سورپرایز ویژه رئیسی برای خانه دار کردن کارگران



آنچه دیگران می خوانند:

معاون وزیر کار از ساخت شهرک های مسکونی با اولویت کارگری علاوه بر شهرک های صنعتی خبر داد و معتقد است تنها راه برای اسکان اقشار ضعیف و متوسط ​​کشور الگوی تعاونی های مسکن است.

در حال حاضر بخش زیادی از معیشت کارگران به مسکن و اجاره اختصاص دارد و مسکن یکی از دغدغه های اصلی آنهاست. یکی از مشکلات کارگران تردد از شهرها و نواحی صنعتی به محل سکونتشان است که برای رفع این معضل و خانه دار شدن آنها سال هاست که طرح ساخت تسهیلات مسکن کارگری در دستور کار قرار گرفته و وجود دارد. تفاهم نامه ای بین اتاق تعاون ایران و وزارت راه و با مشارکت تعاونی های مسکن، طرح شهری ساخت واحدهای مسکونی در مجاورت شهرهای صنعتی امضا شد.

مهدی مسکنی معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در روزهای اخیر از احداث مناطق مسکونی در کنار کارخانه های سراسر کشور با اولویت کارگران خبر داد.

وی با اشاره به امضای تفاهم نامه همکاری بین معاونت وزارت کار و تعاون و شرکت مادر تخصصی ساخت شهرهای جدید، گفت: این تفاهم نامه با هدف استفاده از ظرفیت های تعاونی ها برای حمایت از مسکن منعقد شد. در شهرهای جدید کشور و با اجرای این تفاهم نامه و ساخت آپارتمان برای اقشار متوسط ​​و ضعیف کشور در دستور کار قرار گرفته است.

معاون وزیر تعاون با بیان اینکه 9 هزار و 500 تعاونی مسکن موفق در کشور فعال است، تنها راه حل را آپارتمان نشین شدن طبقات متوسط ​​و ضعیف کشور در اعمال مدل تعاونی مسکن می داند.

بیشتر بخوانید  نفی دیر رسیدن روحانی در دیدار با رهبر معظم انقلاب

بر اساس آمار، در حال حاضر نزدیک به یک میلیون نفر در بیش از 48 هزار واحد تولیدی مستقر در شهرها و نواحی صنعتی کشور مشغول به کار هستند که به دلیل گستردگی و گستردگی و مشکلات ایاب و ذهاب و سفرهای طولانی است. از آنجایی که برای کارگرانی که در آن کار می کنند شغل وجود دارد، تهیه مسکن ارزان قیمت و آسایش و رفاه کارگران ضروری تلقی می شود.

ماده 149 قانون کار به صراحت بیان می کند که کارفرمایان موظف به همکاری با تعاونی های مسکن هستند و در صورت عدم وجود این تعاونی ها مستقیماً با کارگران بی خانمان نسبت به تهیه خانه های شخصی مناسب اقدام کنند. همچنین احداث منازل سازمانی در کنار کارگاه یا مکان مناسب دیگر از دیگر مواردی است که کارفرمایان کارگاه های بزرگ موظف به انجام آن هستند.

دبیرکل کانون عالی اتحادیه های کارگری از تعیین تکلیف تصویب حق مسکن کارگران در جلسه آتی دیوان عالی کشور خبر داد و گفت: وزیر سابق کار حقوق 1401 را به ما ابلاغ کرد. در این جلسه که قبلاً قول مساعدی در مورد حق مسکن از دولت دریافت کرده بود، اما آنچه دولت تصویب و اعلام کرد تغییر مصوبه و کاهش مبلغ آن بود.

هادی ابویی درباره آخرین وضعیت تصویب حق مسکن کارگران و تصویب یا اصلاح آن گفت: حق مسکن تنها ماده ای است که پس از تصویب در شورای عالی کار و دولت به هیات وزیران می رسد. برای تایید باید آن را تایید یا رد کند. اتفاقی که امسال افتاد این بود که مبلغ تسهیلات مسکن برخلاف انتظار تغییر کرد و مجلس تصمیم دولت را رد کرد.

بیشتر بخوانید  سورپرایز میلیاردی الهام حمیدی در جمع

وی ادامه داد: آقای عبدالملکی وزیر سابق کار پس از جلسه دستمزد 1401 در شورای عالی کار به ما اعلام کرد که قول مساعدی از دولت دریافت کرده است، بنابراین زمانی که مبلغ 650 هزار تومان برای کمک هزینه مسکن پرداخت شد. با حضور وزرای دولت و نمایندگان کار و کارفرمایان در جلسه تصویب رسمی، تغییر این آیین نامه مناسب نبود.

این مقام کارگری در خصوص ابطال مصوبه در مجلس گفت: کمیسیون نیروی انتظامی مجلس اختیاراتی دارد و زمانی که قانون شکنی شود از بعد نظارتی از قوانین تبعیت می کند. در مورد تصویب حق مسکن نیز چون 650 هزار تومان قبلا در دیوان عالی کشور تصویب شده بود و پس از ارسال به هیات وزیران به 550 هزار تومان کاهش یافت، مجلس آن را متناقض دانست و آن را باطل کرد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا تشکل های کارگری در مرحله تایید مصوبه در هیئت دولت یا تغییرات آن هستند یا خیر؟ وی گفت: تا کنون هیچ ابلاغ رسمی مبنی بر تصویب یا عدم تصویب مصوبه 650 هزار تومانی یا برگشت آن به شورای عالی کار صورت نگرفته است.

نماینده کارگران در شورای عالی قضایی تاکید کرد: دولت حق دارد مصوبه را تصویب نکند اما در صورت نیاز به تغییر و بازنگری به شورای عالی قضایی بازگردانده شود.


دیدگاهتان را بنویسید