آسیب به آبزی پروری در خوزستان به دلیل تنش آبی



ایسنا / خوزستان مدیرکل شیلات خوزستان گفت: پیش بینی می شود میزان خسارت ناشی از تنش آبی در منطقه آبزی پروری به 23800 تن ماهی برسد ، ارزش ریالی آن حدود 507 میلیارد تن است.

فتح الله ابوعلی در گفت وگو با ایسنا ، در مورد میزان خسارت وارده به شیلات استان خوزستان اظهار داشت: حدود 2900 هکتار از مزارع پرورش آبزیان استان خوزستان به دلیل تنش آبی پرورش داده نشد و حدود 902 هزار و 360 ماهی از بین رفت. این امر تولید ماهی در استان را تا 344 تن کاهش داد.

وی با بیان اینکه به دلیل افت کیفیت آب ، کاهش تولید آبزیان رخ داده است ، افزود: حجم تولید آبزیان در استان را حدود 11 هزار و 578 تن کاهش داده ایم.

مدیرکل شیلات خوزستان با بیان اینکه امسال میزان تولید آبزیان نسبت به مدت مشابه سال قبل 24 درصد کاهش یافته است ، افزود: پیش بینی می شود میزان خسارت ناشی از تنش آبی آبزیان استان به 23800 برسد. تن هنگامی که ماهی وارد می شود ، ارزش واقعی این مقدار حدود 507 میلیارد تن است.

ابوعلی در مورد میزان خسارت های مربوط به بخش آبراه داخلی ، گفت: در بخش آبزی پروری در رودخانه ها ، تالاب ها و دریاچه ها ، ما تاکنون 3 هزار و 608 تن ماهی به ارزش حدود 91 میلیارد تن در ریال تولید را کاهش داده ایم.

وی گفت: “امسال به دلیل کاهش کیفیت آب و کاهش تقاضا شاهد کاهش تولید ماهیان جوان بوده ایم. تولید ماهیان جوان نسبت به سال 1999 حدود 22000 کاهش یافته است و ارزش آن در ریال حدود 6 میلیارد و 500 میلیون تن است.

بیشتر بخوانید  تنهایی نسرین مقانلو را از پا در آورد

مدیرکل شیلات خوزستان در مورد مشکلات منطقه صید ادامه داد: در بحث ماهیگیری با مشکلاتی مانند غرق شدن رودخانه ها ، مشکلات لایروبی و کاهش ارتفاع آب مواجه شدیم ، در این راستا می توان رودخانه ها را حفر و آب را پمپاژ کرد. برای جلوگیری از آسیب احتمالی در آینده.

ابوعلی با بیان اینکه تاکنون دو میلیون کودک خردسال در رودخانه ها رها شده اند ، افزود: در سال های گذشته 20 میلیون کودک خردسال را در رودخانه ها رها کردیم ، اما امسال این تعداد به دلیل تنش آبی اجرا نشد و آزادی خردسالان فقط منجر به از دست دادن آنها می شود “

وی گفت: برای جبران از دست دادن ماهیان و آسیب به منابع آب داخلی باید حدود 39 میلیون بچه ماهی رها شود.

مدیرکل شیلات خوزستان با اشاره به آسیب دیده ترین مناطق تنش آبی در آبزی پروری خوزستان ، گفت: هرچه آب بیشتری از رودخانه های دس و کارون تامین کنند ، میزان خسارت کمتر است.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید