طرز تهیه دسر لوکوم پرتقالی
دسر لوکوم، راحت الحلقوم یا لوکوم یکی از انواع شیرینیهای سنتی و خوشمزه ترکی است که از نشاسته و شکر تهیه میشود. دسر لوکوم معمولاً به شکل مربع یا مستطیل است و در رنگها و طعمهای مختلف مانند ساده، کاکائویی، زعفرانی، نارگیلی و… تهیه میشود.
برای تهیه لوکوم، ابتدا آب و شکر را روی حرارت ملایم قرار میدهند تا شکر حل شود. سپس، نشاسته ذرت را اضافه میکنند و هم میزنند تا غلیظ شود. در آخر، کره و اسانس دلخواه را اضافه میکنند و مخلوط میکنند.
مایه لوکوم را در قالبهای مورد نظر میریزند و در یخچال قرار میدهند تا سفت شود. سپس، لوکوم را از قالب جدا میکنند و در پودر نارگیل، پودر پسته یا پودر بادام میغلتانند.
مواد لازم:
* دو لیتر آب پرتقال طبیعی
* سه چهارم لیوان شکر
* چهار قاشق غذاخوری نشاسته ذرت
* یک قاشق چایخوری کره
* پودر نارگیل برای تزیین
طرز تهیه:
1. آب پرتقال را صاف کنید و با شکر و نشاسته مخلوط کنید.
2. روی حرارت کم قرار دهید و هم بزنید تا نشاسته خامی آن گرفته شود و غلیظ شود.
3. ظرفی را چرب کنید و لوکوم را داخل آن بریزید.
4. داخل یخچال قرار دهید تا سفت شود.
5. بعد از ۱۰ ساعت، لوکوم را از قالب جدا کنید و با پودر نارگیل تزیین کنید.
نکات:
* میتوانید به جای آب پرتقال از آب میوههای دیگر مانند آب لیمو، آب نارنگی یا آب انار استفاده کنید.
* اگر میخواهید لوکوم شما رنگی شود، میتوانید به آن کمی رنگ خوراکی اضافه کنید.
* میتوانید به لوکوم خود کمی مغز گردو یا پسته نیز اضافه کنید.
خواص لوکوم
لوکوم حاوی نشاسته، شکر و کره است. نشاسته یک منبع خوب از کربوهیدرات است که انرژی مورد نیاز بدن را تأمین میکند. شکر نیز یک منبع انرژی سریع است که به بهبود عملکرد مغز کمک میکند. کره نیز حاوی چربیهای سالم است که برای سلامت قلب مفید هستند.