در این مطلب به ۱۰ نکته مهم در زمینه آموزش مهارتهای زندگی به کودکان توسط والدین پرداختهایم.
مهارتهای ابتدایی زندگی
به کودکان خود مهارتهای اولیه زندگی مانند بستن بندهای کشف، آشپزی مقدماتی و ساده و موارد بهداشت فردی را آموزش دهید تا حس استقلال و اعتماد به نفس را در آنها تقویت کنید.
احترام و مهربانی
به کودک خود ارزشهای احترام به دیگران همدردی و مهربانی نسبت به دیگران از جمله پیشکسوتان، افراد مسن و افرادی که ویژگیهای متفاوتی با کودکانتان دارند را فرا دهید تا بتواند در آینده نسبت به روابط انسانی نگرش مثبتی داشته باشد و بتواند با دیگران روابط خوبی بر قرار کند.
مسوولیت پذیری
ازکودکتان بخواهید یک سری وظایف اولیه مربوط به خود مانند درست کردن تخت و مرتب کردن اتاق را انجام دهد تا حس مسوولیت پذیری در وی تقویت شود. به کودکان خود پذیرش مسوولیت در اعمالشان و مشارکت در کارهای خانه را فرا دهید.
مهارتهای حل مساله
به کودکان جازه تفکر نقادانه بدهید و بگذارید خود مسائل را حل کنند تا بتوانند از پس چالشها به طور مستقل بربیایند. آنها را در روند تصمیم گیری راهنمایی کنید.
مدیریت مالی
به کودکان مفاهیم پایهای مالی نظیر ذخیره کردن پول و خرج هوشمندانه و ارزش پول را آموزش دهید تا بتوانند مهارتهای پایهای و ضروری مدیریت مالی را فرا بگیرند.
رژیم غذایی و ورزش
به آنها درباره اهمیت یک رژیم غذایی متعادل و ورزش روزمره، عادت به استراحت و خواب کافی و بهداشت شخصی آموزش دهید تا به سبک زندگی سالم اهمیت بدهند.
هوش هیجانی
به کودکان خودآموزش دهید که هیجانات خود را به طور موءثر شناسایی و مدیریت کنند تا از این طریق انعطاف پذیر شوند و احساس همدردیشان با دیگران تقویت شود.
عشق به طبیعت
به کودکانتان علاقه به طبیعت و محیط اطرافشان را فرا دهید. حفظ طبیعت، بازیافت و اهمیت حفظ کره زمین نیز از جمله دیگر موارد مهمی است که باید به کودکانتان آموزش دهید.
سواد و امنیت دیجیتال
به فرزندانتان درباره امنیت در اینترنت توضیح دهید و به آنها چگونگی استفاده مسوولانه از فناوری و اهمیت ترسیم مرزبندیها در زمان غوطه ور شدن در دنیای دیجیتال را آموزش دهید.
ارزش گذاری و آگاهی ذهنی
کودکان خود را در زمینه ارزش قائل شدن و آگاهی ذهنی آموزش دهید. به آنها یاد دهید برای آنچه دارند ارزش قائل شوند، انعطاف پذیری را در خود نهادینه کنند و در زمان حال زندگی کنند.