این نوشیدنی محبوب، دشمن جگر است



شاید با تاثیرات نوشابه ها بر چاقی آشنا باشید، اما این نوشیدنی های گازدار و شیرین می توانند تاثیرات جدی بر روی کبد نیز داشته باشند. بسیاری از مواد شیمیایی موجود در نوشابه ها بر کبد و سایر قسمت های بدن تأثیر منفی می گذارند. وظیفه کبد جذب سموم و تبدیل آنها به مواد بی ضرر، تصفیه خون و متابولیسم چربی ها است، بنابراین باید تا حد امکان سالم باشد.

بیماری کبد ناشی از الکل

نتایج این آزمایش نشان می دهد که شیرین کننده مصنوعی آسپارتام که در نوشیدنی های رژیمی استفاده می شود، عملکرد کبد را در موش ها تغییر داده است. آسپارتام باعث مسمومیت کبدی می شود، بیماری ناشی از داروهایی مانند ایبوپروفن و اریترومایسین. عوارض جانبی سودا بر روی کبد عبارتند از:

1- بیماری کبد چرب

بر اساس مطالعات، نوشابه می تواند باعث کبد چرب شود. در این مطالعه مصرف نوشابه در افراد سالم و مبتلایان به کبد چرب با یکدیگر مقایسه و به مدت حدود 36 ماه تحت نظر قرار گرفت. بر اساس نتایج، 80 درصد افراد مبتلا به کبد چرب روزانه 50 گرم قند از نوشابه دریافت کردند که در افراد سالم به میزان قابل توجهی کمتر بود.

آسپارتام موجود در نوشیدنی های رژیمی می تواند مقاومت به انسولین را افزایش داده و باعث بیماری کبد چرب شود.

2- تجمع ماده شیمیایی فرمالدئید در کبد

مطالعات دیگر نشان داده اند که حتی مقادیر کمی آسپارتام باعث تجمع فرمالدئید در کبد موش و اتصال به پروتئین می شود. فرمالدئید گازی است که به عنوان نگهدارنده در بیشتر غذاها وجود دارد. علاوه بر این، می تواند از طریق دود سیگار و مصرف برخی مواد غذایی وارد بدن شود.

بیشتر بخوانید  متأسفانه دو سال است که هیئت عالی نظارت در همدان تشکیل نشده است - اخبار همدان - اخبار استانهای تسنیم

این ماده در آزمایشگاه باعث ایجاد سرطان در حیوانات می شد. قرار گرفتن در معرض مقادیر زیاد فرمالدئید می تواند باعث سرطان در انسان شود.

3- مسمومیت کبدی

این قند اسپارتان است که برای شیرین کردن نوشیدنی های رژیمی استفاده می شود و باعث آسیب جدی به کبد می شود. مطالعات نشان می دهد که آسپارتام یک ماده شیمیایی است که عملکرد کبد را تغییر می دهد که منجر به تولید سموم در کبد می شود.

مسمومیت کبد اغلب در اثر مصرف برخی داروها ایجاد می شود. در واقع آسپارتام آنقدر برای بدن مضر است که مانند داروها به کبد آسیب می رساند.

4- سیروز کبدی

این نوشیدنی حاوی ماده نگهدارنده ای به نام بنزوات سدیم است که می تواند باعث سیروز کبدی شود که در صورت عدم درمان می تواند منجر به زخم و نارسایی کبد شود. مطالعات نشان داده است که بنزوات سدیم به سلول های کبد و اندام های حیاتی آسیب می رساند.

در یک آزمایش، اثر بنزوات سدیم بر مخمر زنده مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بنزوات سدیم با غیرفعال کردن DNA در میتوکندری، عملکرد سلولی را مختل می کند و با بسیاری از بیماری هایی که به اعصاب آسیب می زند، مانند بیماری پارکینسون، مرتبط است.

برخی از تولیدکنندگان استفاده از بنزوات سدیم را در نوشیدنی های خود متوقف کرده اند، بنابراین قبل از خرید حتماً مواد تشکیل دهنده نوشیدنی را مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید