آخرین اخبار از احداث پتروشیمی در میانکاله



به گزارش سلام نو، شورای عالی محیط زیست سرانجام مخالفت خود را با احداث پروژه پتروشیمی در حاشیه جنوب غربی باتلاق میانکاله اعلام کرد.

به گزارش همشهری، شورای عالی محیط زیست کشور در سی و پنجمین جلسه شورای عالی محیط زیست 16 خردادماه با حضور وزرا، مدیران سازمان های متولی، کارشناسان محیط زیست و اعضای جدید شورای عالی کشور یعنی مجید تشکیل شد. مخدوم، محمدعلی سلیمان پور، محمد یزدی و نغمه.

پس از بررسی تمامی ابعاد حقوقی، فنی و حقوقی پتروشیمی میانکاله، مخالفت خود را با احداث این پروژه در حاشیه جنوب غربی تالاب میانکاله اعلام کردند تا پلمب قطعی این پرونده باطل شود.

این مژده در شرایطی بود که پیش از آن در خرداد 1400 نیز رئیس دادگستری دستور لغو وقف مشکوک جنگل های اکمشاد را صادر کرد و 5600 هکتار از جنگل ها را به بیت لحم بازگرداند.

همچنین با توجه به موضوع گرد و غبار که دهه هاست ایجاد شده و آسیب زیادی به زندگی مردم غرب کشور وارد کرده است، اخیراً اقدامات دیپلماتیک زیادی در دولت برای جلوگیری از انتشار کانون های ریزگردهای خارجی آغاز شده است. . از طریق دیپلماسی منطقه ای

آینده مراتع 90 هکتاری چطور؟

پیروزی مدافعان میانکاله در شرایطی اتفاق افتاد که هنوز مشخص نیست زمین 90 هکتاری پروژه که مرتع وسیعی بود به مردم بومی بازگردانده می شود یا خیر؟

حر منصوری، دیده‌بان محیط‌زیست میانکاله در جزئیات بیشتر می‌گوید: یکی از سه موضوعی که در شورای عالی محیط‌زیست تصویب شد، مخالفت با ساخت میانکاله بود، اما هنوز مشخص نیست این ملک برای چه منظوری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید  کیفیت هوای سالم تهران در روز جمعه 1 بهمن 1392

ابهام در بازده اقتصادی

یکی از موضوعاتی که در پروژه پتروشیمی میانکاله مطرح شد این است که این پروژه از ارزش اقتصادی بالایی برخوردار است و بنابراین باید این قسمت از ذخیره گاه زیست کره حذف شود.

آبزرور میانکاله می گوید: بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی پتروهمی جا، مشخص است که بازده اقتصادی، همانطور که گفته شد، اصلا وجود ندارد. به عنوان مثال یکی از موضوعات ایجاد 70 هزار شغل برای ساکنان استان است که اساساً اشتباه است و جمعیتی که در نهایت برای ساخت و ساز به کار گرفته می شود 300 نفر بوده است.

این شامل استخدام 300 متخصص است که همه آنها در استان مازندران نیستند. زیرا شاخه های دانشگاهی صنعت نفت بومی این استان نیستند و باید از سایر نقاط کشور با هواپیما بیایند.

نکته مهم دیگر این است که استعداد هر منطقه باید مبتنی بر آمایش سرزمین باشد. پیش از این با وجود مراتع و دامداری وسیعی که صورت می گرفت، 70 خانوار به صورت مستقیم دامداری در منطقه داشتند و حدود 2000 نفر به صورت غیرمستقیم از درآمد مراتع استفاده می کردند.

احداث پتروشیمی میانکاله در مراتع حسین آباد میانکاله علاوه بر اینکه از منظر زیست محیطی مورد انتقاد قرار گرفت، با اعتراض دامداران محلی در خصوص تخریب مراتع مورد استفاده برای چرای احشام نیز مواجه شد.

سه مشکل متوسط

میانکاله در سال های اخیر با تهدیدات متعددی مواجه بوده که یکی از آنها پتروشیمی بوده است. احداث جاده گردشگری از دیگر دغدغه های این منطقه است.

داریوش گل علیزاده رئیس مرکز ملی هوا و اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست گفت: دولت و سازمان محیط زیست متعهد هستند که از ساخت و ساز جاده ها در میانکاله جلوگیری کنند، ارزش جزیره میانکاله بسیار بیشتر از صنعتی است. فعالیت. ; حتی اگر این فعالیت صنعتی بسیار اقتصادی و سودآور باشد.

بیشتر بخوانید  عکسی وحشتناک از لحظه قتل در بیمارستان روانپزشکی تهران

به گفته وی، اشتغال در کشور نیازهای زیادی دارد که با خود صنعت قابل حل نیست. شمال کشور نباید سیل داشته باشد و دلیل آن نیز تبدیل زمین های کشاورزی به ویلا است.

اما نگرانی سوم آتش سوزی های سریالی در منطقه است که دیروز و امروز در چند مورد دیگر در میانکاله رخ داد. امسال برای ششمین بار است که در این منطقه مهم آتش سوزی می شود.

دیدگاهتان را بنویسید