دیده می شود. قسمت مورد استفاده گل ختمی گل، ریشه و برگ آن است.
ریشه یونجه
ریشه یونجه بیش از دو هزار سال است که به عنوان منبع مهم مخاطی برای درمان گلودرد، سرفه و ناراحتی های معده و همچنین به صورت موضعی برای درمان زخم ها استفاده می شود. این مخاط در تهیه چربی هایی که برای تسکین پوست ترک خورده تجویز می شود و همچنین به مقدار کم (20ppm) برای ظاهر و تجمع غذا استفاده می شود.
ترکیبات مهم
مهمترین ترکیب ریشه گل ختمی مخاط آن است که درصد آن در فصول مختلف متفاوت است و در زمستان به حداکثر می رسد. منابع مختلف بیان می کنند که درصد مخاط ریشه گل ختمی بین 10 تا 35 درصد است. مخاط از هیدرولیز قند رامنوز، گالاکتوز و اسید گالاکتورونیک تشکیل می شود.ترکیبات دیگر عبارتند از فلاونوئیدها، پکتین، قندها، آسپاراژین و برخی استرول ها.
اثرات مهم
گل ختمی به عنوان یک ضد سرفه بسیار موثر است، به ویژه برای سرفه های ناشی از تحریک مخاط یا تورم گلو (آبریزش بینی) که ترشح دارد.
نحوه و میزان مصرف
ریشه ختمی خشک شده ابتدا باید به پودر تبدیل شود. سپس یک فنجان یا یک لیوان آب سرد به 3 تا 10 گرم از این پودر اضافه کنید و نیم ساعت خیس کنید. (البته هر چه بیشتر خیس بخورد بهتر) سپس با همزن خوب مخلوط کنید و سپس صاف کنید.
محصول صاف شده را می توان مستقیما یا با یک قاشق عسل مخلوط کرده و مزه دار کرد. از آنجایی که عسل به خودی خود اثراتی در برابر سرفه و صدا دارد، اگر آنها را مخلوط کنید، اثر آنها افزایش یافته و عملکرد بهتری ایجاد می کند.
مهمترین اثرات گزارش شده ریشه گل ختمی
ضد درد، ضد باکتری، ضد عفونی کننده، ضد التهاب، سرفه، ضد عفونی کننده، ضد تشنج، کرم، ادرار آور، خلط آور، کاهنده قند خون، محرک سیستم ایمنی، ملین و ملین.تقویت کننده ادرار
گل و برگ گل همیشه بهار
گل ختمی انواع مختلفی دارد که از آن جمله می توان به گل ختمی ارغوانی، گل ختمی سفید و گل ختمی سیاه اشاره کرد که خاصیت ارغوانی آن بیشتر است.
ترکیبات مهم
گل و برگ گل همیشه بهار حدود 6 تا 9 درصد مخاط دارد که بیشترین درصد آن درست قبل از گلدهی است. ترکیبات فلاونوئیدی و مقدار بسیار کمی اسانس از دیگر مواد تشکیل دهنده گل و برگ گل ختمی است.
اثرات مهم
به عنوان یک عامل تسکین دهنده، خلط آور و ضد سرفه بسیار مفید است. اثر ضد سرفه آن از طریق کاهش التهاب و التهاب گلو و مجاری تنفسی فوقانی است همچنین مصرف خوراکی آن تورم روده ها و مخاط معده را کاهش می دهد.استفاده موضعی از له شده برگ تازه گل ختمی برای کاهش درد و التهاب نیش حشرات مفید است.
نحوه و میزان مصرف
یک لیوان آب سرد در 5 تا 10 گرم یا برگ یا مخلوط هر دو اضافه کنید (حداقل نیم ساعت خیس بخورد.) سپس خوب مخلوط کنید و بگذارید یک تا دو ساعت بماند. ما را دنبال کنید. (هرچه بیشتر مرطوب و مخلوط شود، بهتر است، زیرا مواد بهتر استخراج می شود و کارایی بیشتری دارد). سپس صاف می کنیم. روی تصفیه شده را می توان چندین بار خورد (از 3 تا 5 برابر این مقدار می توان روزانه مصرف کرد).
گردآوری: مجله اینترنتی دلگرم